Tájékoztatás

12 órája

Őszi lomtalanítás lesz ezen a hajdú-bihari településen

A lomokat reggel 6 óráig kell kihelyezni az ingatlanok elé úgy, hogy azok ne akadályozzák a gyalogos- és gépjárműforgalmat.

Haon.hu

Hajdúszovát község Facebook-oldalán osztotta meg, hogy október 12-én, szombaton kerül sor az éves őszi lomtalanításra, amely során a lakosok a megadott szabályok szerint helyezhetik ki a nem kommunális hulladékokat. A lomot reggel 6.00 órára szükséges kihelyezni.

LANG85któber 12-én lesz az őszi lomtalanítás Hajdúszováton04
Október 12-én lesz az őszi lomtalanítás Hajdúszováton
Forrás:  Illusztráció / MW-archív

A lomtalanításkor kihelyezhető hulladékok

Az ingatlanoknál keletkező olyan szilárd hulladékok, amelyek méretük miatt nem helyezhetők el a tároló edényzetben, a rendszeres hulladékszállítás alkalmával nem szállíthatók el (pl. bútor, elektronikai készülékek, nagyobb kartondobozok, rongy bezsákolva).

Nem kihelyezhető hulladékok:

  • Kommunális hulladék, mely a kukában vagy többféle hulladék gyűjtésére szolgáló emblémás zsákban gyűjthető.
  • Szelektív hulladék (papír, műanyag és fém), mely a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés keretein belül a szelektív kukában vagy átlátszó zsákban gyűjthető.
  • Ami nehezebb, mint 100 kg, azaz munkavédelmi okok miatt 2 személy által nem emelhető kézi erővel.
  • Építési, bontási hulladék (tégla, beton, vakolat, síküveg, cserép, csatorna, stb.).
  • Gépjármű alkatrész.
  • Mezőgazdasági, vagy ipari termelésből származó hulladék.
  • Folyékony hulladék.
  • Veszélyes hulladéknak minősülő anyagok (mérgező, fertőző, radioaktív, maró, gyúlékony anyagok, olajok, vegyszerek, oldószerek, festékek, hígítók, növényvédő szerek, ezek csomagolásai, akkumulátorok stb.).
  • Zöldhulladék.
  • Minden olyan éles, hegyes, meleg, gáz tartalmazó, tűz- vagy robbanásveszélyes, illetve ártalmas hulladék, amely a begyűjtés során veszélyezteti a munkavállalók testi épségét és egészségét.

A hulladékok elhelyezése: A lomtalanítási hulladékot a szedési útvonalon (reggel 6 óráig a lakóingatlanok előtt) úgy kell elhelyezni, hogy az a begyűjtő gépjárművel megközelíthető legyen. A kihelyezett hulladék nem akadályozhatja a gyalogos- és gépjárműforgalmat. Az apróbb, kisméretű hulladékot bekötözött zsákokban kell kihelyezni.

A szállítást végző szakemberek munkavédelmi és technológiai előírások miatt a nem kihelyezhető hulladékokat kötelesek a helyszínen hagyni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában