Gyász

2 órája

Mennyit ér egy ötéves kisfiú élete?

Elhunyt egy ötéves kisfiú. Élet-halál között lebeg az édesanyja, Sallai Nóra. Azért, mert rossz időben voltak rossz helyen.

Vass Kata

Elhunyt egy ötéves kisfiú. Élet-halál között lebeg az édesanyja, Sallai Nóra. Azért, mert rossz időben voltak rossz helyen. Azért, mert magukat menőnek tartó fiatalok luxusautóban csapatták. Azért, mert nem érték fel ésszel, hogy súlyos következménnyel járhat, ha túllépik a megengedett sebességhatárt. Azért, mert hiába a több milliós kocsi (aminek jellemzően az indexe nem szokott működni), nem kapcsolták fel annak fényszóróit, így látni sem lehetett őket a sötétben. Azért, mert egyes források szerint ittas volt a sofőr. 

Talán nem kérdés, szinte biztosan élvezettel taposta padlóig a gázpedált. Biztosan jó mókának tűnt. Biztosan élvezték a motor felbőgő hangját. Biztosan nevettek, jól érezték magukat, és ők sem számítottak arra a hatalmas ütközésre, ami végül bekövetkezett. De megtörtént. És megint az ártatlanok húzták a rövidebbet. Sajnos nem egyedi a történet. 

Debrecenben lassan két éve történt az a tragikus baleset, amiben egy 21 éves létavértesi fiú halt meg egy frontális karambolban, vétlenül. Rossz időben volt rossz helyen. Akkor a szemközti sávból csapódott neki egy másik autó nagy sebességgel. Szintén egy luxusverda, aminek a vezetője volt az erősebb, megúszta. Az ügyet a közelmúltban tárgyalták. A vádlott igazi ficsúrként viselkedett, nem ismerte el a bűnösségét, sőt, habár részvétet nyilvánított, mosolygott is. Két év hat hónap fogházbüntetést kaphat. 

Ennyit ér egy élet? Mennyit ér egy élet? És mennyit ér az ötéves kisfiú élete? Nincsenek válaszok, nincsenek szavak. Megdöbbenés van, düh és gyász.

A vétkes autó utasainak egy része elfutott a helyszínről. A többiek minden bizonnyal csak azért nem, mert végtagtörést szenvedtek. És a lelkiismeretük elől vajon hogyan fognak elmenekülni?

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában