Gratulálunk!

6 órája

Hajdú-bihari polgárőröket ismert el az országos szövetség, mutatjuk a névsort

A díjakat október 23. alkalmából adták át. A polgárőrség legrangosabb elismerését a nagyrábéi polgárőrök elnöke kapta.

Haon.hu

Az Országos Polgárőr Szövetség 1956-os forradalom és szabadságharc tiszteletére rendezett megemlékezésén adta át Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára és dr. Túrós András, az OPSZ elnöke a belügyminiszteri elismeréseket, az idei Kopácsi Sándor Polgárőr Érdemrendeket, a Szent László Érmeket, továbbá számos más díjat. A hajdú-bihari szövetség Facebook-oldala szerint vármegyénk polgárőrei is részesültek elismerésben.

Hajdú-bihari polgárőröket is díjazott az országos szövetség
Hajdú-bihari polgárőröket is díjazott az országos szövetség
Forrás: Facebook / Hajdú-Bihar Vármegyei Polgárőr Szövetség

Az Országos Polgárőr Szövetség hajdú-bihari díjazottjai

A polgárőrmozgalomban végzett elévülhetetlen érdemei elismeréseként a polgárőrség legrangosabb kitüntetését, a Kopácsi Sándor Polgárőr Érdemrendet Kovács József Ernő, a Nagyrábéi Polgárőr Egyesület elnöke, a Hajdú-Bihar Vármegyei Polgárőr Szövetség alelnöke kapta.

A polgárőrség érdekében végzett áldozatos munkája elismeréseként a Polgárőr Érdemkereszt Arany Fokozata kitüntetésben részesült

  • Kolompár László, a Téglás Város Polgárőr Szervezete elnöke, járási koordinátor;
  • Tóth József, Polgár polgármestere;
  • valamint Faragó Zoltán, a Püspökladányi Polgárőr Egyesület elnöke, a Hajdú-Bihar Vármegyei Polgárőr Szövetség elnökhelyettese.

A polgárőrmozgalomban végzett tevékenysége elismeréseként dicséretet és jutalmat kapott Bereczky János, a Polgárőr Egyesület Álmosd polgárőre.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában