Belefér?

3 órája

Paródia vagy kegyeletsértés? Durva, milyen klip készült egy debreceni youtuberrel – videóval

Debreceni youtuberrel együtt készített nagy visszhangot kiváltó videóklipet nemrég a Cretins Show. Nehéz eldönteni, hogy paródia vagy komoly társadalomkritika a munka, amely a vonatbalesetekre irányítja rá a figyelmet. A kommentelőket mindenesetre nagyon megosztotta.

Haon.hu

A napokban került ki egy videóklip a YouTube-ra, amelyben egy hajdúsági tartalomgyártó, The Raven Croaks, vagyis polgári nevén Alexa András is közreműködött. A Cretins Show Fülhallgató című dala társadalomkritika, és szomorú jelenségre szeretnék felhívni a figyelmet vele, az elmúlt időszakban ugyanis egyre több vonatbaleset történt vasúti átjárókban az országban – ezt a MÁV is megerősítette.

A vonatbalesetek megelőzéséről szóló klipben egy debreceni youtuber, The Raven Croaks is feltűnik
A vonatbalesetek megelőzéséről szóló klipben egy debreceni youtuber, The Raven Croaks is feltűnik
Forrás: YouTube / Cretins Kretének

Az egyébként nagyon fontos téma tálalása azonban nem feltétlenül megemészthető a szövegezés és a képi ábrázolás miatt a videóban. A készítők azokat a baleseteket emelték ki az anyagban, amelyeknél fülhallgatót viselt az áldozat. A figyelmet felkeltették, viszont a pozitív üzenet szöges ellentettjét érték el a kommentelőknél: undort és felháborodást váltottak ki az emberekből, ezért végül magyarázkodniuk is kellett az alkotóknak.

Mindenkitől elnézést akit a videó érzékenyen érint,de ez egy társadaomkritika melynek az a célja hogy minél kevesebb fiatal hajon meg igy!

– írták a hozzászólások között. A felkavaró klip megtekintésszáma már a 40 ezret is átlépte, és 1500 kommentet is kapott.

Sima paródia, vagy durva kegyeletsértés? A cikk alján ott a klip, mindenki eldöntheti magának.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában