2 órája
Az ország egyik legjobbja lett a debreceni cukrászda mákos bejglije
A karácsonyi édességek 3 kategóriában versenyeztek a Magyar Cukrász Ipartestület hagyományos megmérettetésén. A 3. legfinomabb mákos bejglit Debrecenben készítik.
A Magyar Cukrász Ipartestület hagyományos versenyén ismét kiderült, melyek az év legfinomabb bejglijei. Az erről szóló közlemény szerint a testület idén ötödik alkalommal hirdette meg az Év bejglije versenyt cukrászdák, vendéglátóhelyek és kézműves pékségek számára. A megmérettetés célja, hogy felhívja a figyelmet a kiváló alapanyagokból készült ünnepi süteményekre, és népszerűsítse a kézműves bejglit az igazi minőséget kereső fogyasztók körében.
Összesen három kategóriában osztottak díjakat a versenyen. A hagyományos mákos kategóriában hajdú-bihari díjazottat is találni: az aranyérem Bánki Viktorhoz (Még1kiflit Kézműves Pékség, Budapest), az ezüst Virágh Krisztinához (Némi Kenyér Pékség, Budapest) került,
ám a bronzérmes Szabó Zsombor, a debreceni Mignon Cukrászda bejglije lett.
A díjazottak teljes listáját itt lehet elolvasni.
Birsalmás és tökös bejgli is készült
Az MTI a közlemény alapján megjegyzi, az idén sláger volt a pekándió, a füge és a vörösbor, kedvelt volt a fekete cseresznye, az áfonya, a meggy, a pisztácia és az aszalt szilva, de előfordult birsalma, csipkebogyó, sütőtök, cékla és mangó is a felhasznált alapanyagok között. A szokásos karácsonyi fűszereken túl - fahéj, szegfűszeg, citrom- és narancshéj - használtak a versenyzők gyömbért, ánizst, szerecsendiót, csillagánizst és édesköményt.