Március 15.

2024.03.15. 15:39

Több napon is megemlékeztek a forradalomról Komádiban

A megemlékezések március 14-én kezdődtek a városban.

Rozsik Rita

Hidvégi László alpolgármester, Tóth Ferenc polgármester és Héder Zoltán alpolgármester elhelyezték a koszorút

Forrás: Rozsik Rita

Tóth Ferenc polgármester és Balogh Sándor református lelkipásztor koszorút helyeztek el a város Külső Temetőjében található Harai Fejér Elek (1828-1893) honvéd főhadnagy sírjánál, aki részt vett az 1848-49-es forradalom és szabadságharcban. Március 14-én a Barsi Dénes Általános Iskola 4. osztályos tanulói színvonalas ünnepi műsort adtak elő a Sportcsarnokban, felelevenítve a forradalom és szabadságharc eseményeit. Az előadást Fazekasné Nagy Krisztina pedagógus tanította be a gyerekeknek. A műsor után az iskola diákjai kokárdákat helyeztek el az 48/49-es emlékműnél.

március 15, forradalom és szabadságharc, 1848, komádi
A Sulyok István Református Általános Iskola tanulói emlékdíszeket helyeznek el az emlékműnél
Forrás: Rozsik Rita

Március 15-én a Sulyok István Református Általános Iskola diákjai nemzeti színű emlékdíszeket tettek le az emlékműnél, így emlékezve a forradalom és szabadságharc történéseire. 10 órától Balogh Sándor református lelkipásztor hirdetett igét a megjelent gyülekezet számára a református templomban.

március 15, forradalom és szabadságharc, 1848, komádi
A koszorúzók az ünnepségen
Forrás: Rozsik Rita

A megemlékezés az 1848/49-es emlékműnél folytatódott. Tóth Ferenc, polgármester ünnepi beszédét követően a Komádi Városi Népdalkör műsorát hallották a megjelentek. A város elöljárói, intézményvezetők, kulturális csoportok, civil szervezetek vezetői koszorút helyeztek el az 1998-ban, Győrfi Lajos által készített emlékműnél, így tisztelegve a szabadságharc hősei előtt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában