Jó zene, jó borok és tánc is lesz a kínálatban

2024.07.17. 19:53

Debreceni Bor- és Jazznapok: neves fellépők és kedvezmények várják a közönséget

Bizonyára Önöket is érdeklik az augusztusi hétvégi programok Debrecenben. Nos, aligha lesz belőlük hiány a Campus Fesztiválból való kijózanodás után: a négynapos Debreceni Bor- és Jazznapok 2024 nyarának második felére esik, a részleteket pedig szerda délután tudatták a szervezők a sajtóval.

Balogh Efraim

Idén is vár mindenki a Debreceni Bor- és Jazznapok

Forrás: Napló-archív

Habár aligha lesz nagyobb buli Debrecenben, mint a Campus Fesztivál 2024 nyarán, viszont ennek végeztével sem áll le a fesztiválszezon a cívisvárosban. Augusztus 8. és 11. (csütörtök-vasárnap) között ugyanis következik a Debreceni Bor- és Jazznapok 2024-es felvonása a Nagyerdő szívében, és ezúttal nemcsak a gasztronómiának és a zenének, hanem a táncnak is fontos szerepet szán majd. De hogy mik a részletek a fellépőkkel, a programokkal és a debrecenieknek szóló kedvezményekkel kapcsolatban, arról szerda délután tájékoztatták a sajtót a Mercure Debrecenben.

debreceni bor- és jazznapok 2024, debreceni bor- és jazznapok jegyvásárlás, campus fesztivál 2024, Haon, Debrecen
Debreceni Bor- és Jazznapok 2024: már a sajtótájékoztatón kiderült, milyen magas szintet képvisel majd a zene, a tánc és a gasztronómia 
Forrás: Kiss Annamarie

Debreceni Bor- és Jazznapok 2024: a jegyvásárlás kedvezőbb lehet a városkártya-birtokosoknak

A programismertető megkezdése előtt zenés-táncos produkció várta a sajtó képviselőit, hangsúlyt adva ezzel a zene- és a táncművészetnek. A szállodában pedig mindenféle édesség és borok vártak ránk, jelezve, hogy a rendezvényt gasztronómiai szempontból is nagyon magas polcra kell helyezni.

Mint Papp László polgármester kifejtette, Debrecenben mindig mozgalmas a nyár zenés hétvégék és különböző fesztiválok terén. Emiatt okkal lehetünk büszkék a Debreceni Bor- és Jazznapokra, amit 1972 óta eddig szinte minden évben megrendeztek (2020 kivételével), s még ha nem is ezt a nevet viselte végig, a bor és a jazz már akkor is jelentős szerepet képviselt a cívisvárosban.

debreceni bor- és jazznapok 2024, debreceni bor- és jazznapok jegyvásárlás, campus fesztivál 2024, Haon, Debrecen
A részletekről Papp László polgármester, Mészáros Réka, a Főnix Rendezvényszervező Kft. ügyvezető igazgatója, Jákób Bianka, a Holdvölgy Birtok főborásza és Égerházi Attila, a Djabe zenekar alapítótagja számoltak be:
Forrás: Kiss Annamarie

– Nem tömeg-, viszont annál inkább minőségi rendezvény, ami részben a gasztronómiáról  főként pedig a zenéről és a jazzről szól – osztotta meg gondolatait a polgármester. Meglehet, augusztus elején nem kell tartanunk a hőségriadótól, de ahogy Papp László utalt rá, a Nagyerdő árnyékában talán elviselhetőbb lesz egy esetleges kánikula. 

Ami pedig még inkább vonzóvá teheti a rendezvényt a helyiek számára, az az, hogy a Debreceni Bor- és Jazznapok jegyvásárlás terén kedvezőbb lehet a városkártya-birtokosoknak: 10 százalék kedvezmény jön le a kártyával a jegy- és bérletárakból.

Mészáros Réka, a Főnix Rendezvényszervező Kft. igazgatója úgy véli, a Debreceni Bor- és Jazznapok a város egyik leghangulatosabb fesztiválja, és amellett, hogy a legjobb magyar borokat, illetve felvonultatják a jazz éllovasait, idén a táncnak is kiemelt figyelmet szentelnek majd – swing és funk stílusban fogják felszántani az előadók a parkettet. 

Sztárgitáros, több mint 60 borászat, formabontó DJ-k… Mi kell még? Mutatjuk a Bor- és Jazznapok programjait:

És hogy kik lépnek fel? A rendezvény sztárja egyértelműen a gitároslegenda Steve Hackett lesz, aki 1970 és ’77 között a Genesis zenekar szekerét húzta többek között Phil Collinsszal. Rajta kívül színpadra lép majd (a teljesség igénye nélkül) Gájer Bálint, Éliás Gyula, Duka Laci és a Gipsy Fusion, illetve Tomor Barnabás is. Ami pedig a debreceni zenekaroknak jó hír: idén még több helyi együttest hívtak meg a szervezők, mint eddig, például a Jazzy Vibes-t, Péter Kittit és Horváth Marcellt, de természetesen érkeznek rendszeresen visszajáró vendégek is, mint a Debrecen Dixieland Jazz Band.

No persze nemcsak a jazz-zenészek színe-javát figyelheti majd a közönség, hanem 6 borrégió, 20 borvidék és több mint 60 borászat nedűit is, sőt, értelemszerűen meg is kóstolhatja azokat. Újra lesz a kínálatban naturális borászat, valamint vezetett bortúrákon is részt vehetnek majd az érdeklődők, ahogy Debrecen Város Borával is megismerkedhetnek majd. Hallottak már jazzlemezlovasokról? Nos, az ő szerepük is újítás az idei Bor- és Jazznapokra nézve, mivel a koncerteket követően nem hétköznapi (vagy inkább hétvégi, de értsék jól) DJ-k fognak zenélni. 

Azért is szerettem volna borász lenni, mert a jó bornak nagyon jó közösségépítő szerepe van. És ha már a borról is a jazzről van szó, bor nélkül nem biztos, hogy ennyi jó zene született volna meg

 – mondta Jákób Bianka, a Holdvölgy Birtok főborásza.

debreceni bor- és jazznapok 2024, debreceni bor- és jazznapok jegyvásárlás, campus fesztivál 2024, Haon, Debrecen
Debreceni Bor- és Jazznapok 2024: többek között Debrecen Város Borait is meg lehet majd kóstolni
Forrás: Kiss Annamarie

Égerházi Attila, a Djabe zenekar alapítótagja köszöntőjében debreceniségének adott hangot elsősorban, és ha már ezer szállal kötődik ide, szerinte adja is magát, hogy a Lokinak szurkoljon. Ami pedig Attilát, a zene és a rendezvény kapcsolódását illeti, először 1981-ben járt a Debreceni Bor- és Jazznapokon, és úgy gondolja, mind látogatóként, mind pedig szakmabeliként is szívesen tölt időt a Nagyerdőn. 

Augusztusban Steve Hackett-tel kiegészülve Genesis-dalokat fognak játszani, a koncert előtt mintegy félórával pedig közönségtalálkozóra várják az érdeklődőket, ahol beszélgethetnek, képeket készíthetnek a veterán gitárossal.

És hogy mivel várja még a Debreceni Bor- és Jazznapok 2024 augusztusában a zene és a gasztronómia ínyenceit? A részletes programból kiderül…

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában