Campus Fesztivál 2024

2024.07.16. 23:48

Campus Fesztivál: minden eddiginél látványosabb, ütősebb lesz Debrecen legnagyobb bulija

Azahriah, Martin Solveig, Dimitri Vegas & Like Mike és Rita Ora. Az idei Campus Fesztiválon sem maradnak adósak a szervezők a könnyűzenei élet legnagyobb neveivel. Egy hét, és indul az ország legnagyobb bulija!

Bekecs Sándor

Tizenhatodik alkalommal rendezik meg július 24-28. között a debreceni Campus Fesztivált, hazánk második legjelentősebb könnyűzenei programját. Az idei évben olyan előadók lépnek színpadra, mint Azahriah, Martin Solveig, Dimitri Vegas & Like Mike vagy Rita Ora. A rendezvény idei újdonságairól, a tavalyi jubileum alkalmából készült könyvről, valamint az idei fesztivállal kapcsolatos rekordról osztottak meg érdekességeket a szervezők, támogatók július 16-án, a Forest Offices tetőteraszán tartott sajtótájékoztatón.

A debreceni Campus Fesztivált idén július 24-28. között tartják a Nagyerdőn
A debreceni Campus Fesztivált idén július 24-28. között tartják a Nagyerdőn
Forrás: Napló-archív

Miklósvölgyi Péter, a szervező Debreceni Campus N.K. Kft. ügyvezetője elmondta,

a július 1-ig történt jegyeladások meghaladják a tavalyi rekordév hasonló időszakának értékesítéseit.

– Hogy ez így marad-e, nem tudjuk, mert tudni kell azt, hogy Magyarországon most minden fesztivál „bedöccent”, ami azt jelenti, hogy a tavalyi létszámok 70-80 százalékát hozzák. Mi viszont továbbra is dolgozunk, hogy mindenki jól érezze magát – fogalmazott.

Kiemelte, amellett, hogy az ország egyik legnívósabb könnyűzenei rendezvényével, gyönyörű környezetben várják a Campus Fesztivál bulizóit, kedvező árakat is biztosítanak:

  • sört 790 forintért,
  • lángost 890 forintért kínálnak egyes helyeken.

A Campus Fesztiválon örülhetünk a felvételi eredményeknek

Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem kancellárja felidézte, a mostani szervezőgárda tagjai Tokajban, majd Hajdúszoboszlón szerveztek EFOTT Fesztivált, s innen alakult az ötlet, hogy Debrecenben induljon egy állandó könnyűzenei-egyetemi fesztivál. – A Campus Fesztivál azért is fontos számunkra, hogy megmutassuk, milyen egész évben a Debreceni Egyetem. A mostani rendezvény lesz, azt gondolom, az egyetem szempontjából az egyik legerősebb, hiszen lesz külön Egyetem Színpad, illetve itt lesz a Pont Ott Parti is – emelte ki. Hozzátette, jelenleg az Európai Egyetemi Játékok zajlanak Debrecenben és Miskolcon, amelyre 2017-ben már úgy pályáztak, hogy annak záróeseménye a Campus Fesztivál nyitónapjára essen.

– Minden magára valamit adó város számára az egyik legnagyobb dilemma, az egyik legnagyobb kérdés, hogy hogyan tud csalogató, hívogató lenni saját polgárai számára. Óriási kérdés és dilemma minden város számára továbbá, hogy a fiatalok megtartásáért mit tud tenni, milyen lehetőségeket tud kínálni. És természetesen az, hogyan tud akár nemzetközi szinten is vonzóvá válni.

Az elmúlt tíz év alatt Debrecen átlépte saját árnyékát, s egy olyan fejlődési pályán van, ami a várost a nemzetközi térben helyezte el és ott pozícionálja

– hangsúlyozta Papp László, Debrecen polgármestere. Mint folytatta, ennek okán a Campus Fesztivál is az egyik legfontosabb pillére, sokadik lába, bázisa, alapja Debrecen sikerének.

campus fesztivál debrecen
Balról: Miklósvölgyi Péter, a szervező Debreceni Campus N.K. Kft. ügyvezetője, Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem kancellárja és Papp László, Debrecen polgármestere a keddi sajtótájékoztatón
Forrás: Kiss Annamarie

– Itt van egy stabil, Magyarország második legnagyobb könnyűzenei fesztiválja, a Campus Fesztivál, amely mögött két olyan nagy entitás áll, mint a Debreceni Egyetem és a város. Amikor máshol a fesztiválok gyengülnek, a Campus Fesztivál emelkedik, ami ennek a közös munkának az eredménye – mondta a városvezető.

Még gördülékenyebb lesz a beléptetés

Páll László, a Debreceni Campus N.K. Kft. másik ügyvezetője elmondta, a biztonsági szempontok a legfontosabbak az előkészületek során, így a beléptetést gördülékenyebbé téve a II. János Pál téren alakítják ki a pénztári sort. – Technikailag is fejlődtünk, többek között világszínvonalú látvánnyal, új ledfalakkal készülünk a koncerteken. Ötcsillagos helyszínnel várunk mindenkit – emelte ki.

campus fesztivál debrecen
Fényinstalláció a sajtótájékoztató helyszínén
Forrás: Kiss Annamarie

Süli András, a Campus Fesztivál programigazgatója egyebek mellett elmondta, 21 programhelyszínen lesz kreatív tartalom a Campus Fesztiválon, s 295 zenei produkciót láthat a közönség, melyek rekordnak számítanak nemcsak a debreceni rendezvény életében, de hazai viszonylatban is. A fő külföldi fellépők mellett további 12 nemzetközi előadó érkezik a világ több pontjáról is, de 65 debreceni zenei produkció is lesz a különböző színpadokon. Mindezek mellett lesznek kulturális és művészeti programok, előadások, valamint felépül a Civil Falu és Campus Kid + Art zóna. Végül elmondta, a Campus Fesztivál 15 éves jubileumára készült 365 oldalas, Csepelyi Adrienn újságíró által szerkesztett könyv 700-800 fotóval interjúkkal, riportokkal adja át Debrecen legnagyobb nyári bulijának hangulatát.

Az eseményen a Campus Fesztivál 15 éves jubileumára készült könyvet is bemutatták
Az eseményen a Campus Fesztivál 15 éves jubileumára készült könyvet is bemutatták
Forrás: Kiss Annamarie

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában