Varga Kevin parádéja

2019.07.12. 14:00

Álomszerű debütálás egy álomszerű meccsen

Varga Kevin élete első nemzetközi kupamérkőzésén két gólt szerzett az albánok ellen a Nagyerdei Stadionban.

Fotó: Kovács Péter

Gól nélküli, kissé görcsös első félidő után végül 3–0-ra legyőzte a DVSC az albán Kukësit az Európa-liga első selejtezőkörének odavágóján. A Nagyerdei Stadionban több debreceni is élete első ilyen találkozóját játszotta, köztük a két gólt és egy gólpasszt jegyző Varga Kevin is.

Feljavultak a szünet után

„Esetleg csak eljátszik a gondolattal az ember, hogy rögtön a debütáláskor gólokkal tudja segíteni a csapatát, hiszen ezt szeretné mindenki”

– nyilatkozta a Naplónak Varga. – A legfontosabb az volt, hogy a csapat olyan eredményt érjen el, amellyel esélyünk nyílik a továbbjutásra a jövő héten. Ehhez mindenképpen az kellett, hogy nyerjünk, és ne kapjunk gólt, mert az idegenben szerzett találat egy ilyen párharcban rengeteget számít. Az első félidőben meg voltunk kicsit szeppenve, talán ismerkedtünk még a nemzetközi poronddal. A Kukësi kiváló játékosokból áll, és az első negyvenöt percben eltalálták a kapufát is. Ha az bemegy, teljesen másképpen alakul a találkozó kimenetele. Ott némileg a szerencse is mellénk állt, de a szünetben rendeztük a sorokat, tudtuk, mit kell játszanunk és magasabban kezdtük meg a védekezést. Ettől zavar keletkezett náluk, és véleményem szerint fizikálisan az albánok fölé nőttünk a végére. Lehet, elfáradtak fejben is, és ennek az eredménye lehetett, hogy három gólt szereztünk ellenük – mondta a középpályás. – Az első gólom klasszikus kontratámadás végén született, gyorsan elrohantunk a szélén, és egy tisztára kijátszott akció végén kellett a kapuba lőnöm. A második találat előtt pedig kaptam egy labdát a jobb oldalról, átvettem, láttam, hogy takarásban van a kapu, megpróbáltam elcsavarni a védő mellett, szerencsére sikerült – jelentette ki a játékos, aki elmondta, mi hangzott el a szünetben az öltözőben.

 

– Az edzőnk mondta, hogy nincsen semmi gond, de merjük felvállalni a játékot egy az egyben, és ne húzzuk magunkra az ellenfelet. Onnantól úgy futballoztunk, ahogyan azt egy hazai gárdának kell egy ilyen párharc során. A mérkőzés előtt nagyon sokat videóztunk, tisztában voltunk vele, hogy kiváló erőkből áll az albán kupagyőztes. Ezt az első játékrészben meg is mutatták, ezért is tartom értékesnek a sikerünket – zárta szavait Varga.

Nem nyugodhatnak meg

A balhátvéd Ferenczi János is véleményezte a találkozót.

– Az első tíz perc nem volt rossz, jól kezdtük a meccset. Utána azonban többet birtokolták a labdát a vendégek, látszott, hogy jó helyen van náluk a játékszer. Eléggé ránk jöttek, és ez picit meglepett minket. Félidőben átálltunk egy másik felállásra, és utána jobban ment a játék – árulta el a védő, aki remek párost alkotott a bal szélen a nyáron igazolt Nikola Trujiccsal. – Már az első alkalomtól kezdve éreztük a másik játékát, jól passzol és jó helyekre indul be. Remek játékost ismertem meg benne. Haruna Garba is kiválóan szállt be, percekkel később már gólt is szerzett, de az egész csapat feljavult a második félidőre, így magabiztos győzelmet arattunk. Nehéz lesz a visszavágó, nagyon veszélyesek, és ha kint szereznének esetleg egy korai gólt, akkor biztosan vérszemet kapnának. Örülünk az eredménynek, de nem szabad megnyugodnunk ettől – mondta a Hajdú-bihari Napló kérdésére Ferenczi.

KZS/TN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában