Európa-liga

2019.07.17. 14:11

Elutazott a Loki Elbasanba

A DVSC-nél nem bízzák el magukat, de csalódottak lennének, ha nem jutnának tovább.

Fotó: Molnár Péter

Tizennyolc labdarúgóval a fedélzetén szerdán délelőtt elindult Tiranába a debreceni repülőtérről az a gép, amely a Loki csapatát szállította az Európa-liga első selejtezőjének visszavágójára. A különítmény az albán fővárosból busszal haladt tovább Elbasanba, ahol a megérkezés másnapján 20 órától lép pályára az FK Kukësi vendégeként. A keretből sokan első nemzetközi meccsüket játszották egy hete, amikor a piros-fehérek 3–0-val küldték haza ellenfelüket.

Egy maradt hírmondónak

A DVSC ezt megelőzően három éve játszott utoljára az európai kupák valamelyikében – a Zodinho ellenében –, abból a gárdából Ferenczi János az egyetlen „túlélő”.

„Épp most dobta fel az Instagram azt a 2016-os csapatképet, és néztem, hogy csak én vagyok jelenleg is az együttes tagja”

– mondta a reptéren a Naplónak a balhátvéd. – Nagyszerű érzés újra az Európa-ligában szerepelni, nagyon várjuk már a visszavágót. Az első meccs jól sikerült, remélem, a második is jól fog, és akkor bejuthatunk a következő körbe. Ami az albánokat illeti, biztosan nekünk fognak ugrani, hiszen három gólt kellene ledolgozniuk. Felkészültünk erre, kielemeztük az első találkozót, remélem, nagy gond nem lehet a visszavágón. Testközelből megtapasztalhattuk, hogy jó csapat az ellenfelünk, ám szerencsére nem rúgtak gólt. Oda kell figyelnünk rájuk, nehéz meccs lesz, de nagyon szeretnénk továbbjutni – mondta Ferenczi.

 

Herczeg András vezetőedző az elsők között „csekkolt be”, majd mondott pár szót a várakozásairól is.

– Annak ellenére, hogy jelentős előnyre tettünk szert az odavágón, nem számítok könnyű mérkőzésre Albániában – fogalmazott a tréner. – Nagy hiba lenne, ha úgy mennénk ki a pályára, hogy zsebben van a továbbjutás. Szeretnénk a kinti meccset is megnyerni, nem csupán a védekezés a célunk. Biztos vagyok benne, hogy a rivális megpróbál nagy nyomás alá helyezni bennünket, úgyhogy rendkívül jó felfogásban kell játszanunk.

„Mernünk kell futballozni, és fontos lesz, hogy az adódó lehetőségeinket ki tudjuk használni, minél hamarabb”

– mondta a szakember, aki szerint az albánoknak kell most kezdeményezniük, ezért zártan kell védekeznie a Lokinak. – Az első meccsen ők is megtalálták az üres területeket, mert hazai pályán kockáztatnunk kellett. Ezeket most le kell zárnunk, de nem szabad lemondanunk az ellentámadásokról sem.

TN

Sikeres landolás

Közel másfél órás repülőút után rendben megérkezett a DVSC csapatát szállító gép Tiranába, majd onnan busszal folytatta útját az együttes Elbasanba.

A Loki a négycsillagos Hotel Imperialban szállt meg. Az ebéden már túl van a társaság, jelenleg pihennek a játékosok, majd délután edzés lesz a mérkőzés helyszínén, tudatta a klubhonlap, amely videót is közölt az utazásról.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában