mvfc

2021.01.19. 08:06

Rábl János: mindenkiben tudatosult, hogy ez hatalmas lehetőség

A futsalos szerint a mérkőzés nagy részében az MVFC akarata érvényesült.

20200926 Debrecen fotó: Kovács Péter KP Hajdú-Bihari Napló MVFC BERETTYÓÚJFALU - HALADÁS VSE NBI futsal labdarúgó mérkőzés. képen: VAS ÁDÁM #44 RÁBL JÁNOS #9

Fotó: Napló-archív

Az Mezei-Vill FC 2–0-ra legyőzte az Omonia Nicosia együttesét szombat este Cipruson, és ezzel bejutott a Bajnokok Ligája legjobb 16-os mezőnyébe. A berettyóújfalui gárdának a tbiliszi túrát követően megint nagy utat kellett megtennie a találkozó előtt és után. A mérkőzésről Rábl János beszélt a Hajdú-bihari Naplónak.

– Úgy gondolom, hogy jó teljesítményt nyújtottunk, uraltuk a meccset. Az eredmény alapján nyilván nem mondhatjuk, hogy fölényesen nyertünk volna, de a játék képe rendben volt szerintem. Mindenkiben tudatosult, hogy ez egy hatalmas lehetőség nekünk és a klubnak is, hiszen az elmúlt évben a kazah Kairatot, a spanyol Murciát vagy az orosz KPRF-et kellett volna legyőzni ahhoz, hogy a legjobb 16-ba jussunk. Most viszont a Covid miatt kicsit átalakított rendszerű BL-ben elég nagy esélyünk nyílt arra, hogy a legjobbak között legyünk.

„Úgy érzem, hogy jól kezelte a helyzetet a társaság, nem voltunk görcsösek, és jól álltunk hozzá az összecsapáshoz.”

Egyetlen olyan periódus volt, amikor feljöttek a hazaiak, és nem az történt, amit mi szerettünk volna. Az első félidő végén sűrűn fújtak be ellenünk szabálytalanságot, ezért nem akartunk kockáztatni, nehogy 10 méterest lőhessenek. Ebben az időszakban többet birtokolta a labdát az Omonia, mint ahogy azt mi szerettük volna. Ezt leszámítva nagyon koncentráltak és fegyelmezettek voltunk végig – fogalmazott a válogatott futsalos.

Az MVFC csapatkapitánya szerezte a gárda második találatát, amivel a végeredményt is beállította. – A bal oldalon meg tudtam verni egy az egyben az egyik hazai játékost, és láttam, hogy kijön rám a kapus, ezért át akartam emelni rajta. Egy kicsit talán hozzá is ért a labdához, – ami így felperdült –, de a menteni igyekvő nicosiai védő mellett be tudtam passzolni a hálóba. Nagyon örültem neki, hogy sikerült – hangsúlyozta.

Az UEFA csütörtökön délután fogja kisorsolni a nyolcaddöntő párosításait a nyoni főhadiszálláson. A párharcok ugyanúgy egy meccsen dőlnek majd el, mint eddig, a mérkőzéseket február 16. és február 21. között játsszák majd le az együttesek. A MVFC az UEFA koefficiensei alapján a tizennegyedik helyre van rangsorolva. Egyelőre nem lehet tudni, hogy – hasonlóan az előző körhöz – lesznek-e kiemelt, illetve nem kiemelt csapatok, vagy bárki bárkit kaphat ellenfélként.

Bakos Attila

Borítókép: Rábl János (pirosban) góllal járult hozzá az MVFC sikeréhez

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában