szép eredmény

2021.07.04. 21:49

U20-as OB döntő: 5-8. helyen végeztek a nánási strandröplabdások

Július elsején rendezték meg az U20-as Strandröplabda Országos Bajnokság döntőjét Gyenesdiáson.

Fotó: Hajdúnánás és Debrecen térségi Strandröplabda SE

A megmérettetésen a Hajdúnánás és Debrecen térségi Strandröplabda SE játékosai, Dorogi Máté és Pohl Bence több csapatnak is feladta a leckét és végül az 5-8-hely között végzett, ami komoly elismerést érdemel, ugyanis csupán 1 éve foglalkoznak strandröplabdával Szikszai Marcell irányítása alatt.

Az első mérkőzést a 7. helyen rangsorolt párossal kezdték a fiúk, ahol az első szett teljes mértékben az alkalmazkodás jegyében telt. A kezdeti izgulást, azonban már a második szett hajrájára levetkőzték a fiúk és bravúros módon kiegyenlítettek. A harmadik játszmában sajnos nem volt meg a kellő bátorság, se a szerencse nem állt melléjük. Az ellenfél csapata pedig bravúros mezőnymunkával behúzta a szettet, ezzel pedig a mérkőzést is – olvasható a Hajdúnánás és Debrecen térségi Strandröplabda SE közleményében.

A második meccset egy papíron gyengébb ellenféllel vívták, viszont korántsem szabad őket lebecsülni, ugyanis fiatal koruk ellenére, felnőtt versenyeken is megállják a helyüket. Szerencsére ezen mérkőzést végig irányítani tudtak a srácok, Bence kellően éles nyitásaival és Máté taktikus blokk munkájával. A keresztjáték ígérkezett az eddigi legnehezebb mérkőzésünknek, amely teljes mértékben meg is valósult. Az első játszmát megint kiengedték a kezükből, viszont a meccs képe nagyon bíztató volt. A fiúk bátrabban, összeszedettebben kezdtek el játszani, amelynek a második játszmában meg is lett az eredménye. A csapatok végig fej-fej mellett haladtak, viszont a nehéz helyzetekből rendszerint mi jöttünk ki győztesen és bravúros blokk és mezőnymunkával sikerült behúzni a szettet. A harmadik szett hasonló mederben zajlott, viszont mindkét csapatnak voltak hullámvölgyei. A végjátékra viszont ugyanúgy fej-fej melletti játék volt jellemző, ahol a tét helyzetekben mindkét csapat keze megremegett. Ezúttal viszont a mi párosunknak volt helyén a szíve és esze és a legfontosabb pillanatban egy kis túlórával, de behúztuk a mérkőzést és ezzel a legjobb nyolc csapat közé jutottunk.

A negyedik meccs már teljesen felszabadult játékot hozott, ahol viszont a tornán végül 3. helyezést elhozó páros ellen, tisztes helytállással búcsúztak a srácok a tornáról.

Szikszai Marcell (edző): Nagyon büszke vagyok a fiúkra, hiszen első ilyen komoly megmérettetésükön vettek részt és egy nagyon erős mezőnyben megmutatták, hogy velük is komolyan kell számolni. Néhol bravúros játékot mutatva mindenkinek meglepetést okoztak és ezzel bebizonyították, hogy kemény áldozatos munkával, igenis fel lehet venni az egyeduralkodó egyesületekkel a versenyt. (A 16-os mezőnyből 3 nem pesti csapat volt.) A nyolcaddöntős mérkőzést emelném ki, ahol extázisban játszottak a fiúk. Mezőnyben Bence nem ismert elveszett labdát, ezt a lelkesedést Máté jobbnál jobb feladásokkal és emellett kiemelkedő nyitásokkal támogatta, amelynek meg lett az eredménye. A győzelem értékét növeli, hogy a legyőzött páros az ugyanezen a helyszínen tartott felnőtt mesterversenyen kiharcolta a főtáblás szereplést.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában