Kézilabda

2023.10.06. 21:08

Először nyertek idegenben a kézisek

Megszakadt a rossz sorozat, a DEAC NB I/B-s férfi kézilabdacsapata győzni tudott a tavaly még élvonalban szereplő Budai Farkasok ellen.

Haon.hu

Sikerrel jártak a debreceniek

Forrás: deac.hu

A DEAC férfi kézilabdacsapata péntek este a Budai Farkasok otthonában vizitált. Egyik együttesnek sem sikerült jól a legutóbbi meccse, ugyanis az előző idényben még az NB I.-ben érdekelt Pest vármegyeiek Szegeden maradtak alul, míg Mándi Norbert legénysége nagy előnyt herdált el a Mezőkövesd ellen, és végül csak egy egységgel gazdagodott – írják a cívisvárosi klub honlapján.

A találkozó első támadása István Péter góljával zárult, de Fekete Dávid válaszára nem kellett sokat várni. Az ezt követő percekben egyik gárda sem tudott elszakadni, majd 88 után egy 40-s sorozattal meglógtunk (812). 

A 25. minutumban Pethő Ákos 1216-ra módosította az eredményt, aztán a szünetig a hazaiak eltüntették a különbséget (1616).

Pethő Ákosnak nagyon ment a játék

A második játékrészben is piócaként tapadtak egymásra a felek, egynél nagyobb differencia először a 44. percben alakult ki, ekkor Nagy-Jávori Bence találatát követően 2523 szerepelt a kijelzőn. A folytatásban sem nyílt ki nagyon az olló, ennek köszönhetően reális esély mutatkozott a pontszerzésre. Megragadta a sanszot a DEAC, az utolsó három és fél percet 30-ra megnyerte, ennek köszönhetően 3230-ra diadalmaskodott. Ki kell emelni Pethő Ákos teljesítményét, ugyanis az irányító 11-szer volt eredményes, ezzel pedig főszerepet vállalt a sikerből.

A Debrecen a mostani szezonban először győzedelmeskedett idegenben. A következő játéknapon a gárda a Rákosmentét látják vendégül a DESOK-ban, a mérkőzés jövő szombaton 18 órakor startol.

A tények
NB I/B 6. forduló
Budai Farkasok-Rév–DEAC 30–32 (16–16)
Budaörs Városi Uszoda Sportcsarnok és Strand, vezette: Dulai Ádám, Pisák Bence Károly.
A DEAC összeállítása: Maródi, Boros – Hornyák 1, Mucza, Kiss R., Bakó, Fülöp, Illés 5 (3), Kathi 3, Szolnoki, Kiss A. 3, Pethő 11 (1), Kerezsi, Tóth M. 4, István 5, Dula. Vezetőedző: Mándi Norbert.
Hétméteresek: 1/1 ill. 7/4.
Kiállítások: 14 ill. 4 perc.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában