Magyar válogatott

2023.10.13. 07:00

Szrdjan Blagojevics: „Kiszámíthatatlan meccs lesz”

A DVSC szerb vezetőedzője kíváncsian várja, hogy mit kezdenek a remek képességekkel megáldott honfitársai a szervezett magyar védelem ellen.

Bakos Attila

Sallai Rolandék (20) nagyot küzdöttek Belgrádban is, ezúttal hazai pályán bizonyíthatnak | Forrás: Nemzeti Sport-archív

Az Európa-bajnoki selejtezősorozat 7. fordulójában a magyar válogatott a szerbeket fogadja szombat este 20 óra 45 perctől a Puskás Arénában. A mieink a G csoportot vezetve, Szerbia pedig másodikként egyaránt 10-10 ponttal áll, azonban Marco Rossiék egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak ellenfeleiknél. Mivel a csoportból az első két helyezett automatikusan ott lesz a 2024-es németországi kontinenstornán, ezért a győztes hatalmas lépést tehet a kijutás felé.

A találkozó kapcsán Igor Bogdanovics, a Loki legendás szerb támadója már nyilatkozott nekünk, ezúttal pedig a DVSC vezetőedzőjét, a szintén szerb Szrdjan Blagojevicset kérdeztük várakozásairól. – Nagyon kiszámíthatatlan ez a mérkőzés, ahogyan a belgrádi is az volt. Mind a két gárda magas minőséget képvisel, érdekes lesz látni, hogy melyik tudja majd maga javára fordítani ezt.

Véleményem szerint azonban nem számít ennek az összecsapásnak a végeredménye, mert mind a két fél kvalifikálni fogja magát az Európa-bajnokságra. Nekem mint szerb edzőnek, aki boldog, hogy Magyarországon dolgozhat, ez egy tökéletes forgatókönyv lenne

– fogalmazott.

Türelmetlen szerbek

A piros-fehérek trénere említést tett arról is, milyen különbséget lát a két ország futballközegében. – A szerb szurkolók nagy elvárásokkal és kritikusan tekintenek a labdarúgó-válogatottra. Más sportágak –, a kosárlabda, a röplabda, a vízilabda vagy a tenisz – világ szinten is kiemelkedő sikereket szállítanak az országnak. A foci viszont a legnépszerűbb a hazánkban, mégis leginkább középszerű eredményeket produkál a nemzeti együttes. Így gondolja ezt egy átlagos, jellemzően türelmetlen szerb fanatikus.

Az a benyomásom, hogy Magyarországon sokkal pozitívabb légkör veszi körül a válogatottat, a drukkerek feltétel nélkül támogatják a fiúkat. Legalábbis most így látom az itteni helyzetet

– beszélt meglátásairól.

loki-dvsc-szrdjan-blagojevics-debreceni-vsc-labdarugas-debrecen-haon-sport-hajdu-bihar
Szrdjan Blagojevics | Forrás: Napló-archív

Mind a két oldalon van olyan hiányzó, aki kifejezetten meghatározó tagja a csapatának. A mieinknek Willi Orbánt kell nélkülözniük a védelem tengelyéből, ellenfelünk pedig Dusan Vlahovicsra, a Juventus csatárára nem számíthat. – Ezek a játékosok sokat jelentenek az együttesüknek, de megoldható a pótlásuk. Szerbiának ott van Aleksandar Mitrovics, aki remek formában van attól függetlenül, hogy már Szaúd-Arábiában játszik. Rajta kívül Dusan Tadics és Szergej Milinkovics-Szavics is remek egyéni képességekkel rendelkezik. Majd kiderül, hogy fel tudják-e venni a kesztyűt a remekül megszervezett magyar védelemmel szemben – mondta Szrdjan Blagojevics. Hozzátette, biztos benne, hogy a hazaiak szakmai stábja megtalálja a megfelelő megoldást Willi Orbán hiányában is.

A meghívóért dolgoznak

A DVSC keretéből többen is szorosan kötődnek a nemzeti együtteshez, elég csak a csúcstartó, 109-szeres válogatott Dzsudzsák Balázst, a sokáig alapember Varga Józsefet vagy a tavasszal kétszer is kerettag Ferenczi Jánost említeni. Ezúttal viszont a Loki nem ad futballistát a magyar csapatba, ezzel kapcsolatban kérdeztük a vezetőedzőtől, hogy ő hiányol-e valakit a tanítványai közül. – Nem hiszem, hogy tanácsot kellene adni Marco Rossinak, hiszen kiváló munkát végez.

Látom, hogy ő és a kollégái rendszeresen követik az OTP Bank Liga találkozóit, szóval biztos vagyok benne, hogy tökéletesen tisztában vannak a játékosok képességeivel és aktuális formájukkal. Mi keményen, elkötelezetten dolgozunk azért, hogy a labdarúgóink fejlődjenek és kiérdemeljék a meghívót a nemzeti csapatukba

– mondta.

Igaz, nem a magyar válogatottban, de lesz olyan focistája a piros-fehér gárdának, amely Szerbia ellen szerepelhet az elkövetkezendő napokban. A budapesti mérkőzést követően, jövő héten kedden ugyanis újabb presztízsmeccs vár majd déli szomszédainkra, amikor is azt a Montenegrót fogadják, amelynek a Loki kiváló középpályása, Stefan Loncsar is ott van a keretében. 

Kétség nem fér hozzá, hogy Stefan megérdemli a meghívót hazája együttesébe és úgy általában minden elismerést, amit az utóbbi időben kapott.

Ő egy remek srác, elképesztő munkamorállal rendelkezik és folyamatos fejlődésre törekszik. Azt kívánom, hogy minél sikeresebb legyen, természetesen a Szerbia elleni találkozók kivételével – mondta nevetve. Hozzátette, ő leginkább azért szurkol, hogy a montenegrói középpályás egészségesen térjen vissza a válogatott szünetről.

Természetesen az Európa-bajnoki selejtezők alatt is nagy erőkkel dolgozik a DVSC, hiszen jövő héten vasárnap a Fehérvár érkezik a Nagyerdei Stadionba, az OTP Bank Liga 10. fordulójában.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában