Magyar Kupa

2023.11.01. 12:02

Az új Loki-mondás: minden jó, ha továbbjutás a vége

Beváltak a szünetben eszközölt taktikai változtatások, ennek is köszönhetően nyert a DVSC.

Molnár Szilárd

Bévárdi Zsombor

Forrás: Nagy Gábor/Kisalföld

A tények: Bárány Donát hajrágóljával 1–0-ra legyőzte idegenben a Győrt a DVSC kedd este, és ezzel elsőként jutott be a MOL Magyar Kupa legjobb tizenhat csapata közé. Aki látta a meccset valószínűleg egyetért, Dzsudzsák Balázséknak meg kellett szenvednie a sikerért a másodosztály listavezetője ellen. Az első játékrészben tompának tűnt a Loki, és bizony a letámadó hazaiak többször is zavarba hozták a hajdúságiak védelmét. A szünetben változtattak a taktikán a piros-fehérek, aminek következtében jobban uralták a mérkőzést, Andrija Majdevac még csak lesgólt szerzett, ám a 84. percben az éppen a szerb támadó helyére becserélt Bárány a bal alsóba fejelte Dzsudzsák beívelését.

Úgy tűnt, a bal kapufánál érkező Bévárdi Zsombor még beleért a labdába, de a VAR-kamionban ülők szerint már csak a gólvonalon túl, így Bárány neve került be gólszerzőnek a hivatalos jegyzőkönyvbe.

A hajrában több találat már nem esett, így a DVSC jutott a következő körbe. A meccs egyik érdekessége volt, hogy Erdős József játékvezető megsérült, így a szünetben szerepet cserélt az első félidőben a VAR-kamionban tevékenykedő Pintér Csabával.

Lehetőségek mindkét oldalon

A mérkőzést közvetítő M4 Sportnak az ünneplő csapattársak körében nyilatkozó Bévárdi Zsombor szerint nem az volt a lényeges hogyan, hanem az, ott legyen a legjobb 16 között a Loki. – Minden jó, ha a vége jó – fújt egyet a középpályás. – Azért jöttünk, legyen bármilyen ia a játékunk, kivívjuk a továbbjutást.

Nagyon kemény mérkőzés volt, a Győr megüti az NB I. színvonalát, jól játszottak, megnehezítették a dolgunkat, az első félidő rá is ment, hogy a védekezésünket rendbe tegyük

 – vélekedett a játékos.
Szrdjan Blagojevics gratulált a játékosainak a sikerhez: – Elégedett vagyok, hiszen továbbjutottunk, és ez volt a legfontosabb feladat – szögezte le. – Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz, mivel a Győr nem másodosztályú, hanem élvonalbeli szintű csapat kiváló játékosokkal – főleg a sok idegenlégiós képvisel magas színvonalat –, és remekül felépített futballal.

A félidőben változtattunk taktikailag, attól kezdve jobban tudtuk kontrollálni a mérkőzést, és bár mindkét gárdának volt lehetősége, mi tudtunk betalálni.

Nincs sok időnk, készülünk a következő – értékelt a szerb szakember.
A DVSC-re még egy bajnoki vár a héten, Ferenczi Jánosék a Mezőkövesd otthonában lépnek pályára szombaton 12.30-tól.

A tények
Mol Magyar Kupa, a legjobb 16 közé jutásért
Győr–DVSC 0–1 (0–0)
Győr, 2873 néző. Vezette: Erdős J. (sérülése miatt a 2. félidőt Pintér fújta).
ETO FC Győr: Pap – Vera (Boldor, 65.), Keresztes (Hamed, 90.), Szujó (Szépe, 46.), Tóth R. (Vingler, 46.), Anton, Kovács M., Csontos, Riquelme (Diarra, 76.), Bumba, Skvarka. Vezetőedző: Antonio Munoz.
DVSC: Milosevics – Kusnyir, Lagator, Romancsuk, Ferenczi – Ojediran (Varga J., 93.), Loncsar – Bévárdi (Baranyai, 93.), Dzsudzsák (Dreskovics, 93.), Joao Oliveira (Bódi, 69.)- Majdevac (Bárány, 78.). Vezetőedző: Szrdjan Blagojevics.
Gól: Bárány (85.)
A MOL Magyar Kupa további mérkőzései
Szerda:
Unione FC (Budapest I.) – Kisvárda Master Good, Hévízi út 12.00 (m4port.hu)
FC Dunaföldvár (NB III) – Nyíregyháza Spartacus FC (NB II.) 12.30
ESMTK (NB III.) – MTK Budapest 12.30 (m4sport.hu)
Mezőörs KSE (megyei I.) – Kaposvári Rákóczi FC (NB III.) 12.30
Szentlőrinc SE (NB III.) – Kelen SC (NB III.) 12.30
VLS Veszprém (NB III.) – Budafoki MTE (NB II.) 12.30 (m4sport.hu)
HR-Rent Kozármisleny (NB II.) – Kolorcity Kazincbarcika SC (NB II.) 15.00
Opus Tigáz Tatabánya (NB III.) – Újpest FC 17.00 (m4sport.hu)
Vasas FC (NB II.) – Gyirmót FC Győr (NB II.) 17.00 (m4sport.hu)
Tiszakécskei LC (NB II) – FC Ajka (NB II.) 17.00
BFC Siófok (NB II.) – Diósgyőri VTK 17.00 (m4sport.hu)
Szombathelyi Haladás (NB II.) – Zalaegerszeg 17.15 (M4 Sport)
Szeged-Csanád Grosics Akadémia (NB II.) – Kecskeméti TE 19.00 (m4sport.hu)
Ferencvárosi TC – Puskás Akadémia FC 20.00 (M4 Sport)
Csütörtök:
Budapest Honvéd (NB II.) – Paksi FC 19.30 (M4 Sport)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában