Tenisz

2024.03.28. 16:27

Itt követhető élőben Marozsán Fábián Zverev elleni meccse!

A Hajdúszoboszlói SE sportolója második alkalommal szerepel valamely mestertorna negyeddöntőjében, napokon belül már a második top10-es játékossal méri össze tudását.

Tóth Huba Elemér

Marozsán Fábián eddigi pályafutása egyik legfontosabb meccsén bizonyíthat

Forrás: AFP/Getty Images

Ahogyan arról a Haonon beszámoltunk, a Hajdúszoboszlói SE kiválósága, Marozsán Fábián sorra üti ki a világ legjobb teniszezőit a Miami Open ATP 1000-es tornán. A jelenlegi helyzet szerint a legjobb férfi magyar teniszező már az élő világranglistán a 38. helyen áll annak köszönhetően, hogy Holger Rune és Alexei Popyrin ellen is diadalmaskodott, szerda hajnalban pedig a kilencedik kiemelt Alex De Minaurt is legyőzte.

Hatalmas potenciál Marozsánban

A 24 éves sportoló meneteléséről a hazai szövetség vezetői sem menetek el szó nélkül. A Magyar Tenisz Szövetség által közzétett videóinterjúban Sávolt Attila szakmai igazgató, Bardóczky Kornél fejlesztési igazgató, illetve Nagy Zoltán, a magyar Davis-kupa válogatott szövetségi kapitánya méltatta a versenyzőt.

Óriási öröm és büszkeség mindannyiunk számára Fábi teljesítménye, mivel olyan játékosokat győzött le az elmúlt napokban, akik túlzás nélkül a világ legjobbjai közé tartoznak. Ez fantasztikus jövőt prognosztizál számára, és ugyan tudjuk, hogy 24 éves, még iszonyatosan sok ideje lesz a fejlődésre. Kijelenthetem, hogy a jövőben akár Grand Slam-tornagyőztes teniszező is lehet belőle

 – hangoztatta Sávolt Attila.

Bardóczky Kornél nem lepődött meg Marozsán teljesítményén, mivel tudja, hogy mekkora potenciál rejlik benne. Hozzátette,hogyha megy neki a játék, akármelyik világsztárra veszélyes lehet. Azt is kiemelte, a teniszező már most bizonyította, hogy Magyarországról indulva is lehet nagy sikereket elérni. 

Nagy Zoltán elmondta, hogy nagyon jól menedzseli a játékot, intelligensen, higgadtan és még az önbizalma is egyre nagyobb, és ennek köszönhetően teljesít top színvonalon. 

A világ szeme rajtuk van

Marozsán Fábián pályafutása során – Sanghaj után – második alkalommal készülhet mestertorna-negyeddöntőre, azonban most sem lesz könnyű dolga, hisz következő ellenfele az élő világrangsor 5. helyezettje, a német Alexander Zverev lesz csütörtökön 18 órától. Ezt az összecsapást Magyarországon a Match4 tévécsatornának köszönhetően élőben is követhetjük, de a találkozó a Net4 streaming szolgáltatónál is elérhető lesz.

A párharc továbbjutójára a papíron a torna legerősebbje, a világranglista második spanyol Carlos Alcaraz vagy a bolgár Grigor Dimitrov vár.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában