Labdarúgás

2024.06.28. 10:09

Ezeken a posztokon erősítenének leginkább a Loki szurkolói

Kíváncsiak az új igazolásokra. A DVSC drukkerei szeretnék, ha létrejönne még pár átigazolás.

Molnár Szilárd

A DVSC szurkolói szeretnének még átigazolásokat

Fotó: Czinege Melinda/Napló-archív

Második hete készül együtt a DVSC együttese a következő szezonra. A játékosoknak hol napi egy, hol napi két edzést vezényel a Szrdjan Blagojevics vezette szakmai stáb a pallagi akadémián. De mi a helyzet az eddigi átigazolásokkal?

átigazolás, DVSC, Debrecen
Szrdjan Blagojevics jövője is érdekli a DVSC drukkereit
Fotó: KISS ANNAMARIE/Napló-archív

Eddig négy átigazolás az érkezési oldalon

Ebben a transzferidőszakban is elég aktív a Loki, melyhez eleddig négy új játékos csatlakozott:

  • a Haladástól érkezett kapus, Pálfi Donát
  • a Dániából igazolt támadó középpályás, Szűcs Tamás
  • a középső védőként és védekező középpályásként is bevethető Batik Bence a Puskás Akadémiát hagyta el a DVSC kedvéért
  • a japán szélső, Naoaki Senaga pedig a montenegrói Jezoro együttesét erősítette korábban

Távozóból még több volt:

Kérdéseket vet fel

A négy érkező és hat távozó több kérdést is felvet:

  • mivel a tavasszal súlyos sérülést szenvedett Kusnyir Erik még jó ideig nem állhat a DVSC rendelkezésére, kérdés, Baranyai távoztával ki játszik majd jobbhátvédet
  • Pálfi Donát érkezésével már négy kapus van a piros-fehérek keretében, ami kissé luxusnak tűnik, ráadásul a fiatal Erdélyi Benedeknek és Engedi Márknak az ő korukban nagy szüksége lenne a folyamatos játékpercekre
  • a jobbhátvéd mellett a csatárposzt tűnik a legkritikusabbnak: a tavasszal Bárány Donát gyakorlatilag egyedül birkózott a védőkkel, hiszen Majdevac kölcsönben volt, míg a nagy reményekkel igazolt izlandi támadó, Thór Úlfarsson szinte azonnal kidőlt, a múlt heti interjújában még maga sem tudta megmondani, mikor térhet vissza a pályára.

Szűcs Tamásra kíváncsi 

Ezek fényében kíváncsiak voltunk arra, a Loki drukkerei miként látják kedvenc csapatuk eddig tevékenységét az átigazolási piacon. Szalai Márkó a magyar válogatott-Liverpool-DVSC háromszög bűvöletében él ha a labdarúgásról van szó, így természetesen figyeli a Vasutas háza táján történteket. – Követtem a nyáron az eddigi igazolásokat, Szűcs Tamásra kimondottan kíváncsi vagyok, hogy mit tud majd letenni az asztalra. Batik Bence egy rutinos játékos, aki sokat tehet hozzá, remélem az újaknak sikerül beépülniük a csapatba. Azért én még várnék legalább egy csatárt, hogy Bárány Donát mellett legyen még egy elől bevethető, gólokat lőni tudó játékos, mert ebből hiány van a csapatban – hívta fel a figyelmet.

Hagyják dolgozni Szrdjan Blagojevics vezetőedzőt! 

Szilas Miklós is elől látja leginkább vékonynak a keretet, de ennél is jobban aggasztják a Szrdjan Blagojevics vezetőedzővel kapcsolatban felröppent pletykák. – Nekem tetszik, hogy fiatalokat igazolunk, az mindenképp jó a csapatnak szerintem, bár a japán szélső, Naoaki Senaga kapcsán egy kicsit szkeptikus vagyok, de ha teljesít, akkor akár a kezdődbe is bekerülhet. Az új kapus a padra érkezett, egyértelmű, hogy a közeljövőben nem fogja kiszorítani Megyeri Balázst. Szerintem főleg csatárposzton kell erősítenünk, a HAON írta, hogy valószínűleg nem jön a kiszemelt argentin csatár, Enzo Cabrera, így más célpont után kell nézni. Láttam a hírekben, hogy Szrdjan Blagojevics mesternek állítólag ajánlata van. Az én szememben egy baromi jó edző, főleg NB I.-ben, szerintem meg sem érdemeljük egyébként. A vereségek után írják sokan, hogy ki kellene rúgni, meg minden. Nem kell kirúgni, modern focit játszat a csapattal, hagyni kell, hogy végigvigye a munkát – mondta el Miklós.

CM20230817_Debrecen_szurkolók_DVSC-Rapid_HAON (28)
Cselenyák Endre 1980 óta szurkol a Lokinak, folyamatosan követi az átigazolási híreket
Fotó: Czinege Melinda/Napló-archív

Szélsőhátvédek is kellenének 

Cselenyák Endre echte debreceniként 1980 jár a Loki meccseire, és ha teheti, edzéseire is. A törzsszurkoló úgy látja, leginkább szélső védőkben áll csehül a DVSC. – A sajtóban követem, hogy mit írnak a Lokiról. Sok új játékos van, ahogy látom, külföldi is, magyar is, bízom benne, még ha cserélődnek is a futballisták, végül sikerül egy jó csapatot összerakni. Úgy látom, jelenleg a balhátvéd és a jobbhátvéd poszt nem megoldott, de elől is elkelne a frissítés. Bízom benne, hogy azért még tudunk erősíteni. Ahogy halljuk, lehet még további focistákat is értékesíthet a klub, hátha helyettük fiatalabbat, motiváltabbat tud hozni a vezetés, azt sem bánnám, ha magyart – osztotta meg velünk Endre.

A véleményekből kiderül, hogy leginkább a csatársorban erősítenének a drukkerek.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában