DVSC

2024.06.14. 20:01

A Lokiba tart a japán támadó? - videóval

Montenegrói sajtóhírek szerint Naoaki Senaga Meldin Dreskovics csapattársa lehet. Dreskovics jelenlegi klubja pedig ugye a DVSC.

Molnár Szilárd

Naoaki Senaga a DVSC együttesébe folytathatja

Forrás: Insagram/FK Jezero

Májusban már írtunk róla, hogy a DVSC látókörébe kerülhetett a japán Naoaki Senaga. A most 25 esztendős távol-keleti támadó a Yokohama FC korosztályos csapataiban ismerkedett meg a futball alapjaival, majd 18 évesen a Senshu Universityben folytatta, majd négy lehúzott szezont követően vándorbotot ragadva Európában folytatta a karrierjét: 2021 júliusától több honfitársával együtt a montenegrói másodosztályú FK Mladost Donja Goric gárdájához került. Ott mindössze egy évet töltött el, majd országon belül váltott klubot, és az elmúlt két idényben montenegrói első osztályú FK Jerezo futballistája volt, ám tegnap a délszláv együttes bejelentette, hogy nem náluk folytatja a továbbiakban.

DVSC, Loki, labdarúgás, átigazolás, Debreceni VSC, Naoaki Senaga, FK Jezero
Naoaki Senaga, a DVSC egyik lehetséges kiszemeltje
Forrás: Insagram/FK Jezero

Korábban már érdeklődött iránta a DVSC

A cg-fudbal.com montenegrói oldal hozta le az információt, hogy a távozó Senaga iránt egy hónapja már érdeklődött a DVSC, és könnyen elképzelhető, hogy Magyarország felé veszi az irányt.
 

A 177 cm magas, 72 kg súlyú, jobb lábas támadó a széleken érzi a legkomfortosabban magát, de játszott már csatárt és támadó középpályást is

A labdarúgás világában mértékadónak számító Transfermarkt oldal adatai alapján a Mladost gárdájában 36 tétmeccsen 5 gólt szerzett, míg a Jerezo együttesében eddig 53 meccsen 9-szer volt eredményes 4 assziszt mellett.

Jobban mutat a statisztika ha leírjuk, hogy ebből 9 gólt és 3 gólpasszt a mostani szezonban jegyzett, tehát akár jó átigazolás is lehetne.

Naoaki Senaga statisztikája a montenegrói bajnokságban:

  • FK Jezero (montenegrói I. osztály): 52 mérkőzés, 9 gól, 4 gólpassz
  • Mladost DG (montenegrói II. osztály): 36 mérkőzés, 5 gól

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában