Labdarúgás

2024.06.12. 11:16

Így fogadták az új csapatánál a DVSC-től távozó játékost

A Lokiban kölcsönben játszó Tuboly Máté Dunaszerdahelyre tette át székhelyét. A futballista kiemelte, hogy egy olyan ajánlatot kapott, amit el kellett fogadnia.

Tóth Huba Elemér

Tuboly Máté Dunaszerdahelyre igazolt

Forrás: Nemzeti Sport-archív

Kedden hivatalossá vált, hogy a legutóbb DVSC-ben kölcsönben lévő Tuboly Máté pályafutását a dunaszerdahelyi DAC futballcsapatában folytatja. A középpályást a debreceni klub szerette volna továbbra is soraiban tudni, de mint írták, az ETO FC Győrrel az egyeztetések nem vezettek eredményre.

futball, tuboly
Tuboly Máté immáron a DAC futballcsapatát erősíti
Forrás: DAC/Facebook

Így alakult Tuboly Máté felnőtt karrierje eddig

A 19 éves játékos 2020-ban érkezett Győrbe a Vasas akadémiájáról. Az ETO Akadémiába csapataiban alapembernek számított, 2021 májusában pedig debütált a felnőttek között az NB II.-ben egy Szeged elleni találkozón. A következő szezonban a bajnokságban 19 mérkőzésen kapott szerepet – kétszer be is vette az ellenfelek kapuját, – míg a Magyar Kupában 5 alkalommal jutott szóhoz.

Tuboly Máté a 2022/2023-as szezonban a Merkantil Bank Ligában a Győr színeiben összesen 29 összecsapáson játszott, így nem véletlenül figyelt fel rá a DVSC. A cívisvárosiak színeiben a Ferencváros elleni 2–2-vel záruló találkozón csereként mutatkozott be az NB I.-ben. A jelenleg 19 esztendős labdarúgó ugyan többször is megcsillogtatta tehetségét, de kevés lehetőséget kapott, az első számú debreceni csapatban mindössze 12 mérkőzésen lépett pályára. Emellett a kis Lokiban hatszor bizonyíthatott, a meccsek során egy gólt szerzett.

Mivel az ETO FC Győr és a DAC tulajdonosa is Világi Oszkár, így a két klub közötti tárgyalást ez megkönnyíthette. 

Minthogy az utánpótlás-válogatott játékos amiatt is fogadhatta el a Dunaszerdahely ajánlatát, mivel a szlovák bajnokságban a második helyen végző együttes az Európa Konferencialiga selejtezőjében is szerepelhet. A DAC azt is bejelentette, hogy a 68-as mezszámot kapó Tuboly Máté két évre írt alá.

A szlovák bajnokság felsőházának végeredménye:

  • 1.
Slovan32234576:3173
  • 2.
DAC 1904321610649:3258
  • 3.
Spartak321831147:2957
  • 4.
Žilina32167954:4555
  • 5.
Ružomberok321211938:4347
  • 6.
Podbrezová321141749:6037

 

A futballista olyan lehetőséget kapott, amit el kellett fogadni

– Nagyon hálás vagyok, hogy itt lehetek. Tisztában vagyok, hogy hova érkeztem és mik a célok. Mindig maximalista voltam, szeretnék minél többet fejlődni és nagy sikereket elérni. Igyekszem majd a csapatot segíteni a pályán és azon kívül is. 

Mindig képben volt a DAC, korábban is szimpatizáltam a klubbal. Egy olyan lehetőséget kaptam, amit el kellett fogadnom

– mondta a játékos a felvidéki klub videójában.

A csapattársakon is múlott Tuboly Máté átigazolása

A DAC honlapján arról is olvashatunk, hogy Tuboly Máté számára nem ismeretlen a közeg, hiszen a csapat keretében olyanok is vannak, akikkel korábban együtt futballozott az ETO-ban.

– Velük is beszélgettem az itteni feltételekről és csak szuperlatívuszokat hallottam tőlük. Többen is szerettünk volna Győrből Dunaszerdahelyre igazolni, figyelemmel követtük a sárga-kékek eredményeit és mérkőzéseit. 

A pályán igyekszem mindig otthagyni a szívem és a maximumot nyújtani a csapat érdekében – pontosan ezt próbálom majd nyújtani az új állomáshelyemen is. Már alig várom a nyári felkészülés kezdetét

 – nyilatkozta Tuboly Máté.

futball, DAC
Tuboly Máté az ügyvezető igazgatóval
Forrás: dac1904.sk

A DAC vezetője nagy potenciált lát benne

A klub ügyvezető igazgatója, Jan Van Daele szerint Tuboly Máté egy rendkívül ígéretes, a hatos és a nyolcas pozíciójában is bevethető középpályás, aki nagyon fiatal korától a felnőttek között szerepel. 

Annak ellenére, hogy még csak 19 éves, az új idény már a negyedik lesz számára a profi labdarúgásban. Az NB I.-ben eltöltött legutóbbi szezonja során értékes tapasztalatokkal gazdagodott, most pedig lehetősége nyílik követni honfitársai, Vitális és Csinger útját, akik mindketten a kezdőcsapatunk stabil tagjai. Sok sikert kívánunk neki a DAC színeiben

 – üdvözölte Tubolyt a vezető.

Így reagáltak a szurkolók

Az átigazolási hír hallatán a Loki Facebook-oldalán több szurkoló is a nemtetszését fejezte ki. A kommentelő drukkerek szerint nem kapott elég lehetőséget a bizonyításra, de sok sikert kívántak a további pályafutásához. A DAC közösségi oldalait böngészve a fanatikusok nem túl sokat tudtak róla, ám hozzátették, örülnek neki, remélik be fog válni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában