Tánc

2024.06.30. 21:45

Gálával zárta az évet a Sárközy Balett- és Színpadi Tánciskola

Műfaji sokszínűség jellemezte a tánciskola gáláját. A balett mellett tarantella, polka és vámpírok tánca is megjelent.

Haon.hu

Idén is látványos műsorral zárta az évet a Sárközy Balett- és Színpadi Tánciskola. A 105 éves intézmény táncosai 33 műsorszámmal szórakoztatták a több száz nézőt a debreceni Vasutas Egyetértési Művelődési Központban június 30-án délután az évzáró gálán.

Évzáró gálát tartott a Sárközy Balett és Színpadi tánciskola
Évzáró gálát tartott a Sárközy Balett és Színpadi tánciskola
Forrás: Kiss Annamarie

A szólók és a duettek mellett csoportos táncok is voltak, és műfajban is igen széles volt a skála: a klasszikus balettszámok mellett tarantella, polka, vagy a vámpírok tánca is megjelent, a záró swing pedig már egészen messzire vitte a nézőket a hagyományos balett világától.

A legkisebb táncos 4, a legidősebb 41 éves volt a színpadon.

Mint Kocsis László balettmester, a balettiskola vezetője elmondta, a klasszikus balett újra igen kedvelt műfaj, és a kicsiktől kezdve a felnőttekig mindenkinek nagyon kellemes és hasznos elfoglaltság, hiszen a balettórákon a mozgáskoordináció, a ritmusérzék és a koncentráció egyaránt fejleszthető. A táncosok különleges ruhakölteményei a balettiskola saját ruhaparkjából származnak, készítőjük Tamás Adrienn.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában