DVSC Schaeffler

2024.07.10. 23:59

Petrus Mirtill reméli, még jobb idényük lesz

Orovosi vizsgálatokkalkezdték az idényt a debreceni lányok. Hétfőtől már labdás edzést vezényel a DVSC Schaeffler szakmai stábja.

Molnár Szilárd

Petrus Mirtill, a DVSC Schaeffler szélsője

Forrás: Czinege Melinda

Nekiveselkedtek a felkészülésnek a DVSC Schaeffler kézisei. A keret immár hagyományosan, a Sportdiagnosztikai Életmód- és Terápiás Központban (SET) elvégzett felméréssel kezdte meg az új szezont. A játékosok a minden igényt kielégítő létesítményében találkoztak szerdán reggel, akiken teljes körű általános orvosi vizsgálaton kívül fizikai és élettani felméréseket végeztek el az intézmény szakemberei, írja a Loki oldala.

 

DVSC Schaeffler, Loki, kézilabda, Petrus Mirtill
Orvosi felmérésekkel kezdte a felkészülést a DVSC Schaeffler együtese
Forrás: DVSC Schaeffler / dvsckezilabda.hu

Néhányan később kapcsolódnak be a DVSC Schaeffler játékosai közül

Az első napról hiányzott a párizsi olimpiára benevezett trió, a magyar válogatott Füzi-Tóvizi Petra mellett Tamara Haggerty a holland keret tagja, míg az újonnan érkező Kristin Thorleifsdóttir a svéd nemzeti együttes keretébe került be. Ők hárman értelemszerűen, csak az ötkarikás játékok után csatlakoznak a csapathoz. Szintén új szerzemény, a francai jobbátlövő, Océane Sercien-Ugolin, aki ugyan nem lesz ott az olimpián, ám részt vett a franciák felkészülésében, így kapott még néhány nap pihenőt, ő majd hétfőn kapcsolódik be a közös munkába.
Két új arcot így is felfedezhettünk a SET-ben gyülekező hölgyek között: az osztrák válogatott jobbátlövő, Kristina Dramac és az irányító Tóth Nikolett ott volt a csapattal és a hangulatot elnézve egyiküknek sem lesznek beilleszkedési gondjai. A hét hátralevő két napjában a Hódosban vesznek részt a lányok fizikai teszteteken, majd hétfőn megkezdődik a labdás felkészülés az új szezonra.

Önbizalmat ad a tavalyi jó szereplés

A HAON Petrus Mirtillt, a gárda kiváló balszélsőjét kérdezte, mit vár az előttük álló szezontól. A játékos Cipruson és Siófokon igyekezett kipihenni az idényt, és feltöltődni a valószínűleg hasonlóan megterhelő újra. – Jól esett lazítani, remekül éreztem magam, de már vártam, hogy találkozhassak a lányokkal – hangsúlyozta, majd egy kicsit még visszatekintett a 2023/24-es idényre. – Szerintem senki nem számított arra, hogy ilyen jól szerepelünk majd a Bajnokok Ligájában, ez szerintem önbizalmat ad nekünk az idei nemzetközi kupaszereplésre is. A bajnokságban nem a negyedik hely volt a célunk, de így alakult, természetesen idén ezt felül akarjuk múlni, és minél előbb végezni a táblázaton – fogadkozott.
A portálunk arra is kíváncsi volt, a szélső mennyire ismeri a gárda új igazolásait. –Láttam már majdnem mindegyik érkezőt játszani, de nem mondhatom, hogy nagyon ismerem őket.

Kíváncsi vagyok rájuk, várom már a találkozást velük, biztos vagyok benne, hogy az előttünk lévő időszakban lesz lehetőségünk kölcsönösen megismerni egymást

 – fogalmazott.

Egy párharcot kell nyerni az El-csoportkörért

Mivel az EHF illetékes szervezete ebben a szezonban nem adott szabadkártyát a klubnak a Bajnokok Ligájában, így a Loki az EHF-Európa-liga mezőnyéhez csatlakozik. A sorozat lebonyolítása nem változott, 16 együttes szerepel majd a januárban kezdődő csoportkörben. A dán Ikast, a német Metzingen, a román Dunarea Braila és a francia Nantes selejtező nélkül lett tagja a csoportkörnek, ez a négy csapat lesz a négy csoport első kiemeltje.
A másik 33 csapat közül 18 (köztük a Vác) a 2. selejtezőkörben kezdi a szereplést, kilenc párt alakítanak ki, a győztesek jutnak a 3. körbe. Ebben a fázisban a 12 kiemelthez (köztük a DVSC Schaeffler és a Mosonmagyaróvár), sorsolják a 2. kör kilenc továbbjutóját plusz azt a három csapatot, akik selejtező nélkül szerepelnek a 3. kör nem kiemelt együttesei között. A második és a harmadik selejtezőkör sorsolása kedden, július 16-án lesz. A 3. selejtezőkör játéknapjai november 9-10 és november 16-17.

Jelenleg az El-selejtezőre készülnek

Ám extrém esetben az is előfordulhat, hogy  mégis a BL-ben indulhat a csapat, mivel ahogyan hétfőn beszámoltunk róla, rossz hírek érkeztek a Buducsnoszt Podgorica háza tájáról. Az első információk arról szóltak, hogy a montenegrói klub fő szponzora, a Bemax cég három idény után felmondta a szerződést a podgoricaiakkal, mert állítólag nem tudtak megegyezni az önkormányzattal arról ki legyen a többségi tulajdonos. Azután a montenegrói hírportálok arról írtak, hogy Bojana Popovics, a csapat ikonikus edzője meleltt egy sor játékos is otthagyja a klubot, amely lehet, hogy kénytelen lesz visszalépni a Bajnokok Ligájától. 

Az EHF történelmében sem volt még ilyen szituációra példa, s ha meg is szűnik a montenegrói gárda sem feltétlen biztos, hogy a hajdúságiakat kérik fel a következő  BL-szezonra.

– Amíg van 14 vagy 16 játékosa a Buducsnosztnak, addig ők a BL-résztvevők. Ha visszalépnének, akkor az EHF eldöntheti, feltölti-e a maradék helyet és, hogy kivel, melyik módszerrel. Mivel mi pályáztunk a BL-szabadkártyára, készen állunk és hogyha mi kerülnénk a képbe, vállalnánk – ezt Ábrók Zsolt, a DVSC Kézilabda Kft. ügyvezetője mondta portálunknak.

Sosem jó, ha egy klub nehéz helyzetbe kerül

Arra is kíváncsiak voltunk, vajon Petrus Mirtill mit gondol a kialakult szituációról, adott esetben ő az El-t vagy BL-t választaná. 
– Sosem jó azt hallani, olvasni, ha egy klub nehéz helyzetbe kerül. Majd látjuk a fejleményeket, úgy gondolom a klub készen állna egy újabb Bajnokok Ligája szereplésre, hiszen az elmúlt szezonban megmutattuk, hogy képesek vagyunk felvenni a versenyt a legjobbakkal. Ám mi egyelőre úgy készülünk, hogy az EHF-Európa-ligában indulunk – szögezte le. – 

Nem sok olyan sportoló van szerintem, akinek szíve csücske a nyári felkészülési időszak, hiszen meleg van és napi kettőt edzünk, de viszont ez alapozza meg a jó fizikai állapotot, ami elengedhetetlen a sikeres szerepléshez.

Ilyenkor még inkább várom, hogy elkezdődjenek a meccsek, de addig is a lehető legnagyobb fegyelemmel végig kell dolgozni ezt a szűk két hónapot – nyilatkozta a szélső, aki nagyon szorít a magyar válogatottnak, és reméli Füzi-Tóvizi Petrának minél később kell majd csatlakoznia a DVSC együtteséhez, mert az azt jelentené, hogy a válogatott jól szerepelt a párizsi olimpiai tornán.

Kácsor Gréta a beszterceiekhez igazolt

Már korábban is lehetett arról hallani, hogy a Lokit a nyáron elhagyó válogatott átlövő, Kácsor Gréta a besztercei Gloria csapatában folytathatja pályafutását. A junior korosztályban 2018-ban világ-, 2019-ben Európa-bajnok játékos már december középén bejelentette, hogy távozik a DVSC Schaffler csapatától. Korábban már két román hírportál, a sport.ro és a handbalmania.ro is tényként közölte, hogy Kácsor idén nyáron a besztercei együtteséhez igazol. Szerda este végül a Gloria a közösségi oldalán hivatalosan is bejelentette a 24 éves kézis megszerzését a közösségi oldalukon. Új csapata az előző idényben a bajnokságban bronz-, az Európa-ligában ezüstérmes lett, a következő szezonra pedig szabadkártyát kért a Bajnokok Ligájába, amit meg is kapott, így Kácsor idén ismét az európai klubkézilabda legmagasabb  szintjén bizonyíthat.

A DVSC Schaeffler kézilabdacsapatának 2024/2025-ös játékoskerete:

  • Kapusok: Gabriela Bartulovics, Catherine Gabriel
  • Jobbszélsők: Grosch Vivien, Töpfner Alexandra
  • Jobbátlövők: Hámori Konszuéla, Océane Sercien-Ugolin, Kristina Dramac
  • Irányítók: Szabó Nina, Tóth Nikolett
  • Beállók: Füzi-Tóvizi Petra, Tamara Haggerty, Juhász Kata
  • Balátlövők: Hornyák Dóra, Jovovics Jovana, Kristin Thorleifsdóttir
  • Balszélsők: Vámos Míra, Petrus Mirtill
A női kézilabda NB I. 2024/25-ös csapatai:
FTC
Győr
Mosonmagyaróvár
DVSC Schaeffler
Vác
MTK
Budaörs
Dunaújváros
Fehérvár
Kisvárda
Vasas
Békéscsaba
Esztergom
Szombathely

Az EHF-Európa-liga 2024/45-ös mezőnye

Ikast Handbold
TuS Metzingen
Dunarea Braila H.C. 
Neptunes De Nantes HB
HSG Bensheim/Auerbach
Thüringer HC
Sola Handball 
Paris 92 
Motherson Mosonmagyarovari KC 
HC Lokomotiva Zagreb
KGHM MKS Zaglebie Lubin
BV Borussia Dortmund
Larvik HK
DVSC Schaeffler
ZRK Zrinski Cakovec
MKS FunFloor Lublin
Atticgo Bm Elche
IK Sävehof
LC Brühl Handball
SU ZRK Crvena Zvezda
DHK Banik Most
Armada Praxis Yalikavakspor
Hypo Niederösterreich
HC DAC Dunajska Streda
Cabooter Fortes Venlo
HC Gjorche Petrov-WHC Skopje
Sport Lisboa e Benfica
Fredrikstad Bkl
KPR Gminy Kobierzyce
Super Amara Bera Bera
H 65 Höörs HK
GC Amicitia Zürich
Ankara Yenimahalle BSK
HSG Blomberg-Lippe
SCM Rm Valcea
JDA Bourgogne Dijon Handball
Vác

A magyar női válogatott olimpiai kerete:

  • Kapusok: BÖDE-BÍRÓ Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), JANURIK Kinga (FTC-Rail Cargo Hungaria), SZEMEREY Zsófi (Motherson-Mosonmagyaróvári KC – július 1-jétől Metz Handball, francia)*
  • Jobbszélső: GYŐRI-LUKÁCS Viktória (Győri Audi ETO)
  • Jobbátlövők: KLUJBER Katrin (FTC-Rail Cargo Hungaria), ALBEK Anna (Motherson-Mosonmagyaróvári KC), PAPP Nikolett (SCM Gloria Buzau, román)
  • Irányítók: VÁMOS Petra ( Metz Handball, francia), DEBRECZENI-KLIVINYI Kinga (Moyra-Budaörs), SIMON Petra (FTC-Rail Cargo Hungaria)
  • Beállók: BORDÁS Réka (Praktiker-Vác – kölcsönben, július 1-jétől FTC-Rail Cargo Hungaria), FÜZI-TÓVIZI Petra (DVSC SCHAEFFLER), PÁSZTOR Noémi (Motherson-Mosonmagyaróvári KC – július 1-jétől Neptunes de Nantes, francia)*
  • Balátlövők: KUCZORA Csenge (Praktiker-Vác – július 1-jétől Thüringer HC, német), KÁCSOR Gréta (DVSC SCHAEFFLER – július 1-jétől CS Gloria 2018 Bistrita Nasaud, román)*
  • Balszélsők: MÁRTON Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria), SZÖLLŐSI-SCHATZL Nadine (Győri Audi ETO – július 1-jétől Moyra-Budaörs)

* tartalék

Szövetségi kapitány: GOLOVIN Vlagyimir

A női olimpiai torna csoortbeosztása:

A-csoport: Norvégia, Németország, Szlovénia, Svédország, Dánia, Dél-Korea

B-csoport: Magyarország, Hollandia, Spanyolország, Franciaország, Brazília, Angola

A csoportok első 4-4 helyezettje jut a negyeddöntőbe.

 

Csoportmérkőzések (Párizs):

Július 25., 19:00: Magyarország-Franciaország

Július 28., 9:00: Magyarország-Brazília

Július 30., 16:00: Magyarország-Angola

Augusztus 1., 14:00: Magyarország-Spanyolország

Augusztus 3., 9:00: Magyarország-Hollandia 
Az olimpia további programja (Lille):

Augusztus 6.: negyeddöntők

Augusztus 8.: elődöntők

Augusztus 10.: bronzmérkőzés, döntő

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában