Kézilabda

2024.07.08. 08:15

Váratlan fordulat! Mégis megkaphatja a BL-szabadkártyát a DVSC Schaeffler?

Eddig úgy volt, hogy Füzi-Tóvizi Petráék idén "csak" az Európa-ligában indulhatnak. Azonban a Buducsnoszt Podgorica a megszűnés szélére került, így a jelenlegi helyzetben a csapat helyett akár a DVSC Schaeffler is elindulhatna ismét a BL-ben.

Tóth Huba Elemér

Szabó Nináék a BL előző idényében hatalmas csatát vívtak a címvédő Viperssel

Forrás: Napló-archív

Rossz hírek érkeztek a Buducsnoszt Podgorica háza tájáról, de a DVSC Schaeffler még jól is kijöhet ebből a történetből. Az első hírek arról szóltak, hogy a montenegrói klub fő szponzora, a Bemax cég három idény után felmondta a szerződést a podgoricaiakkal, mert állítólag nem tudtak megegyezni az önkormányzattal arról ki legyen a többségi tulajdonos. Azután a montenegrói hírportálok arról írtak, hogy Bojana Popovics, a csapat ikonikus edzője otthagyta a klubot. 

DVSC Schaeffler, BL
A DVSC Schaeffler jó játéka a Bresztet is meglepte tavaly, Füzi-Tóvizi Petráék hazai pályán nyerni is tudtak
Forrás: Napló-archív

A legfrissebb hírek pedig már arról szólnak, hogy a Buducsnoszt a megszűnés határára sodródott.

Nem tudnak fizetni már a Buducsnosztnál

– A női kézilabdaklub Buducsnoszt a leállás küszöbén áll – mondta a klub kétszeres Európa-bajnok igazgatója, Maja Bulatovics. A montenegrói kézilabdázó a Dannak adott interjújában rámutatott, hogy a klub jelenleg igen rossz helyzetben van. – A mai napon bezár a klub. Sajnos nem ez az első és nem is az utolsó, de ez a sors várt ránk. Tíz nappal a felkészülés kezdete előtt a csapat elvesztette a főszponzorát. Támogató nélkül a klub nincs irigylésre méltó helyzetben... 

Az elmúlt héten igyekeztünk minimalizálni a költségeket és felmondani a szerződéseket, mert nincs lehetőségünk, hogy bármit is fizessünk a továbbiakban...

Még nagyobb a probléma, ha tudjuk, hogy készült a felkészülési terv, a csapatnak az első részt Jahorinában kellett volna teljesítenie (a befizetett pénz 50 százaléka), regisztráltuk a versenyeken való megjelenést, repülőjegyeket vásároltunk – de már több játékos is távozott sorainkból, volt olyan, akit szerződtettünk, de közben máshova igazol. A még nálunk lévő játékosokat hétfőn értesíteni kell, hogy felbontották a szerződésüket, de nem tudom, ki fogja ezt nekik megmondani, erről az egészről nem én tehetek – nyilatkozta a montenegrói portálnak Maja Bulatovics.

A hírek szerint az összes idegenlégiós új csapatokhoz kerülhet, de még nem világos, hogy a klub elindul-e majd a hazai bajnokságban és legalább a montenegrói játékosait megtartja-e. 

A DVSC Schaefflernek van ismét esélye a BL-szabadkártyára?

Ami debreceni szempontból érdekessé teszi az ügyet, hogy a Buducsnoszt Podgorica a jelenlegi hírek szerint a Bajnokok Ligájába hiába kvalifikálta magát, mégsem indul, így még akár az is lehetővé válhat, hogy a BL-szabadkártyát idén meg nem kapó DVSC Schaeffler mégis elindulhat majd a következő idényben a legjobb női csapatokat felvonultató sorozatban.

Mindössze három olyan együttes volt, amely megpályázta a Bajnokok Ligájára az indulást, de azt az EHF elutasította. A norvég Sola és a német Dortmund az előző idényben az Európa-ligában indult, ellenben a Szilágyi Zoltán által irányított Lokival, amely a csoportkörben bravúrt bravúrra halmozott, majd az egyenes kieséses szakaszban a címvédőnek számító Vipers Kristinasandot is rendkívül megszorongatta.

A következő idényben egyébként változatlan marad az EHF Bajnokok Ligája versenyrendszere a következő szezonban - az előzetes szakaszban két csoportban, nyolc-nyolc csapattal mérkőzik meg. Az utolsó két együttes kiesik, míg a csoport első két helyezettje rögtön a negyeddöntőbe jut, a többiek pedig a nyolcaddöntőben játszanak.

Ha a DVSC a Buducsnoszt helyett szerepelhetne jövőre a BL-ben, akkor az együttesre rendkívül nehéz meccsek várnának, hiszen a csoportban van a tavalyi két döntős (a Győr és a Ludwigsburg - az előző idényben még Bietigheim név alatt futott). Az említett csapatokon kívül pedig ott van a Vipers, a Breszt és az Odense is, amely alakulatokat már jól ismerik Füzi-Tóvizi Petráék. A Loki a mögöttünk hagyott szezonban bronzérmes Esbjerggel és a Rapid Bukaresttel nem találkozott még.

EHF BAJNOKOK LIGÁJA 2024-2025, NŐK

  • A-CSOPORT
    1. FTC-Rail Cargo Hungaria
    2. Metz HB (francia)
    3. CSM Bucuresti (román)
    4. Krim Ljubljana (szlovén)
    5. Storhamar HB Elite (norvég)
    6. Nyköbing Falster HB (dán)
    7. HC Podravka Vegeta (horvát)
    8. CS Gloria 2018 Bistrita-Nassaud (román)
  • B-CSOPORT
    1. Vipers Kristiansand (norvég)
    2. Team Esbjerg (dán)
    3. Buducnost Podgorica (montenegrói)
    4. HB Ludwigsburg (német)
    5. Győri Audi ETO KC
    6. Brest Bretagne HB (francia)
    7. Rapid Bucuresti (román)
    8. Odense HB (dán)

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában