Európai Egyetemi Játékok

2024.07.11. 13:10

Elstartolt az ország valaha volt legnagyobb multisporteseménye Debrecenben

Az esemény szerdán, a női és férfi futsal csoportkörök összecsapásával indult. Az Európai Egyetemi Játékokra napok óta folyamatosan érkeznek csapatok és delegációk Magyarországra, hogy intézményeiket képviselve 17 sportágban mérjék össze tudásukat Debrecenben és Miskolcon.

Haon.hu

Több mint 10 napon keresztül 17 spotágban mérik össze erejüket az egyetemista sportolók

Forrás: unideb.hu

Kedd este rögtön egy parádés hangulatú kísérőrendezvénnyel hangolódtak az egyetemista sportolók az Európai Egyetemi Játékokra: a Spanyolország-Franciaország labdarúgó Eb-elődöntő végén előbbiek drukkerei örülhettek jobban a Debreceni Egyetem Dóczy utcai Sportcampusán. A sportolókat számtalan kísérőrendezvény, a többi közt strandolás, UniFit-edzéslehetőség, Utcazene Fesztivál és Víztorony party zone is várja két héten át – olvasható az unideb.hu-n.

Parádés hangulattal telt az Európai Egyetemi Játékok előestéje
Parádés hangulatban telt az Európai Egyetemi Játékok előestéje
Forrás: unideb.hu

Szerda délben aztán már a futsal versenyhelyszíneken pattogott a labda. Miha Zvan, az EUSA sportigazgatója a nyitány kapcsán elégedettségének adott hangot.

A helyi szervezőbizottság tagjai, vagyis a Debreceni Egyetem szakemberei kivételes munkát végeztek, hogy megrendezhessük ezt a nagyszerű sporteseményt

Nagyon rövid idő alatt hozták tető alá a nemzetközi szövetség által előírt, korábbi teszteseményeket, és ahogy az első futsalmérkőzések is mutatták, minden teljesen zökkenőmentesen indult az idei fő versenyünkön, az EUG-n is – nyugtázta a sportvezető.

Az Európai Egyetemi Játékok egy hazánkban sosem látott méretű esemény

Balogh László, a debreceni szervezőbizottság vezetője, a Debreceni Egyetem Sporttudományi Koordinációs Intézet igazgatója rámutatott: óriási, összehangolt szervezői munka eredménye a két hétig tartó program, amelyen Debrecenben mintegy 2600 résztvevőt látnak vendégül. 

Nagyon örülünk annak, hogy a debreceni szervezőbizottság alapos előkészítő munkájának köszönhetően teljes mértékben meg tudunk felelni az EUSA elvárásainak és előírásainak, azzal együtt is, hogy egy hatalmas, sosem látott hazai eseményről beszélünk.

 Az intézetigazgató azt az érdekességet is elárulta, hogy a verseny ideje alatt 82.600 adag ételt főznek az egyetemi éttermekben a résztvevőknek, akik összesen 22 ezer vendégéjszakát töltenek nálunk.

A mérkőzések ingyenesen látogathatók
A mérkőzések ingyenesen látogathatók
Forrás: unideb.hu

Csütörtökön már a házigazda Debreceni Egyetem két csapata is bemutatkozik. A technikai értekezleteken kiderült, hogy a labdarúgók 18 órától a DEAC füves pályáján egy cseh, míg a férfi futsal együttes tagjai 19:30-tól a Főnix Csarnokban egy francia egyetem legjobbjai ellen debütálnak a játékokon, majd péntektől pedig négy napon át már a kosárlabda is pattog: a 3x3-as versenysorozat látványos találkozóin a Debreceni Egyetem női és férfi csapatának is szurkolhat a sportszerető közönség a Főépület előtt, az Egyetem téren.

Az összecsapások pontos menetrendjéről a verseny és az EUSA hivatalos honlapján olvashatnak.

A futsalcsapat csoportmeccsei:

  • 07. 11. 19.30 (Főnix Aréna) University of Debrecen – University of Reims Champagne Ardenne
  • 07. 13. 19.30 (Oláh Gábor utcai Sportcsarnok) University of Debrecen – Norwegian University of Science and Technology
  •  07. 14. 19.30 (Főnix Aréna) Prague University of Economics and Business – University of Debrecen

A labdarúgók csoportmeccsei:

  • 07. 11. 18.00 (DEAC) University of Debrecen – Technical University of Liberec
  • 07. 12. 10.30 (DEAC) University of Debrecen – University of Granada
  • 07. 13. 18.00 (DEAC) University of Lisbon – University of Debrecen

Helyszínek sportágakkal:

  • Főnix Aréna (futsal, majd tollaslabda)
  • Főépület előtti tér (3x3 kosárlabda)
  • Oláh Gábor utcai Sportkomplexum (futsal, labdarúgás, majd kézilabda)
  • DE Dóczy utcai Sportcampus (labdarúgás, majd strandkézilabda)
  • DESOK (futsal, majd kézilabda)
  • Böszörményi úti campus (labdarúgás)
  • Kossuth Gimnázium (asztalitenisz)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában