Futsal

2024.07.10. 16:57

Megújult csapattal kezdték a felkészülést a DEAC futsalosai

A debreceni csapat vezetőedzője szerint komoly rutinnal rendelkeznek az új igazolások. A tapasztalat hasznos a DEAC számára, hiszen így nem nulláról kezdhetik a felkészülést.

Haon.hu

A DEAC első edzőmeccsére nem kell sokat várni

Forrás: deac.hu

Jelentősen átalakult kerettel vágott neki a DEAC férfi futsalcsapata a felkészülésnek. Korábban már beszámoltunk arról, hogy Berecz Rafael, Harmati Tamás, Nagy Bence, Nyerges András, Thiago, Tóth Attila, Tóth Benedek és Siska Gergő sem marad együttesünknél. Érkezési oldalon Szabó Steven, Vincze Szabolcs, Balázsi Attila, Krajnyák Zsolt, Kovács Ádám, Erdei Kristóf és Erdei Szabolcs neve szerepel, ám ez a lista még bővülni fog, hiszen egy spanyol légiós hamarosan a cívisvárosba költözik. Az újak közül Szabó nem állhat Tihanyi Csaba vezetőedző rendelkezésére, mivel nemrég súlyosan megsérült (elszakadt a keresztszalagja), így műtét és hosszú kihagyás vár rá –olvasható a DEAC honlapján.

Átalakult kerettel vágott neki a DEAC csapata a felkészülésnek
Átalakult kerettel vágott neki a DEAC csapata a felkészülésnek
Forrás: deac.hu

A DEAC előnnyel kezdheti a felkészülést

Sokan állítják azt, hogy nem feltétlenül jó, ha ekkora változások vannak egy csapatnál, de mi próbálunk pozitívan hozzáállni a helyzethez. Szerencsére azokat a játékosokat tudtuk szerződtetni, akiket szerettünk volna. Az érkezők már jelentős rutinnal rendelkeznek, mivel több éve futsaloznak, ezért nem az alapoktól kell kezdeni az építkezést

Zömében fiatalokat igazoltunk, ennek lehetnek hátrányai, ám ezeket próbáljuk minél hamarabb orvosolni. Örülök, hogy a csapatkapitány, Vass Ottó sokat segít az érkezőknek a beilleszkedésben. Különböző csapatépítő programokat tervezünk, például hétfőn versenyfőzést tervezünk. Valószínűleg hasznos tapasztalatokkal gazdagodom ekkor, mivel láthatom, hogy a srácok mennyire tudnak összedolgozni, valamint milyen közöttük a kohézió. Steven kiesése minden szempontból érzékeny veszteség, ennek ellenére nem dőlhetünk a kardunkba. A keret véglegesnek mondható, ám ha bejelentkezik egy százszoros válogatott klasszis, és kijelenti, hogy itt akarja folytatni a karrierjét, akkor előtte nyilván nem zárjuk be az ajtót – fogalmazott mosolyogva Tihanyi Csaba.

Tihanyi Csaba a DEAC vezetőedzője
Tihanyi Csaba a DEAC vezetőedzője 
Forrás: deac.hu

Az első edzőmeccsre nem kell sokat várni, mivel játékosaik pénteken az élvonalba feljutott TFSE-vel csapnak össze. Ezt követően a Nyíregyházával és az Újpesttel is találkoznak Faragó Ádámék.

Ezeken az összecsapásokon azt tervezem, hogy mindenkinek játéklehetőséget adok. Bizakodó vagyok, remélem, hogy a fiúk élnek majd az eséllyel

 – hangsúlyozta a tréner.

Alakulatuk az előző idényben bejutott a felsőházba, és végül az ötödik helyen végzett az NB I-ben. A szurkolók abban bíznak, hogy Tihanyi Csaba legénysége az új szezonban is az élbolyban zár majd.

Fejlődni és építkezni akarunk, de emellett profi sportemberek vagyunk, vagyis minél több meccset meg akarunk nyerni. Ki kell tűznünk magunk elé a felsőházba jutást. Ha mindenki kihozza magából a maximumot, akkor nem hinném, hogy problémánk lenne. A bajnokság erőviszonyáról jelenleg nehéz beszélni, mivel akadnak még bőven kérdőjelek

 – zárta mondandóját Tihanyi Csaba.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában