Kézilabda

2024.07.17. 07:15

Füzi-Tóvizi Petra: a rutin és a lendület is megvan a válogatottban

A DVSC Schaeffler játékosa a párizsi olimpia előtt nyilatkozott az esélyekről. Füzi-Tóvizi Petra szerint bárki ellen lehet esélyük a tornán.

Haon.hu

Füzi-Tóvizi Petra bízik benne, hogy a magyar női kézilabda-válogatott elindult egy úton felfelé, és tovább tud jutni a párizsi olimpia számukra jövő csütörtökön rajtoló csoportköréből, írja az MTI.

Füzi-Tóvizi Petra kézilabda párizs olimpia
Füzi-Tóvizi Petra szerint bárki ellen van esélyük
Forrás: Napló-archív

Az M4 Sportnak az első olimpiájára készülő debreceni beálló azt mondta, szerinte jó arányban vannak idősek és fiatalok a keretben, megvan a rutin és a lendület is, jól kiegészítik egymást.

„Nagyon jól harmonizál most ez a válogatott, egyben vagyunk, szeretünk együtt lenni” - fogalmazott az előttük álló hetekre tekintve. Elárulta: a közös elemzéseken túl is sokszor videóznak külön a társakkal, készülve a riválisokra.

Füzi-Tóvizi Petra: az olimpia egy pályafutás csúcsa

Füzi-Tóvizi bevallotta: a kerethirdetés stresszhelyzet volt, hiszen csapatként „együtt kelnek, együtt fekszenek”, márpedig a döntés valakinek mindig rossz, mivel kimarad a névsorból, amely a világversenyeken megszokott húszfőshöz képest szűk: a 14 fős keret mellett három tartalék utazik a francia fővárosba.

„Ez mindig egy érzelmi hullámvasút” - szögezte le, hozzátéve: amikor három éve kimaradt a keretből, akkor érezte meg igazán, mennyire szeretne ott lenni az ötkarikás játékokon. 

Ez lenne egy pályafutás csúcsa, az olimpia. Ha elmondhatod, hogy ott voltál, és nagyon remélem, hogy jól fogunk szerepelni, az minden sportoló álma.

A Szlovénia elleni két felkészülési találkozó kapcsán - idegenben 31-21-re, majd Győrben 28-27-re győzött Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány együttese - úgy fogalmazott: nincs miért aggódniuk, hiszen ez volt a csúcsterhelésük hete, a felkészülés harmadik hete, mindenkiben volt némi fásultság.

Ahogy felidézte, a hazai találkozón volt egy kis megingás, amelyet azóta videózás során kielemeztek, átbeszéltek.

„Én személy szerint nem éreztem ezt akkora pofonnak, nem dőltünk a kardunkba, hiszen egy felkészülési mérkőzés volt, sikerült győznünk úgy is, hogy tetemes fölényből végül egy gól lett csak közte” - fejtett ki, kiemelve: a hibákat ki kell javítaniuk és dolgozni, menni tovább. - „Nincs időnk itt nyalogatni ezeket a sebeket.”

Továbbjutnának a csoportból

A nemzeti csapat pénteken a házigazda németek elleni edzőmérkőzésen zárja a felkészülést Stuttgartban. Az ötkarikás tornát jövő hét csütörtökön kezdi a házigazda és címvédő franciákkal szemben. Utána Brazília, Angola, Spanyolország és Hollandia lesz az ellenfél a csoportkörben, ahonnan az első négy helyezett jut a negyeddöntőbe. Amint a beálló hangsúlyozta, a mérkőzésekre koncentrálnak, a jövő hét pénteki nyitóünnepség pedig egy „örömteli esemény” lesz számukra.

Bízunk abban, hogy elindultunk egy úton felfelé, hiszen sokszor tudta két arcát mutatni ez a válogatott, nagyon remélem, hogy elhisszük és ott tudunk lenni szemben a legnagyobbakkal is akár. Ez egy szerethető válogatott

- vélekedett. Amint elárulta, helyezésbeli elvárást még nem fogalmazott meg velük szemben a szövetség vezetése, ám mindenképp szeretnének továbbjutni a csoportjukból.

„Ha úgy tudunk játszani, szerintem bárki ellen van esélyünk” - bizakodott Füzi-Tóvizi.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában