Labdarúgás

2024.07.30. 07:00

Igor Bogdanovics: Győzhet a DVSC a Győr ellen, ha...

A Loki pénteken bemutatkozik az OTP Bank Liga idei küzdelmeiben. Igor Bogdanovics mindkét együttesben játszott, de most elárulta, mit tartogathat a következő DVSC meccs.

Orosz Krisztofer

Igor Bogdanovics korábban mindkét együttesben játszott

Forrás: MW-archív

A DVSC pénteken elkezdi idei szereplését az OTP Bank Ligában. A Lokinak nem lesz egyszerű feladata, hiszen a régi mumus Győri ETO ellen játszanak idegenben. A bajnokság második fordulójának nyitómeccsén rögtön a piros-fehéreké a főszerep, akik 18 óra 50 perctől lépnek pályára az ETO Parkban. A vendéglátók az első fordulóban 2–1 arányban alulmaradtak a szintén újonc Nyíregyháza vendégeként. A korábbi sikertelen győri túrák már-már feledésbe merültek, hiszen az elmúlt két esztendőben egyaránt a MOL Magyar Kupában mérkőztek meg a felek, s mindkét alkalommal debreceni siker született. Egy Győr–DVSC meccs mindig parázs küzdelmet hoz, de a meccs nívóját csak növeli, hogy a Rába-partiak hosszú évek után futhatnak ki ismét hazai pályán a fűre az élvonalban, a fokozott érdeklődés tehát előre garantált. A Vasutas legendája, Igor Bogdanovics aktív pályafutása során játszott a habfehér-zöldeknél, sőt 14 meccsen 5 alkalommal be is talált a hazaiak mezében. A debreceni kiválóságot kérdeztük a rangadó előtt. 

DVSC meccs, Igor Bogdanovics, Loki, Labdarúgás
DVSC meccs: Igor Bogdanovics szerint az aktuális forma dönthet a Loki esetében
Forrás: Napló-archív

Minden tekintetben érdekes lesz az első DVSC meccs 

A DVSC együttese hosszú és tartalmas felkészülésen van túl. A csapat programjában több edzőmeccs és egy ausztriai edzőtábor is szerepelt, a játékosok pedig többnyire összeszokott gárda képét mutatták. A debreceni legenda, Igor Bogdanovics szerint egy bajnokság kezdetekor mindig az első mérkőzés a legfontosabb, és bízik benne, hogy a jó teljesítmény a hajdúságiaktól is meglesz a pénteki rangadón. – Nem titkolom, nagy sikereket értem el a DVSC mezében, természetesen szorítok nekik. Több klubban is futballoztam Magyarországon, mindenhol jól is éreztem magam, de számomra a Loki az első. 

Úgy vélem, nincs egyszerű helyzetben a klub, hiszen a drukkerek elvárása mindig magas, folyamatosan jó teljesítményre van szükség a játékosoktól. Úgy érzem, a labdarúgók át tudják érezni a piros-fehér mez súlyát. 

Amennyiben minden rendben lesz a csapat körül és mindenki a maximumot nyújtja, győzelemmel kezdheti a szezont a Debrecen. Az első mérkőzés többhetes felkészülés után sosem egyszerű, de bízom benne, hogy sikerrel veszik az akadályt a srácok – mondta. 

A Győr is nagyon készül 

Ki ne emlékezne, hogy a 2010-es évek elején milyen izgalmas aranycsatákat vívott egymással a két vidéki nagy csapat. Hol a DVSC, hol az ETO került ki győztesen a parázs küzdelmekből. A drukkerek számára is mindig különleges egy DVSC–Győr rangadó, mindkét szurkolótábor képes útra kelni, s akár 10-11 órát is utazni, hogy lássák kedvenceiket. Igor Bogdanovics szerint fokozott érdeklődés várhatja a feleket az ETO Parkban, biztos benne, hogy remek hangulatú összecsapásra van kilátás. – A győriek sokan ki fognak látogatni a meccsre, hiszen tíz esztendőt követően lesz újra NB I.-es meccs a városban. 

Biztos vagyok benne, hogy masszívan fog futballozni a hazai csapat, és igyekeznek majd maguk mögé állítani a publikumot, de a DVSC is tudja kezelni az ilyen szituációkat. 

A fehér mezeseket sem kell félteni motiváció terén, de nem biztos, hogy teljesen összeállt a győri együttes. A Loki szakmai stábja biztosan felkészült, s minden lehetséges tanáccsal ellátta a futballistákat – nyilatkozta a korábbi DVSC-csatár. 

A Győr–DVSC rangadót pénteken 18 óra 50 perctől rendezik, a Duna Televízió élőben közvetíti a mérkőzést. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában