Atlétika

2024.07.17. 14:33

Nem indulhat az olimpián a debreceni sportoló

Hamarosan kezdetét vesz a párizsi olimpia. A DSI Debrecen atlétája, Szilágyi Réka azonban biztosan nem indulhat Franciaországban.

Orosz Krisztofer

Szilágyi Réka remekül kezdte a szezont, de az olimpián már nem bizonyíthat

Forrás: NS-archív

Alig több mint két hét múlva kezdetét veszi a 2024-es párizsi olimpia. A kvótát szerzett sportolók már a felkészülés utolsó fázisában járnak, de sajnálatos módon vannak olyan dolgok az életben, amelyek véget vethetnek egy atléta álmának, ideiglenesen legalább is. Szilágyi Réka esetében jött a dráma, igaz negatív értelemben: ki kell hagynia a soron következő olimpiát… 

Szilágyi Réka, Atlétika, DSI Debrecen, Debrecen
Szilágyi Réka műtéten esett át
Forrás: Szilágyi Réka/Instagram

Szilágyi Réka műtéten esett át 

A DSI Debrecen gerelyhajítója noha még nem szerzett kvótát, kilencvenkilenc százalék, hogy ott lehetett volna Párizsban, hiszen az idei esztendőt remekül kezdte: többször is sikerült 60 méter fölött dobnia. A mögöttünk hagyott másfél esztendőben egyébként több sérülés is hátráltatta a hajdúsági kiválóságot. Az atléta portálunknak nyilatkozott a sérülésről, s arról, hogyan érzi magát a beavatkozás után. – Úgy tűnt, sikerülhet teljesíteni az olimpiai szintet. 

Többször is dobtam 60 métert, viszont az Európa Kupán elszakadt részlegesen a vállam, egy kisebb műtétet kellett végrehajtani, de már akkor mondták: vagy kibírja, vagy nem.

Egyre jobb formába kerültem, de egy hónapja megsérültem ismét, nem volt tovább: sajnos ezért ki kell hagynom az ötkarikás játékokat – kezdte a klasszis. 

Hogyan tovább? 

Egy ilyen komoly műtét után borítékolható, hogy az érintett sportoló sokat fog kihagyni. Szilágyi Réka esetében immár biztos, minimum hat hónapot lesz távol a teljes értékű edzésmunkától, s többek között újra meg is kell tanulnia dobni. A rehabról a sportoló elmondta, még nincs kidolgozott edzésterve, annyira friss még a beavatkozás, de mindent meg fog tenni a mihamarabbi visszatérésért. – Ez az egy lehetőségem volt, ha továbbra is sportolni szeretnék. Azért is nehéz feldolgozni ezt, mert minden esélyem meglett volna a kvótaszerzésre. 

Próbálok pozitívan gondolkozni, a legjobb szakember operálta a vállam, bizakodom a jövőt illetően. 

Nekem is türelmesnek kell lenni a rehabon, remélem, pozitív lesz ez a történet – fogalmazott.  

Szilágyi Réka végezetül hangsúlyozta, minden magyar sportolónak és a teljes küldöttségnek szurkolni fog. Reméli, minél többen fognak éremmel hazatérni Párizsból. 

Szilágyi Rékának az egész szerkesztőség nevében mihamarabbi teljes felépülést kívánunk! 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában