Kosárlabda

2024.08.24. 21:28

Győzelem az első felkészülési mérkőzésen

Első tesztmeccsnek jó volt. Több új arc is bemutatkozott a DEAC-Nyíregyháza edzőmeccsen-

Haon.hu

A felkészülés második hetében lejátszotta első edzőmérkőzését a debreceni kosárlabdacsapat, méghozzá rögötn egy DEAC-Nyíregyháza rangadót pénteken. Mócsán Bálint sérülés miatt nem tudta vállalni a játékot, viszont a három új nyári érkező, Pongó, Anderson és Osztojics is ott volt Andjelko Mandics kezdőjében. 

DEAC-Nyiregyháza, kosárlabda, DEAC, Nyíregyháza, edzőmérkőzés, debreceni kosárlabda
DEAC-Nyiregyháza: hazai siker az edzőmeccsen
Forrás: DEAC

DEAC-Nyíregyháza: Williamson dobta az első kosarat

Williamson dobta a szezon első debreceni kosarát, majd nem sokkal később Anderson is megszerezte első pontjait új csapatában egy tripla formájában. Drenovac duplájával már 7-0 állt az eredményjelzőn, ám a szabolcsiak is hamar megérkeztek a mérkőzésbe, sőt egy 9-0-s rohanással már náluk volt az előny. Anderson második távolija sem lassította le a vendégeket, Loure agilis játékának köszönhetően tovább növelték előnyüket, melyet az első negyed végéig sikerült is megtartaniuk.

A második tíz percet is Williamson ziccere nyitotta, nem sokkal később pedig az erőcsatár középtávolijával már újra a cívisvárosiaknál volt az előny (25-23). A cseréknek köszönhetően érezhetően felfrissült a debreceni játék, a folytatásban előbb Pongó, majd Neuwirth robogott végig egy szerzett labdával. A Szolnokról érkező irányító a nagyszünethez közeledve is lendületben maradt, vezérletével kétszámjegyűre nőtt a differencia.

A térfélcserét követően sokáig felváltva estek a kosarak, ám a hazaiaknak rengeteg második esélyt hagytak ellenfelüknek, akik éltek is a kínálkozó lehetőséggel, és Komma palánk alatti megoldásainak köszönhetően négy pontra zárkóztak (58-54). A DEAC pontfelelőse, Drenovac rázta meg magát a negyed utolsó perceiben, két kettes között egy távolit is elsüllyesztett, így a játérész végére újra tíz pont volt közte. A záró felvonás kezdetén igyekeztek eldönteni a mérkőzést a fehér-feketék, mely Neuwirt és Anderson hárompontosaival sikerült is, utóbbi kosara után már húsz pont volt a különbség. A találkozó utolsó perceiben már jelentősen nem változott a differencia, így a Debreceni Egyetem végül 89-68 arányban megnyerte első felkészülési mérkőzését. Folytatás egy hét múlva a hazai rendezésű nemzetközi felkészülési tornán, melyet már az érdeklődők is megtekinthetnek az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban – tudósított a DEAC honlapja.

DEAC-Nyíregyháza 89–68 (19–21, 28–14, 18–20, 24–13)

DEAC: Pongó 9/3, Anderson 19/12, Drenovac 23/3, Williamson 15/3, Osztojics 7 csere: Neuwirth 9/6, Garamvölgyi 3, Hőgye 2, Várszegi 2.

Nyíregyháza: Loure 14, Nagy 12/9, Boljos 1, Bonifert 9, Komma 16 csere: Végső 9/6, Tarján 4, Hibján 3/3, Magyari, Orosi, Verebélyi.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában