DVSC

2024.08.23. 22:03

Valamit változtatni kell, mert esélye sem volt a Lokinak!

Sajnos teljesen reális volt a három gólos különbség. Ilyen játékkal nehezen lesz dobogós a Debreceni VSC.

Molnár Szilárd

Egymással veszekedtek a meccsen a Debreceni VSC játékosai

Forrás: Nemzeti Sport

A Diósgyőr elleni csalódást keltő hazai vereség Újpestre látogatott a Debreceni VSC a magyar labdarúgás élvonalát jelentő NB I. ötödik fordulójának pénteki nyitómeccsén. Egy újpestiek elleni siker gyógyír lehetett volna a debreceni híveknek, ám helyette újabb tőrdöfés érkezett a szíveükbe. Szrdjan Blagojevics vezetőedző három helyen változtatott a kezdőcsapaton a múlt héthez képest: Kocsis Dominik, Szuhodovszki Soma és a kiállított Jorgo Pellumbi helyett az örmény válogatottba behívott Zhirayr Shaghoyan, a brazil védekező középpályás Victor Braga, valamint az eltiltását letöltő Ferenczi János volt az első perctől kezdve a pályán. Alekszandrosz Kiziridisznek erre már semmi esélye nem lesz, mivel a görög  szélsővel a napokban szerződést bontott a DVSC.

Debreceni VSC, NB I., Loki, DVSC, labdarúgás, meccs, mérkőzés, bajnokság, Újpest-DVSC
Domingues sem tudott kiemelkedni a Debreceni VSC együtteséből
Forrás:  Nemzeti Sport

Debreceni VSC: nagyon gyenge első félidő

A lilák igyekeztek benyomni a Lokit a kapuja elé, de nem tudták a szívbajt hozni a vendégdrukkerekre. Yacouba Siluét kellett ápolni, de az elefántcsontparti támadó folytatni tudta a játékot. Az első negyedóra lecsorgott helyzet nélkül, gyűrték egymást a csapatoka meccsen, de veszélyt nem igazán jelentett egyik fél sem a kapura. Idővel megélénkült a mérkőzés. Egymás hibájából éltek az együttesek, sajnos ezt a hazaiak tudták előbb kihasználni: egy szöglet után Bese fejelt teljesen zavartalanul a debreceni kapuba a 20. percben. 1–0
Az ivószünet sem segített a hajdúságiakon, a 29. percben bohócot csináltak a vendégvédőkből a a hazaiak, ljujics volt eredményes a látványos akció után a 29. percben. 2–0.
A 33. minutum hozta el a Debreceni VSC első igazi helyzetét, Brandon Domingues adott be, Dzsudzsák Balázs pedig 12 méterről fejelt a bal kapufa mellé. A Loki bal oldala nagyon sebezhető volt, sem Shagoyannak, sem Ferenczinek nem a védekezés az erőssége, többször is csúnyán megkavarták őket a fővárosiak.

Nem volt csere a szünetben

Szrdjan Blagojevics nem érezte úgy a szünetben, hogy az addigi gyenge produkció ellenére változtatnia kellett volna. Ferenczi jó lövése vezette fel a második játékrészt. Gyorsan válaszolt az Újpest, szerencsére a hazaiak játékosa is célt tévesztett. Az 50. percben a bíró szerint Braga megrúgta Besét a tizenhatoson belül. Brodic a megítélt büntetőt magabiztosan lőtte a jobb felsőbe az 52. percben. 3–0.
Ezt követően kettős cserét hajtott végre a DVSC: Braga és Shagoyan helyett Szuhodovszki Soma és Vajda Botond folytatta. Később érkezett Szécsi Márk, a csapatkapitány Dzsudzsák Balázs számára fejeződött be a mérkőzés. A semmiből aztán termett három Loki-lehetőség is: Meldin Dreskovics és Silué fejjel, míg Szuhodovszki lábbal veszélyeztette az újpesti kaput. 94 percig tartott a debreceni vesszőfutás, után a spori lefújta a meccset. Újpest-DVSC 3–0 a vége, elkeserítő ezt leírni, de teljesen reális a három gólos különbség. A lefújás után a debreceni szurkolók odahívták magukhoz a játékosokat, hogy megtudajkolják mi volt ennek a gyenge teljesítménynek az oka.

Természetesen nem a mi feladatunk megmondani a Debreceni VSC szakembereinek, hogy mit csináljanak, de talán érdemes lenne valamit változtatni, legyen szó a mentalitásról, a taktikáról vagy személyi kérdésekről, mert a Győr elleni második félidő kivételével eddig túl sok pozitívumot nem lehet elmondani a gárda játékáról. Jövő hét szombaton érkezik a Zalaegerszeg a bajnokságban, utána következik a válogatott szünet.

A tények
OTP Bank Liga, 5. forduló.
Újpest-DVSC 3–0 (2–0)
Szusza-stadion, 5779 néző. Vezette: Káprály.
Újpest: Piscitelli – Nunes, Duarte, Gergényi – Tajti (Lacoux, 77.) – Bese (Baranyai, 84.), Ljujic (Onovo, 84.), Geiger, Tamás K. (Kobouri, 84.) – Mucsányi (Dékei, 69.), Brodic. Vezetőedző: Bartosz Grzelak.
DVSC: Megyeri – Stojkovics, Dreskovics, Lagator, Ferenczi – Victor Braga (Szuhodovszki, 55.), Szűcs T. – Domingues (Kocsis, 84.), Dzsudzsák (Szécsi, 71.), Shaghoyan (Vajda, 55.) – Silué. Vezetőedző: Szrdjan Blagojevics.

  • Gól: Bese (20.), Ljujics (29.), Brodic (52., 11-esből).
  • Sárga lap: Gergényi (80.), illetve Domingues (54.), Dreskovics (79.).

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában