Átigazolási hírek

2024.08.23. 09:38

Hoppá! A DVSC korábbi játékosa a Bundesligában játszhat?

Évről évre egyre feljebb lép a csatár a karrier-létrán. A legfrissebb hírek szerint Haris Tabakovic a Hoffeneimhez igazolhat.

Tóth Huba Elemér

A legfrissebb átigazolási hírek szerint a német másodosztályú Hertha Berlin csapatától a Bundesligában játszó TSG Hoffenheimhez igazolhat Haris Tabakovic. Mint arról a Kicker is ír, a tárgyalások pozitív irányba haladnak, a Player Radar Facebook-oldal szerint az élvonalbeli klub 5 millió euróért szerződtetheti.

Haris Tabakovic
Haris Tabakovic a DVSC mezében
Forrás: NS-archív

A csatár a Lokinál is megfordult

Mint arra a debreceni sportfanatikusok emlékezhetnek, Haris Tabakovic a svájci Young Boys és Grasshopper Zürich után 2017/2018-as szezonban a DVSC-t erősítette. A bosnyák-svájci kettős állampolgárságú középcsatár jól indított a Lokiban, ám a szurkolók mégsem zárták teljesen a szívükbe a támadót. Mindenféleképpen Tabakovic mellett szól, hogy 25 meccsen 13 gólt is szerzett a Vasutasban, ugyanakkor így sem maradt tovább a klub kötelékében. Nagy reményeket fűztek a 194 centiméteres futballistához a Loki vezetői, ám egy Balmazújváros elleni felkészülési mérkőzésen keresztszalag-szakadást szenvedett, amikor ő maga kiabált az ellene szabálytalankodó védővel, hogy „tönkretetted a karrierem!”.

Magyarország után Ausztriában játszott

Egy esztendő elteltével csatlakozott a DVTK-hoz – 21 mérkőzésen 2 gól volt a mérlege –, majd az osztrák másodosztályú Austria Lustenau lett, s mivel 46 meccsen 46 találatot szerzett, útja aztán az Austria Wienhez vezetett, ahol 42 összecsapáson 21-szer zörgette meg az ellenfelek hálóját.

Haris Tabakovic volt az előző idényben a Hertha egyik vezére
Forrás: Kicker-archív

Haris Tabakovic Berlinben is remekelt

2023-ban aláírt az akkor Dárdai Pál vezette Hertha BSC-hez, melynek húzóembere lett, az előző szezonban 36 találkozón 25 gól és 7 gólpassz a mérlege, idén eddig pedig 3 mérkőzésen jutott szóhoz, és egy asszisztja van.

Haris Tabakovic jelenlegi piaci értéke a Transfermarkt szerint 2,5 millió euró, amely átváltva körülbelül 1,2 milliárd forintra rúg. A labdarúgó tehát a hírek szerint jó eséllyel abban a Hoffenheimben folytathatja karrierjét, amely az előző szezonban a Bundesliga 7. helyén végzett, és szombaton hazai pályán a Holstein Kiel ellen kezdi meg szereplését a 2024/2025-ös idényben.

Haris Tabakovic korábban a Loki TV-nek is nyilatkozott:

Haris Tabakovic góljai az előző idényben:

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában