Labdarúgás

2024.08.18. 09:32

Szrdjan Blagojevics arról is beszélt, jogosnak találta-e játékosa kiállítását

Szrdjan Blagojevics szerint akár a piros lap is döntetett a pontok sorsáról a keleti rangadón. Ugyanakkor sajnálja, hogy a DVSC nem kapta meg a jutalmát a jó teljesítményért

Tóth Huba Elemér

A DVSC labdarúgócsapata szombaton a Diósgyőr ellen játszotta első hazai bajnokiját a 2024/2025-ös idényben. A kilátogató publikum sokáig helyzetet sem láthatott, de aztán Csorbadzsijszki révén a 30. percben a miskolciak szerezték meg a vezetést. Az első félidő krónikájához tartozik, hogy Jorgo Pellumbi előbb ellenfele fellökéséért, majd egy talpalásért kapott sárga lapot, így a Loki emberhátrányban vonulhatott ki a második játékrészre. A tíz emberrel játszó hazaiak hősiesen küzdöttek, többször közel is voltak az egyenlítéshez, azonban az állás végül nem módosult, így a DVTK elvitte a három pontot Debrecenből.

DVSC
Szrdjan Blagojevics nem érti, hogy Jorgo Pellumbi miért szabálytalankodott egymás után kétszer
Fotó: Czinege Melinda

A DVSC játékosait mégis dicséret illeti

Az összecsapást követően a DVSC trénere, Szrdjan Blagojevics kiemelte, hogy egy ilyen meccs után nehéz nem sokkal a lefújás után, forró fejjel mélyebben elemezni a történteket. – Mindannyian szomorúak vagyunk, ám ilyen körülmények között most nem tudtunk jobb eredményt elérni. Mindig nehéz egy új bajnokság első hazai mérkőzése. Úgy gondolom, a nehéz időjárási körülmények között is jól kezdtünk, de az utolsó passzok rendre hiányoztak. Aztán nem védekeztünk jól, egy pontrúgásból kaptunk egy gólt. Többnyire stabilak maradtunk, azonban a piros lap mindent megváltoztatott, új játéktervre volt szükség. 

Tíz emberrel mégis jobban játszottunk, a védekezésért és a támadásért is dicséret illeti a játékosokat, akik nagy erőfeszítést tettek meg a pontszerzésért. Senkinek sem tűnhetett fel, hogy kevesebben vagyunk a pályán. Elégedett vagyok a teljesítményünkkel, közel voltunk ahhoz, hogy betaláljunk, de ez végül nem sikerült. Ha viszont így küzdünk a folytatásban is, akkor nem hiszem, hogy sok problémánk lesz ebben az idényben

– fogalmazott Szrdjan Blagojevics, aki hozzátette, sajnálja, hogy a csapat nem kapta meg a jutalmát a jó teljesítményért.

CM20240817_DVSC-DVTK_OTP Bank Liga 4. forduló_HAON (37)
A DVSC edzője abban bízik, hogy csapata a folytatásban is ugyanígy fog  küzdeni, mint tette azt a DVTK ellen
Fotó: Czinege Melinda

Jorgo Pellumbi kiállításáról is beszélt

A Loki trénere a Haon azon kérdésére is válaszolt, hogyan látta oldalról Jorgo Pellumbi két sárga lapot érő megmozdulását. – Csak az első szituációt láttam tisztán. Egy ilyen lökés a szabályos keretek között nem fér bele, szerintem megérdemelten kapta a sárgát. Egy hiba még belefér, ha nem reagál idejében, muszáj, hogy valahogy megakadályozza az ellenfél akcióját. 

Azonban nem szabad elkövetni két butaságot egymás után. Felelőtlen volt, és talán ez döntött. Nem akarok keresztet vetni rá, sok jót tett már a csapatért, jó játékos, de most fegyelmezetlen volt és ez elfogadhatatlan

– fogalmazott Szrdjan Blagojevics.

A diósgyőri mester szerint kiegyenlített meccs volt

A keleti rangadó előtt felröppent az a hír, miszerint ha nem nyer a DVTK, a csapat éléről Vladimir Radenkovics is távozhat, de a hárompont megszerzését követően talán most fellélegezhetett. – Természetesen egy jó csapatattal találkoztunk, akik ma is jól játszottak – kezdte a miskolci alakulat edzője. – Az igazi csapatszellem kellett a mai győzelemhez. A mérkőzésnek nagyon fontos volt a pszichológiája, és különösen sokat számított, hogyan viseljük el a ránk nehezedő nyomást. 

Az első félidőben ugyan az ellenfél birtokolta többet a labdát, de az történt, amit mi akartunk, hiszen mi szereztünk gólt, és mi alakítottunk ki veszélyesebb helyzeteket. Követtünk el hibákat, de a mélyen húzott védelmi vonallal mégis el tudtuk kerülni a kapott gólt. A második félidőben előbb Gera találta el a kapufát, majd Rakonjac nem tudta kétszer sem kihasználni a tiszta gólhelyzetet, pedig mindhárom alkalommal le tudtuk volna zárni a mérkőzést. Így az utolsó 10-15 perc kiegyenlített erők küzdelmét hozta, mert a hazaiak mindent beleadtak az egyenlítés érdekében

 – értékelt a diósgyőri tréner.

A DVSC-DVTK meccs utáni sajtótájékoztató: 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában