Labdarúgás

2024.08.17. 19:27

Megszakadt a DVSC jó sorozata a DVTK ellen – fotókkal, videóval

A hosszú hétvége nem csak programokat, de valódi, hamisítatlan örökrangadót is tartogatott a labdarúgás szerelmeseinek. A DVSC-DVTK mérkőzés izgalmait több mint 7 ezer szurkoló követte élőben szombat délután a Nagyerdei Stadionban. Az ismét emberhátrányba kerülő Loki nagyot küzdött, de a Diósgyőr végül több mint másfél évtized után elvitte a három pontot Debrecenből.

Tóth Huba Elemér

Hosszú idő után végre ismét hazai pályán játszott NB I.-es bajnokit a Loki. Szrdjan Blagojevics együttese a Diósgyőr elleni keleti rangadón, a bajnokság 4. fordulójában mutatkozott be a Nagyerdei Stadionban szombat délután. A „Match Day Festival” programsorozatnak köszönhetően már órákkal a DVSC-DVTK meccs előtt piros színbe borult Debrecen. Szűk egy órával a meccs kezdete előtt ugyan leszakadt az ég, de az eső aztán hamar elállt.

DVSC-DVTK mérkőzést rendeztek szombaton a Nagyerdei Stadionban
DVSC-DVTK mérkőzést rendeztek szombaton a Nagyerdei Stadionban
Forrás: Czinege Melinda

A házigazdák veretlenek, míg a miskolciak még nyeretlenek voltak, így a meccs előtt felröppent az a hír, miszerint a borsodiak trénerét, Vladimir Radenkovicset akár meneszthetik is. Azonban az örökmérleg alapján a diósgyőriek az élvonalban eddig mindössze egyszer, 2008 novemberében nyertek a cívisvárosban.

Több helyen is változott a DVSC kezdőcsapata

Szrdjan Blagojevics a Kecskemét elleni összecsapáshoz képest több helyen is változtatott a kezdőn,  az eltiltott Ferenczi helyén Pellumbi játszhatott, bekerült Szűcs Tamás, Vajda Botond helyén Kocsis Dominik, Bárány helyett pedig Silue volt a csatár.

Sérülés miatt a hazaiaktól Kusnyir, Thor Úlfarsson, Djurasek és Batik hiányzott, míg a vendégektől Bényei Ágoston, Bárdos, Drezgics, Popadiuc és Vallejo volt maródi.

A hangulaton rögtön érződött, hiányzott már a futball a szurkolóknak, 7077 néző volt jelen a lelátón. A kezdés előtt érzelmes pillanatok következtek, Dzsudzsák Balázs vitte be a kezdőkörbe Micskó Benjámint, aki a klubtól kapta ajándékba a kezdőrúgást. A fiatal Loki-szurkoló egy ritka betegségben szenved, a kisfiút a meccs 10. percéig tombola vásárlásával is lehetett támogatni. A diósgyőri és a debreceni ultrák közbenjárásával két millió forintot gyűjtöttek a kezelésére, amit a családjának át is adtak az eseményen. A mérkőzés gyászszünettel kezdődött – a jelenlévől a Budapest Honvédhoz kötődő Komora Imréről emlékeztek meg.

Sokáig helyzet se volt a DVSC-DVTK meccsen, aztán a vendégek betaláltak

Eleinte úgy tűnt, hogy mindkét csapat támadó szellemben fog futballozni, hisz az első percekben látottakkal elégedett lehetett a közönség. Az ultrák pedig fantasztikus hangulatot teremtettek, koreográfiájukat pirotechnikával színesítették. Kisebb lehetőségek mindkét oldalon adódtak, de hazai oldalon Lagator blokkolt kiválóan, míg a vendégektől Csorbadzsijszki érkezett jó ütemben. Először a diósgyőri Edomwonyinek volt kaput eltalált lövése, de Megyerinek ez nem okozott gondot. 

A nagy meleg és a levegő magas páratartalma azonban senki dolgát nem könnyítette meg, talán emiatt is alább hagyott az iram, és húsz perc elteltével sem láthattunk komolyabb lehetőséget. 

Azonban Szuhodovszki Soma sárga lapot érő szerelése után a 31. percben Holdampf Gergő szabadrúgást végezhetett el. Tökéletesen ívelte a labdát Bozsider  Csorbadzsijszkinak, aki aztán öt méterről a jobb felső sarokba lőtt (0–1).

A bekapott gól után Szuhodovszki és Kocsis is próbálkozott, de jócskán célt tévesztettek, az állás pedig a félidőig már nem is változott. Csakhogy a szünet előtt még Domingues kakaskodott, valaki el is kapta a torkát, aztán mégis „csak” az azt megelőző szereléséért Jorgo Pellumbi kapott sárga lapot. 

Rá egy perccel később Pellumbi hasba rúgta ellenfelét, és ezért egy újabb sárga-, majd az azzal járó piros kártyát kapta meg Erdős József játékvezetőtől. Így tehát a DVSC a KTE elleni meccs után ismét emberhátrányba került, foghatták a fejüket a Vasutas drukkerei...

Emberhátrányban is nagyot küzdött a Loki

A második félidőben Kocsis Dominik helyett már Victor Braga lépett pályára. A fordulást követően rögtön egy Loki-helyzetet láthattunk, Szohodvszki beadását Sentic kapus éppen Silue elé ütötte ki, azonban az elefántcsontparti csatár előbb nem találta el a labdát, majd ballal gyengén Csorbadzsijszkibe lőtt. Utána Sztojkovics a tizenhatoson belül egy védő mellett földre rogyott, de a spori sípja néma maradt – a lehetséges büntetőt ugyan a VAR vizsgálta, de nem következett büntető.

Aztán a vendégektől Gera estében lőtt kapufára, majd Dzsudzsák szabadrúgását követően Silue próbálkozása vágódott ki a lécről. A 66. percben Szrdjan Blagojevics ismét cserére szánta el magát, Szuhodovszki helyett Szécsi Márk érkezett, míg a másik oldalon Mohamed Rarszalla és Varga Zétény jutott lehetőséghez.

A második félidőben egyébként nem érződött, hogy a Loki emberhátrányban van, a debreceniektől már jóval több kapura lövést is láttunk, azonban az óra ketyegett. Szűcs Tamás egy tetszetős szóló után 20 méterről próbálkozott, és bár nem talált kaput, vastapssal jutalmazták a hajdúsági szurkolók. 84. minutumban Dzsudzsákot Shagoyan váltotta, a Loki-játékosok a végéig küzdöttek, hogy legalább egy pontot szerezzenek...

Azonban a Diósgyőr 1–0-ra nyert, és ezzel megtörte a több mint másfél évtizedig tartó átkot, hisz 2008 novembere után vitte el a három pontot Debrecenből.

OTP Bank Liga, 4. forduló.
DVSC-Diósgyőr 0-1 (0-1).

Nagyerdei Stadion, 7077 néző. Vezette: Erdős J.
DVSC: Megyeri – Stojkovic, Dreskovics, Lagator, Pellumbi – Szuhodovszki (Szécsi, 67.), Szűcs T. – Kocsis (Braga, 46.), Dzsudzsák (Shaghoyan, 84.), Domingues (Vajda, 89.) – Silue. Vezetőedző: Szrdjan Blagojevics.

Diósgyőr: Sentic – Gera D., Lund, Szatmári (Acolatse, 90.), Chorbadzhiyski, Sanicanin – Holdamf – Klimovich, Feuillassier (Varga, 69.), Pozeg Vancas (Mohammed, 69.) – Edomwonyi (Rakonjac, 60.). Vezetőedző: Vladimir Radenkovic.

Gól:  Csorbadzsijszki (30.).

Sárga lap: Silue (24.), Szuhodovszki (28.), Pellumbi (43., 45+1.), Lagator (74.), illetve Edomwonyi (51.), Csorbadiszkij (60.), Lund (62.), Sentic (93.).

Kiállítva: Pellumbi (45+1.).

A labdarúgó NB I. állásaMGyDVL–KGk 
  • 1. MTK Budapest
336–1+5 
  • 2. Puskás Akadémia
337–3+4 
  • 3. Ferencvárosi TC
223–0+3 
  • 4. Kecskeméti TE
41213–3
  • 5. Debreceni VSC
31114–2+2 
  • 6. Paksi FC
31115–6–1 
  • 7. Fehérvár FC
31114–5–1 
  • 8. Diósgyőri VTK
41124–7–24
  • 9. Újpest FC
3126–5+1 
  • 10. Zalaegerszegi TE
3124–4
  • 11. Nyíregyháza Spartacus
3123–7–4 
  • 12. ETO FC Győr
443–9–6 

A DVSC-DVTK keleti rangadó összefoglalója itt nézhető vissza:

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában