Kézilabda

2024.08.23. 17:47

Új mez, új támogatók: tovább erősödött a DVSC Schaeffler – fotókkal

Tovább bővült a támogatói kör. A tavalyi év eredményességét is felülmúlná a DVSC Schaeffler.

Molnár Szilárd

Szezonnyitó sajtótájékoztatót tartott a DVSC Schaeffler

Forrás: Czinege Melinda

A szezonnyitó sajtótájékoztatót tartott a DVSC Schaeffler péntek délután. Az eseményen többek között szó esett az idei célokról, hivatalosan is bemutatták az új mezeket, hiszen sportszergyártót a csapat, mostantól Kappában lépnek pályára a lányok. A klub vezetői köszöntötték a jubiláló szponzorokat, bejelentették az új támogatókat, akiknek egy-egy mezzel kedveskedtek.

DVSC Schaeffler, kézilabda, Ábrók Zsolt, Papp László, Szabó Péter, sajtótájékoztató, mez, DVSC sajtótájékoztató
Tetszetős lett a DVSC Schaeffler új meze
Forrás: Czinege Meilnda

A DVSC Schaeffler a város egyik legjobb brandje

Az eseményen Papp László polgármester kiemelte, a DVSC Schaeffler női kézilabda csapata Debrecen egyik legjobb brandje. – A Loki a debreceniség egyik legfontosabb alappillére. A sport az a terület, ami az összefogást tudja erősíteni: ha csapat nyer, a következő nap jól indul., ha nem, az rányomja bélyegét a mindennapokra. A női kézilabda a város egyik legfontosabb klubja, melyet több mint 10 éve folyamatos építkezés jellemez, Ábrók Zsolt egy igazán komoly, összetartó közösséget hozott létre az elmúlt időszakban. A város sok mindent biztosít a sikerességhez a sportban: infrastruktúra, anyagi támogatás, de természetesen azoknak is fontos szerepe van, akik anyailag és erkölcsileg is segítik, építik a klubot.

Fontos, hogy az elmúlt időszak rendkívül sikeres volt, mert hiába az anyagi javulás, ha nem párosulna mellé sportsiker.

A lányok a Bajnokok Ligája-indulással koronázták meg az elmúlt éveket., hiszen az együttes bejutott a kieséses szakaszba, amit óriási sikernek tartok. Szerintem a dobogót nyugodtan megcélozhatjuk, bízom benne, hogy legalább a harmadik helyet megszerezzük, és sikeres szereplünk a nemzetközi kupában is. Gyönyörű az új mez, sok a szponzor, de van még hely rajta – mosolygott Papp László, aki a csapat régi és új szponzorait is köszöntötte.

DVSC Schaeffler, kézilabda, Ábrók Zsolt, Papp László, Szabó Péter, sajtótájékoztató, mez, DVSC sajtótájékoztató
Papp László
Forrás: Czinege Meilnda

Kiváló közösség

Szabó Péter, a névadó szponzor Schaeffler Debrecen Kft. ügyvezetője a 63 szponzort felölelő támogatói körről is beszélt a DVSC sajtótájékoztatóján. – Nagyon jó közösség van a csapat mellett, az üzleti kapcsolatokból baráti kapcsolatok fejlődtek, ez is kell ahhoz, hogy a sikerek biztosítva legyenek. Célunk folyamatosan a dobogón végezni, ha lehet a BL-ben szerepelni, ha nem, akkor Európa-ligában vitézkedni. Mindenkit arra biztatok, hogy jöjjön, álljon a csapat mellé, egy nagyon jó közegbe kerül, ahol átélheti ezt az érzést – hívta fel a figyelmet a szakember.

DVSC Schaeffler, kézilabda, Ábrók Zsolt, Papp László, Szabó Péter, sajtótájékoztató, mez, DVSC sajtótájékoztató
Szabó Péter
Forrás: Czinege Meilnda

Sok pozitív visszajelzés

Ábrók Zsolt a klubbal kapcsolatos aktualitásokról tájékoztatta a megjelenteket. A DVSC Kézilabda Kft. ügyvezetője felelevenítette, hogy 10 évvel ezelőtt kezdődött a közös munkát a várossal. – Az volt a cél, hogy Debrecen visszakerüljön az őt megillető helyre. A csapattal párhuzamosan elkezdtünk egy közösséget építeni, a BL-szereplés koronázta meg az eddigieket. Mi voltunk a sorozat meglepetéscsapata, rengeteg pozitív visszajelzés érkezett hozzánk a szereplésünkkel kapcsolatban, úgyhogy a Loki ismét felkerült a nemzetközi térképre. De elérni valamit egy dolog, megtartani pedig egy másik. Szeretnénk megőrizni a helyünket Európa top 20 csapata között – fogalmazott a szakember, aki a debreceni utánpótlás helyzetére is kitért. Kiemelte, az utánpótlásban folyó munka fontosságát, hiszen hosszú távon az alapozhatja meg a sikerességet. 

– Jelenleg 8 saját nevelésű játékosunk tagja felnőtt keretnek, és 10 utánpótlás-válogatott kézilabdázónk is van. A junior válogatott teljes szakmai stábja debreceni, de a serdülőknél is dolgozik szakemberünk. A két felnőtt osztályban 60 játékosunk kézizik. Nem mindenkiből lesz élvonalbeli játékos, de fontos, hogy a háttérországot is erősítsük – hangsúlyozta Ábrók Zsolt.

DVSC Schaeffler, kézilabda, Ábrók Zsolt, Papp László, Szabó Péter, sajtótájékoztató, mez, DVSC sajtótájékoztató
Ábrók Zsolt
Forrás: Czinege Meilnda

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában