Kézilabda

2024.08.22. 14:54

Kácsor Gréta bemutatkozott, és már egy kupát is nyert új csapatával!

A besztercei négyestorna fináléjában a Gloria Bistrita simán nyert. A Debrecenből Romániába szerződő Kácsor Gréta a 2024/2025-ös idényben ismét játszhat a Bajnokok Ligájában.

Tóth Huba Elemér

Kácsor Gréta hetesből is eredményes volt

Forrás: CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud/Facebook

Mint arról már korábban írtunk, a 2024-es párizsi olimpián szereplő kézilabdázók rögtön a klubcsapatuk felé vették az irányt – a DVSC Schaeffler válogatott-játékosai is csatlakoztak a többiekhez, míg Vámos Petra bemutatkozott a Metzben. Az ötkarikás játékokon Hollandia legjobbjai ellen Kácsor Gréta is szóhoz jutott, aki a tartalékok közül erre az egy meccsre Debreczeni-Klivinyi Kinga helyett került a keretbe. A Lokitól idén nyáron a román Gloria Bistrita-Nasaud alakulatához szerződő átlövő múlt héten egy felkészülési tornán bizonyíthatott. 

Kácsor Gréta
Kácsor Gréta a besztercei négyestorna döntőjében is segítette csapatát
Forrás: CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud/Facebook

Kétség sem fért a Bistrita végső győzelméhez

A besztercei négyestorna elődöntőjében a hazai környezetben játszó Gloria Bistrita 31–23-re legyőzte a francia Besancont, a másik döntős a szintén román Gloria Buzau (Bodzavásár) lett, amely a Mosonmagyaróvár felett 31–30-as arányú győzelmet aratott. 

A magyar gárda a besanconiak elleni bronzmeccsen végül 32–31-es sikert aratott, míg a fináléban Kácsor Grétáék 29–22-re diadalmaskodtak, így ők hódították el a trófeát.

A nemzetközi torna legjobb játékosának egyébként Tóth Gabriellát (Mosonmagyaróvár) választották meg, Renata Lais de Arruda (Bistrita) lett a legjobb kapus, a legeredményesebbnek pedig a 18 gólos Alver Christine Karlsen (Buzau) bizonyult.

A Beszterce 2024/2025-ös csapatfotója
Forrás: CS Gloria Bistrița-Năsăud/Facebook

Kácsor Gréta ismét a BL-ben játszhat

A Beszterce a 14 csapatos román bajnokságban augusztus 29-én a Zilah ellen hazai pályán kezdi meg szereplését, majd szeptember 3-án a Bodzavásárt fogadja. A tavaly az Európa-ligában szereplő együttes ezúttal a Bajnokok Ligájában szerepelhet, ahol a csoportkörben egy másik román csapattal, a CSM Bukaresttel, továbbá a Ferencvárossal is találkoznak. Ezen kívül ellenfelük lesz még a svéd Storhamar, a szlovén Ljubljana, a horvát Podravka Vegeta, a francia Metz és a dán NFH is. 

A Bistritánál egyébként a nyáron nagy volt a jövés-menés, a balátlövő pozícióra Kácsor Gréta mellett a spanyol Danila Patricia Sodelgao Pinto is most igazolt a gárdához. A magyar válogatott játékosa a Loki színeiben a legrangosabb nemzetközi kupában tavaly 16 meccsen 69 alkalommal volt eredményes, góljai számát tehát idén a BL-ben tovább növelheti.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában