Aerobik

2024.08.20. 18:17

Három világversenyre is készülnek a Flex-HD aerobikosai – fotókkal, videóval

A minél jobb szereplés érdekében a magyar utánpótlás válogatott is Debrecenben töltött egy hetet. A Flex-HD versenyzői jelenleg is edzőtáboroznak.

Molnár Szilárd

Sokat gyakorolták a versenyprogramot a fiatalok

Forrás: Kiss Annamarie

Erőltetett menet vár a debreceni Flex-HD SE-re az elkövetkező időszakban, hiszen 3 világversenyen részt fognak venni az aerobikosaik. A nyár gyakorlatilag az edzőtáborokról szólt az egyesületnél, hiszen az iskola végeztével több csoportnak is tartottak felkészítő tábort, most pedig már javában készülnek a szeptember végi, olaszországi korosztályos és felnőtt világbajnokságra.

Flex-HD, világbajnokság, aerobik, Debrecen, edzőtábor, Plovdiv Cup, Kovácsné Laurinyecz Julianna
Az utánpótlásválogatott gyakorolt Debrecenben, soraikban a Flex-HD versenyzőivel
Forrás: Kiss Annamarie

Kvalifikációs vb-n vesznek részt a Flex-HD SE versenyzői

– A Pesaróban megrendezendő vb-t megelőzi még a 15. Plovdiv Cup, amely egy nagy nemzetközi verseny augusztus 30. és szeptember elseje között Bulgáriában. Természetesen azt sem hagyjuk ki, hiszen remek alkalom lesz versenyen is felmérni, hol tartunk – hangsúlyozta a Haonnak Kovácsné Laurinyecz Julianna, a Flex-HD SE elnöke. – A világbajnokság a felnőttek számára azért is izgalmas, mert a nem olimpiai sportágak számára négyévente megrendezendő világjátékokra itt szerezhetik meg a kvalifikációt a versenyzők, úgyhogy az ő számukra különösen nagy a tét. Az utánpótlás korosztály számára pedig azért, mert minden idők legnépesebb világbajnokságára utazhatunk ki: 38 nemzet képviselteti majd magát az mezőnyben is – részletezte.

A számos válogatott sportolót kinevelő szakember nem titkolta, a Flex-HD számára nehéz a vb, mert a 12-14, illetve a 15-17 évesek közül több egységük, több versenyzőjük is kijutott az eseményre, akik így utaznak a bulgáriai világkupára is, ami minden szempontból megterhelő.

Közös edzőtáborok

Sokan érdeklődtek az egyesületnél, hogy láthatják-e az aerobikosokat az idei virágkarneválon, de Kovácsné Laurinyecz Julianna elmondta, erre ezúttal nincs lehetőség. – Sajnos a világbajnokság nagymértékben meghatározza a mostani időszakunkat, így semmilyen fellépőszámmal nem tudunk részt venni a karneváli eseményeken. Mindent a jó szereplésnek rendelünk alá, a múlt héten edzőtábort tartottunk a magyar aerobik utánpótlás válogatott számára a Debrecenben, a Déli soron megtalálható tornatermünkben. Ezen a héten is edzőtáborozunk, méghozzá a nyíregyházi Spartacus Torna Club versenyzőivel együtt, akikkel majd Bahreinben is közösen indulunk – hangsúlyozta  Kovácsné Laurinyecz Julianna.

Októberben Gymnasiade

A Nemzetközi Iskolasport Szövetség október 23-31. között rendezi meg aa középiskolások számára szervezett ISF Gymnasiadét, melynek Bahrein ad otthont. Bahrein viszonylag friss tagszervezet, de nagy ambíciói vannak: első ízben szervez ISF versenyt és máris az egyik legrangosabb eseménnyel kezdi, amely felvezetője az egyetemisták Universiade versenyének, majd a felnőttek számára megrendezett olimpiai játékoknak. Manamában 25 sportág – atlétika, asztalitenisz, birkózás, íjászat, judo, karate, kézilabda, 3x3 kosárlabda, ökölvívás, padel, ritmikus gimnasztika, strandröplabda, sakk, taekwondo, tájékozódási futás, táncsport, tenisz, tollaslabda, aerobik, szertorna, úszás, vívás, para atlétika, para judo, valamint para úszás – várja a versenyzőket.  A magyar csapat 15 sportág 75 sportolójával utazik Bahrein fővárosába, Manamába. A négy évente megtartott multisport eseményen a Flex-HD aerobikosai is részt vesznek, így ezen három nagy esemény körül forognak most a debreceni egyesület mindennapjai. A kijutásban nagy segítséget jelent a debreceni önkormányzat és a Honvédelmi Minisztérium anyagi támogatása.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában