Kézilabda

2024.08.17. 12:17

A Mosonmagyaróvár helyett a DVSC kaphatott volna jó hírt?

A Nantes kézilabdacsapata becsődölt, ami a nemzetközi kupa menetrendjét is átírta. Könnyen lehet, hogyha a DVSC Schaeffler a bajnokságban érmet szerez, akkor a Mosonmagyaróvár helyett most a debreceniek kerültek volna az EHF Európa-liga csoportkörébe.

Tóth Huba Elemér

Változás! A csoportkörben kezdünk az Európa-ligában – áll a mosonmagyaróvári klub honlapján. Az már augusztus elején biztossá vált, hogy a Neptunes de Nantes többségi részvényese, a Réalités csoport pénzügyi nehézségei miatt csődöt jelentett. Ez nemcsak a francia bajnokságot, hanem a Európa-liga menetrendjét is teljesen átírta. 

mosonmagyaróvár, DVSC
A Mosonmagyaróvár kapta a jó hírt, így a DVSC-nél az állás változatlan: Vámos Míráékat egy oda-visszavágós párharc választja el az EL-csoportkörtől
Forrás: Napló-archív

Az EHF döntött: A Mosonmagyaróvár pótolja a Nantes helyét

A Nemzetközi Kézilabda Szövetség (EHF) ugyanis úgy döntött, hogy a francia csapat helyett a Móvár lesz a kiemelt, azaz nem a 3. selejtezőkörben, hanem egyből a januári csoportkörben kezdik meg a szereplést az EL-ben.

Miért fájhat ez a DVSC Schaeffler szurkolóinak?

Mint ismert, a Magyar Kupában a Loki lett a bronzérmes, míg a bajnokságban a Mosonmagyaróvár. Korábban már írtunk róla, hogy a Debrecen a tavalyihoz hasonlóan most is benyújtotta pályázatát a BL-szabadkártyára, azonban az EHF ezúttal más csapatoknak szavazott bizalmat. Mivel aztán a legrangosabb nemzetközi kupában szereplő ZRK Buducsnoszt Podgorica csődközelbe került, a DVSC drukkerei reménykedhettek, de a montenegrói együttesnél aztán megoldódtak a pénzügyi gondok.

Könnyen lehet, hogyha a Lokomotív a dobogón zárt volna a magyar ligában, akkor most a Nantes kiesésével – a Mosonmagyaróvár helyett – automatikusan az EL csoportkörébe jutott volna. Azonban így Füzi-Tóvizi Petráékra egy kőkemény párharc vár: a román Valcea vagy a szlovák Dunaszerdahely lesz a debreceni csapat ellenfele.

A 3. (utolsó) selejtezőkörben csatlakozó Vasutas november 9 vagy 10-én idegenben kezd, majd a visszavágó november 16 vagy 17-én a Hódos Imre Rendezvénycsarnokban lesz. Az Európa-ligában majd 16 alakulat szerepel majd a januárban kezdődő csoportkörben.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában