Átigazolási hírek

2024.08.18. 16:00

Kézilabda: Belgiumból tette át székhelyét Debrecenbe – ő a DEAC új igazolása!

Csabai Gergely a külföldön megszerzett tudását a Debreceni Egyetem alakulatában szeretné kamatoztatni. A kézilabdázó korábban Németországban is megfordult.

Haon.hu

Korábban beszámoltunk arról, hogy Csabai Gergely személyében egy próbajátékos a DEAC kézilabdacsapatában kezdte meg a felkészülést. A 25 esztendős beállós az edzéseken nyújtott teljesítményével meggyőzte a szakmai stábot, így az új szezonban ő is az egyetemisták NB I./B-s együttes keretének lesz a tagja, áll a klub honlapján

kézi, átigazolás
Csabai Gergely a DEAC kézicsapatában folytatja
Forrás: DEAC

Bemutatkozott a DEAC kézicsapatának új igazolása

Csabai Nyíregyházán kezdett el kézilabdázni, majd megfordult Nagykanizsán, Csurgón, Balassagyarmaton és Ózdon. Az előző három évben külföldön szerepelt, először a német Duderstadtban játszott, majd az előző két évben a belga Merksem Handbal gárdájában tette le a névjegyét.

– Én vettem fel a kapcsolatot Mándi Norbert vezetőedzővel, örültem, hogy megkaptam tőle a bizonyítási lehetőséget. Motiváltan és nagy ambíciókkal vágtam neki a munkának, boldog vagyok, hogy a DEAC-ban folytathatom a karrierem. Az utóbbi időben több dolog nem úgy alakult a pályafutásomban, ahogy reméltem, most szeretném újra felépíteni magam, amire jó esély van itt, elég csak a profi körülményekre gondolni. A csapattársaim zömét már korábban is ismertem, ezért a beilleszkedés könnyen ment. Jelenleg egy kisebb vállsérüléssel bajlódom, de szerencsére nem nagy a probléma, a különböző kezeléseknek és a gyógytornának hála egyre jobb az állapotom. 

A bajnokságban az első hatban akarunk zárni, ezt reális célnak tartom. Az eddigi edzőmeccseken nyújtott teljesítményünk bizakodásra adhat okot, szerintem szép szezon vár ránk. Abban bízom, hogy a minél jobb eredmények eléréséből én is jócskán kiveszem majd a részem.

Védekezésben főleg a fal közepén szoktak bevetni, de a kettes pozícióban sem jövök zavarba, emellett reményeim szerint támadásban szintén letehetem a névjegyem. Hogy mik az erősségeim? Főleg az akaraterőmet és a szívósságomat tudnám kiemelni. Az előző két évben a Benelux államok gárdáit felvonultató bajnokság élvonalában szerepeltem. Folyamatosan fejlődik ez a pontvadászat, több holland és belga válogatott kézilabdázó emeli a színvonalat. A mérkőzéseken általában nagy az iram, így kellett egy kis idő, amíg felvettem a tempót. Hasznos időszakot töltöttem külföldön, gyorsaságban például sokat léptem előre – nyilatkozta Csabai Gergely.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában