Helyszíni helyzetjelentés

2024.08.03. 21:22

Magyar Kupa: A csoda kapujában rontotta el a végét a Hajdúnánás – fotókkal, videóval!

A borús, esős időjárás ellenére sokan látogattak ki a Nagy Norbert Sporttelepre. A Hajdúnánás-SBTC meccs óriási izgalmakat hozott, de a hazaiak hiába küzdöttek nagyot, egy utolsó utáni pillanatban kapott góllal búcsúztak a sorozattól.

Tóth Huba Elemér

A labdarúgó Magyar Kupa 1. fordulóját rendezik a hétvégén. A hajdú-bihari csapatok közül a vármegyei kupa győztese, a Hajdúnánás a Salgótarjánt fogadta, az ezüstérmes Monostorpályi több busznyi szurkolóval Sárospatakra látogatott, a Hajdúsámson Karancslapujtőre vizitált, míg a DEAC NB III.-ban szereplő csapata a Lőrinci VSC vendége volt szombaton.

Hajdúnánás-SBTC meccs
Nagy csata jellemezte a Hajdúnánás-SBTC meccset
Fotó: Czinege Melinda

Jó hangulatot keltettek

Portálunk ezúttal a Hajdúnánás-SBTC meccs történéseit élőben követte. Az összecsapást nagy érdeklődés övezte, nem véletlenül, hiszen a Hajdúnánás már igen régen játszott az országos főtáblán kupamérkőzést. A Nagy Norbert Sporttelep lelátóján ültek olyan lakosok is, akik egyébként nem járnak máskor megnézni a futballcsapatot, de erre az alkalomra még ők is kíváncsiak voltak. Sőt, találkoztunk olyan nézőkkel is, akiknek ez volt életük első olyan összecsapása, amit a helyszínen tekintenek meg. 

A játéktér egyik oldalán pedig a nánási ultrák a dobokkal és a füsttel varázslatos hangulatot teremtettek, torkuk szakadtából biztatták kedvenceiket. A zsebekből a napraforgómag is előkerült, de sokan egy-két sörrel hangolódtak a nagy eseményre, néhányan pedig a közeli strandnál vásárolt sajtos-tejfölös lángossal enyhítették az éhségüket. 

CM20240803_Hajdúnánás-Salgótarján_HAON (12)
Fiatalabbak és idősebbek egyaránt kíváncsiak voltak a találkozóra
Fotó: Czinege Melinda

Csak az egyik fél juthatott tovább

A szurkolók az esélyeket is latolgatták. Bár sokan kiemelték, hogy a papírforma szerint az NB III.-ban szereplő SBTC juthat tovább, a legtöbben mégis reménykedtek. 

Abban bízok, hogy továbbjutunk, majd egy magyar nagycsapat látogat következőnek Hajdúnánásra, mert az biztosan nagyot szólna

– mondta a Haonnak egy fanatikus. A B-középben pedig szinte mindenki úgy vélekedett, hogy bár szoros lesz a meccs, a hazai gárda kiüti a valójában „megye egyes képességű" Salgótarjánt. A sorokban találkoztunk azonban olyan hazai drukkerrel is, aki már kevésbé mert álmodozni, szerinte már az is jó, hogy a főtáblán láthatja a Nánást. Néhány barát, barátnő és családtag pedig a nógrádi alakulatot is elkísérte, akik természetesen az SBTC sikerében bíztak.

Nem bírtak egymással

A mérkőzés elején szakadt az eső, de ez nem zavarta a játékosokat, akik már csak a nagy tét miatt az első perctől odatették magukat. Tíz perc elteltével a felhők is arrébb vonultak, a csapadék már csak szemerkélt, ám a felázott talaj mindkét oldalon okozott kellemetlen pillanatot. Az SBTC dominált, a Hajdúnánás pedig kontrákkal próbálkozott. A piros-kék mézes hazaiak valamennyiszer mikor eljutottak ellenfelük kapujáig, vagy kiharcolták egy szögletet, a közönség tapsviharral jutalmazta. Noha a nógrádiak többször veszélyeztettek, a nánásiak hatalmasat küzdöttek, s talán erejükön felül is teljesítettek. Aki kilátogatott, tetszetős megmozdulások szemtanúja is lehetett, de az első félidő nem hozott gólt, 0-0-s állásnál vonulhattak pihenőre a felek.

CM20240803_Hajdúnánás-Salgótarján_HAON (3)
Nem kímélték egymást a felek, mindenki a továbbjutásra vágyott
Fotó: Czinege Melinda

A Hajdúnánás-SBTC meccs legvégén jött a dráma

A fordulást követően feltámadt a Hajdúnánás támadójátéka, ám az utolsó passzok többször is hiányoztak. A kihagyott hazai helyzeteket az SBTC kis híján meg is bosszulta, de a házigazdák kapusa jól állta a sarat, bravúros védésével pedig meccsben tartotta csapatát. A találkozó iramára sokáig nem lehetett panasz, de a 70. perctől kezdve mindkét oldalon egyre inkább látszódott a fáradtság, és egyre több volt a hiba és az elkésett belépő. Bő tíz minutummal a vége előtt a vendégek egy óriási ziccert hagytak ki, így a hajdúságiak számára továbbra is élt a remény. A szurkolóik idegei pattanásig feszültek, volt, aki a bírót szinte minden döntéséért hibáztatta, volt, aki minden erejével a dobot püfölte, és volt, aki csak egyszerű, "hajrá, Nánás" ritmussal rukkolt elő. A rendes játékidő hajrájában Pelles Gábor többször is ritmust váltott, és úgy tört labdával a tizenhatoson belülre, ám a Salgótarján hátvédei többször is blokkoltak. 

Még mindig 0-0 állt az eredményjelzőn, a csoda kapujában volt a Hajdúnánás, amely kis híján kiharcolta a hosszabbítást... A rendes játékidő ráadása három perc volt, a házigazdák számára pedig ekkor hideg zuhany jött. A 90+2. percben ugyanis az addig több bravúrt is bemutató Csapó Botond rosszul jött ki a kapujából, Csuka Krisztián pedig sakk-matt helyzetben nem hibázott, így a Salgótarján ünnepelt.

Egy darabig néma csend uralkodott a nánási sportelepen, de a végén felcsendült a „szép volt, fiúk". A Daróczi Péter által irányított legénység meg is érdemelte a dicséretet, a futballisták „állva haltak meg”, és megmutatták, hogy a vármegyei I. osztályú bajnokságban továbbra is számolni kell velük.

Labdarúgó Magyar Kupa, 1. forduló

Hajdúnánás FK-SBTC 0-1 (0-0)

Vezette: Bálint A.(Kató B.-Vozár Á.)

Hajdúnánás FK: Csapó B.-Papp L., Varga B., Qurikó M., Porkoláb B., Pelles G., Ujvári Zs., Lakatos N., Zahuczky B., Lőrincz L., Papp N. Vezetőedző: Daróczi Péter

SBTC: Szalay A.-Klajban L., Filkor B.(Csutora M. 46.), Horváth M., Bakos B., Mátyás T.(Filkor M. 70.), Farkas K., Csifó I., Boros A.(Nagy M. 46.), Csuka K., Héjjas Zs. Vezetőedző: Sebestyén Szilárd

Gólszerző: Csuka K. (92.)

Sárga lap: Klajban L. (54.), Farkas K. (63.), Porkoláb B. (71.)

A többi hajdú-bihari csapat eredményéről

  • A Hajdúsámson ugyan Szabó Péter révén még az első félidőben megszerezte a vezetést, de a Karancslapujtő a második játékrészben fordított, így a Nógrád vármegyei alakulat jutott tovább.
  • A Monostorpályi Cseh Norbert és Nemes Emil góljával kétgólos előnyre tett szert, ám a Sárospatak még a szünet előtt szépített. A fordulást követően a hajdúságiak egyértelműen jobbnak bizonyultak, Lakatos Gergő duplázott, valamint még Szilágyi Alex is betalált, és 5-1-es kiütés lett a vége.
  • A DEAC pedig Jankelics Iván és Rauf Al-Sheraji góljával simán, 2-0-ra nyert a Lőrini VSC vendégeként. 
  • Pályára lép még vasárnap a Nyíradony is, amely a Gödöllőt látja vendégül 16 óra 30 perctől. 

Labdarúgó Magyar Kupa, 1. forduló

Sárospataki TC-Monostorpályi SE 1-5 (1-2)

Vezette: Kondor M.(Drótos B.-Hadászi L.)

Sárospataki TC: Molnár D.-Bódi Á.(Matisz M. 57.), Dancs M., Petercsák M., Balázsi S.(Varga M. 57.), Köteles Cs.(Policska P. 55.), Hoksz A., Horváth D.(Koleszár I. 74.), Hunyadi G., Hoksz M., Oravecz Z.

Monostorpályi SE: Bákonyi N.-Erdős B., Bojti Á.(Szabó I. 84.), Nemes E., Batta G., Füzfői M., Rácz Zs.(Lakatos G. 46.), Sós D.(Nyilas Sz. 77.), Bacsó A.(Bagi T. 84.), Szilágyi A., Cseh N.(Pataki Zs. 77.). Vezetőedző: Bereczky Bence

Gólszerzők: Cseh N. (11.), Nemes E. (37.), Oravecz Z. (40.),Lakatos G. (73., 88.), Szilágyi A. (86.)

Sárga lap: Hoksz M. (13.), Rácz Zs. (39.)

 

Silver Tüzép Karancslapujtő-Hajdúsámsoni TTISZE 2-1 (0-1)

Vezette: Bartis L.(Sudicky B.-Horváth D.)

Karancslapujtő: Vida M.-Orosházi D., Zsély B., Ökrös B., Sándor A., Gyetvai N., Budveszel B. (Pál G. 70.), Domán R., Budveszel B. (Rozgonyi B. 94.), Szabó J. (Sulcz M. 82.), Czigler B. Vezetőedző: Csatlós Tamás.

Hajdúsámson: Nagy P.-Tóth B., Virág T., Mertin L., Bartha Z. (Gáll F. 77.), Szabó I. (Győri R. 80.), Nagy J., Bordás Á. (Kanalas Cs. 63.), Szabó P., Éles M. (Nagy I. 46.), Sólyom M. (Erdős R. 63.) Vezetőedző: Tamás Márk.

Gólszerzők: Szabó P. (24.),Budveszel B. (59.),Sándor A. (62.)

Sárga lap: Babják Cs. (37.), Zsély B. (56.), Nagy I. (67.), Budveszel B. (70.), Domán R. (72.), Vida M. (94.)

 

Lőrinci VSC–DEAC 0–2 (0–0)

Lőrinci VSC: Gedei-Báti (Kovács G., 70.), Nyeges, Nagy B. (Fodor, 70.), Fellner, Oláh Á., Sóss, Simon M. (Fekete V., 60.), Zöldi (Verbai, 54.), Molnár E., Oláh N. Vezetőedző: Gulyka Zsolt.

DEAC: Ratku – Sándor, Herczku, Kelemen (Korhut, 46.), Lakatos –  Lénárt (Kun, 90.), Soltész, Kereszti (Tomola, 46.), Al-Sheraji – Szabó (Papp G., 46.), Tochukwu (Jankelics, 62.). Vezetőedző: Urbin Péter.

Gólszerzők: Jankelics (81.), Al-Sheraji (82.)

Sárga lap: Nyerges (16.), Oláh Á. (20.), Zöldi (48.), Báti (50.), illetve Szabó L. (45.), Kun (90.)

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában