Labdarúgás

2024.08.01. 16:14

Vármegye I.: átalakultak a csapatok, a tesztmeccsekből sem volt hiány

Az amatőr focicsapatok valószínűleg mindent megtettek azért, hogy minél sikeresebbek legyenek a következő idényben. Mutatjuk, milyen találkozókon vannak túl és milyen átigazolások voltak a vármegye I.-es alakulatoknál.

Tóth Huba Elemér

A Bestrong (balra) és a HTE játékoskerete is változott, a vármegye I.-ben az erőviszonyok is átalakulhatnak

Forrás: Napló-archív

A Hajdú-Bihar vármegye I., II. és III.-as futballcsapatok is készülnek a 2024/2025-ös idényre, s már az utolsó finomhangolást végzik. A csapatok a hétvégén már kupameccset is játszanak, jövő héten pedig 16 gárda részvételével az I. osztály küzdelmei is elrajtolnak. A másod- és harmadosztály északi, valamint déli csoportjában az első találkozókat augusztus 24-én és 25-én rendezik majd. 

vármegye I., labdarúgás, hajdú-bihar
A következő idényben is nagy küzdelmek várhatók a vármegye I.-ben
Forrás: Napló-archív

Ebben a cikkben azt jártuk körül, hogy:

  • a „mennyei megyei” élvonalában lévő alakulatok milyen felkészülési mérkőzéseken vannak túl, 
  • illetve hogyan alakultak át a játékoskeretek.

A felkészülési mérkőzésekről

Mint arról a „Hajdú-Bihar vármegyei I. osztály eredmények” Facebook-oldalról is tájékozódhatunk, július elején a Hajdúszoboszló 2–1-re győzte le a Nyíradonyt, 6–3-ra kikapott a Gyula FC-től és 2–2-es döntetlent játszott a DEAC alakulatával. A Hajdúsámson először 5–3-ra verte a címvédő Monostorpályit, majd az Ibrány ellen 4–2-re diadalmaskodott. A monostoriak aztán az FC Bihor Oradeával szemben 6–1-re alul maradtak, a Mándokkal leikszeltek (3–3), a Tiszafüredtől idegenben pedig 5–0-ra kikaptak.

Minden jel arra utalt, hogy a hajdúnánásiak továbbra is jó formában vannak, hiszen a Nyíradony ellen 3–1-re, a Balmazújváros ellen pedig 4–2-re nyertek, azonban még van hova fejlődniük, az Újfehértótól elszenvedett vereségből (2–4) sokat tanulhattak.

A játékosok minden bizonnyal a foci-Eb történéseit is követték, de emellett a vármegyei alakulatok hétről hétre játszottak egy-egy tesztmeccset. A Sárréti DSK a Kaba (2–0) és a Dévaványa ellen (7–3)is magabiztos sikert aratott, de közben nem bírt a Berettyóújfaluval (1–1).

A Bestrong még a Tiszafüred (0–3), a Hajdúsámson (3–4), a Létavértes (8–1) és a Hajdúnánás (0–0) ellen gyakorolt. A sámsoniak nem tétlenkedtek, ugyanis az előző hetekben még a Hajdúhadházzal (11–1) és a Kabával (5–2) is összemérték a tudásukat. A szoboszlóiak a Kenderessel (3–3) és az Újfehértóval (3–3) folytatták a tesztmeccsek sorát, majd a böszörményt 6–0-ra kiütötték. A Nyíradony előszeretettel utazott más együttesekhez, de a Nyírbátorral és a HTE-vel is gól nélküli döntetlent ért el, a Nyírvasvárival szemben pedig 1–0-ra veszített. A nyári barátságos találkozók históriájához még hozzátartozik, hogy a Létavértes a Hajdúhadház ellen (10–1) gálázott.

A vármegye I.-es átigazolásokról

Mint arról a klubcsapatok közösségi médiás oldalairól is tájékozódhatunk, a Hajdúsámsonban folytatja pályafutását Gáll Ferenc (korábban Nyíradony), Sólyom Máté (Monostorpályi), Preg Izsák Mihály (Nyírmeggyes) és Szabó Imre (Kállósemjén) is. A hírek szerint a Hajdúböszörmény öt új játékost – Szabó Zalán (DSI Debrecen U19), Juhász Nándor Tamás (Debreceni EAC U19), Szikszai Attila (DSI Debrecen), Aranyi Tamás Milán (Nagyrábé), Kocsis László Roland (Nagyrábé) – szerződtetett. Egyeken még nem igazán történt változás, mivel eddig csak Katona Csaba (Újszentmargita) hagyta el a gárdát. A Monostorpályi SE kerete viszont módosult, hisz négy új igazolást – Csörgő Krisztián Dávid (Kótaj), Batta Gergő (Debreceni EAC), Pataki Ernő János (Hosszúpályi), Bagi Tamás (DSI Debrecen U19) – jelentettek be. 

A Sárréti DSK csapatához érkezett Balás Gergely, Fodor Norbert és Bacsó Attila Nagyrábéról, valamint Füredi Bence a DASE U19 csapatából. A Nyíradony VVTK is úgy néz ki, versenyképes lesz, hiszen új játékosként csatlakozott Halász Zoltán (Ebes), Makkai István, Makkai Márton és Polgár Gábor (Nyírlugos), Gabella József (Balmazújváros), Debreceni Raul Zsolt (Nyírmártonfalva), valamint Dénes Sándor János (Hajdúsámson). Szinte minden csapat igazolt. Az Hajdúszoboszló csapatához érkezett Jámbor Máté és Hajdu Zsolt (Sárrétudvari), Bányász Alex Attila (Nyírbéltek), valamint Balajti Tamás (Nagyrábé). A Hajdúnánástól visszavonult Andorkó Sándor és Fodor János, de friss szerzemény eddig még nem volt. A Berettyóújfaluhoz érkezett Papp Krisztofer Monostorpályiból, valamint Jánosi Bálint, Spitzmüller Levente és Sipos Robin Nagyrábéról. A Bestrong SC csapatához csatlakozott Sallai Tibor (Tiszafüred), Fülöp Gergő (Hajdúböszörmény), Bucz Bence (Hajdúszoboszló) és Barcza Ádám (Hajdúszoboszló) és Lipcsai Péter (DVSC II.) miközben az egyik nagy erősség, Varga Vencel az NB III.-as Tiszafüredhez igazolt. 

A Kabai Meteorit SE csapatához érkezett Plókai Gergő Hajdúszoboszlóról, valamint Jónás Bence és Szmáhin Denisz Nagyrábéról. A DEAC II.-nél folytatja Nagy Ákos és Vadon Márton (DSI Debrecen), valamint Szőke Márton Imre (Nagyrábé), ugyanakkor az utánpótlásból még több fiatal tehetség is lehetőséget kaphat a későbbiekben. A Balmazújvárosi FC színeiben láthatjuk már Sallai Csabát és Rákos Balázst (Hajdúböszörmény), Drobina Martin Dominikot (Hajdúszoboszló), Sütő Balázst (Bestrong), valamint Csatári Dávidot (Hajdúnánás) is A Létavértes SC’97 együttese is erősített, hiszen csatlakozott Lakatos Zsolt (Esztár), Rostás Gábor, Nagy Milán Gyula, és Bolton Adorján Alexander (mindhárman Monostorpályi), valamint Ésik László (Hajdúnánás), Meszesán Patrik és Virág Balázs (Bestrong). A Téglás VSE esetében a közösségi médiában egyelőre még nem olvashattunk róla, hogy történt-e változás, de a Bocskai SE-ben is mindeddig csupán Kolompár Krisztián hagyta el a fedélzetet, hisz a Kenderesben jobb lehetőséget látott.

A következő idényben is nagy küzdelmek várhatók a vármegye I.-ben, az átalakult játékoskeretek miatt egyelőre még nehéz megjósolni, hogy mi lesz majd a végső sorrend. Azonban a következő hetekben az első meccsek után már jobban látszódhatnak az erőviszonyok.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában