A családnak támogatókra van szüksége

2024.08.21. 18:37

Megható jelenet: Dzsudzsákkal kézen fogva vonult a kezdőrúgáshoz a kis Beni – videóval!

A négyéves debreceni kisfiú Duchenne-szindrómában szenved. Micskó Benjámin kezeléséhez még rengeteg pénzre van szükség.

Tóth Huba Elemér

Ahogyan azt a Haonon is olvashatták, a Loki–Diósgyőr meccs első félidei kezdőrúgását Micskó Benjámin végezte el, amely után a kis hős Dzsudzsák Balázsnak is adott egy pacsit. A kis Beni „a legyőzhetetlen Vasember” feliratú pólót viselt. A megható pillanatot a DVSC is megörökítette, a klub a videót az Instagram-felületén közölte, de a teljes jelenet az m4sport.hu-n is visszanézhető.

Micskó Benjámin, DVSC, Dzsudzsák
A DVSC-DVTK meccs kezdőrúgását Micskó Benjámin végezhette el
Forrás: DVSC

Micskó Benjámin súlyos betegségben szenved

A négyéves Beni egy nagyon ritka és súlyos genetikai betegségben szenved, a Duchenne-féle izomsorvadásban. A jellemző tünetek a fokozatosan kialakuló, egyre kifejezettebb izomgyengeség és az intelligencia hanyatlása. Erre jelenleg egyetlen működő kezelés létezik, aminek az ára jelenleg 1 milliárd 40 millió Ft.

Mint emlékezhetnek rá, az előző DVSC-DVTK meccsen a szintén ugyanilyen betegséggel küzdő Kneifel Ádin is kezdőrúgást végzett el, később a döbbenetes pénzösszeg pedig összegyűlt számára.

A családnak még jelentős anyagi támogatásra van szüksége

Micskó Benjámin szülei egy hatalmas hazai összefogásra kérik az embereket. A jótékonysági akcióhoz csatlakoztak a DVSC és a DVTK ultrái is, akik közösen szerveztek adománygyűjtést a kisfiú számára. Mint azt a posztban írták, az idő szorít, nagyjából fél éve van, hogy időben megkapja ezt a kezelést.

A betegségről és az adományozási lehetőségekről minden információt megtalálnak a Mentsük meg Benit oldalon.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában