Olimpia

2024.08.12. 14:12

Így szerepeltek a hajdúsági sportolók az olimpián

Vasárnap véget ért a franciaországi világesemény. A párizsi olimpia nem okozott csalódást, nagy izgalmakat és sok magyar érmet hozott, most összefoglaljuk, hogyan végeztek a hajdúsági sportolók.

Orosz Krisztofer

Senánszky Petra élete első olimpiáján vehetett részt

Forrás: Napló-archív

Magyar érmekben gazdagra sikerült az ide párizsi olimpia. A vasárnap véget ért versenyen szerencsére volt bőven hajdúsági érdekeltség, több klasszisunk is megmutathatta magát Franciaországban. Az biztosan állítható, hogy az elmúlt hetek jelszava az „Olimpia 2024” volt!

Párizsi olimpia, DSI-Debrece, DEAC, Battai Sugár
Párizsi olimpia: Battai Sugárra is büszkék lehetnek a debreceni sportszeretők
Forrás: DEAC-archív

Párizsi olimpia: büszkék lehetünk a sportolókra 

Az egyik legjobban Battai Sugár szereplése hozta lázba a hajdúsági sportszerelmeseket, aki ugyan egyéniben nem szerzett kvótát, de sokszoros bajnokként érkezhetett Párizsba. A DEAC olimpikonja az utolsó asszóban Japán ellen lépett először pástra, de tust nem szerzett, így a hatodikok lettek női vívóink. Maradva hölgyeknél, de sportágot váltva, érkeztek a gátkirálynők Kozák Luca és Kerekes Gréta személyében. Sajnos egyikük sem tudott döntőt futni versenyszámában, előbbi 12.96-tal, míg utóbbi 13.20-as idővel végzett reményfutamában. 

Az idő előrehaladtával újabb két hölgy ért el megsüvegelendő eredményt, hiszen Klekner Hanga és Füzi-Tóvizi Petra is képviselte Debrecent. A DSI-Debrecen rúdugrója magabiztosan várhatta a megmérettetést, sajnos azonban nem jött ki a lépés, de 25., helyezése így is büszkévé tehette a cívisvárosi sportszeretőket. A DVSC Schaeffler beállósa, Füzi-Tóvizi Petra abszolút alapemberének számított Golovin Vlagyimir nemzeti együttesében. A hajdúsági kézilabdázó fantasztikusan játszott az egész tornán, de a nemzeti csapatnak ezúttal be kellett érnie a hatodik helyezéssel. A csapat tagja volt egyébként a korábbi Loki-játékos, Bordás Réka is. 

Dráma a horvátok ellen 

Általában az olimpiákon elmondható, hogy a magyar drukkerek által leginkább várt sportesemények az úszó döntők mellett a vízilabda mérkőzések. A debreceni sportszeretők szerencsés helyzetben voltak, hiszen a DSI Debrecen úszójának Senánszky Petrának is szoríthattak. „Sena” a 10. helyen végzett a 4x100 méteres női gyorsváltó tagjaként és 24. helyezett lett az 50 méteres gyorsúszásban. 

Maradva a vízi sportoknál, hajdúsági szempontból külön örülhettünk Varga Zsolt döntésének, aki beválogatta cívisvárosban született Fekete Gergőt a vízilabda válogatott keretébe. A sportoló jól teljesített az ötkarikás játékokon, de sajnos a pólósoknak be kellett érnie a negyedik hellyel. 

A hajdúsági sportolók teljesítményéről Debrecen alpolgármestere, Széles Diána is megemlékezett Facebook-bejegyzésében

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában