Atlétika

2024.08.09. 17:13

Klekner Hanga a párizsi olimpia minden percét élvezte

Sok tapasztalattal gazdagodott és megannyi feledhetetlen élményt szerzett. Klekner Hanga arról is beszélt, mit jelentett számára, hogy ott lehetett az ötkarikás játékokon.

Tóth Huba Elemér

Ahogyan korábban többször is beszámoltunk róla, az atléták az olimpia harmadik – utolsó – hetében bizonyíthattak. A DSI Debrecent a két gátas, Kerekes Gréta és Kozák Luca mellett a rúdugró Klekner Hanga is képviselte az atlétikai versenyeken, aki az elsők között a Haonnak számolt be a történtekről.

KLEKNER Hanga
Klekner Hanga tisztesen helytállt élete első olimpiáján
Forrás: MTI

Klekner Hanga nem volt messze az olimpiai döntőtől

A 24 éves Klekner Hanga nagyszerű formában vágott neki az ötkarikás játékoknak, ugyanis idén már kétszer is megdöntötte az országos rekordot, így jelenleg a 457 centiméteres magasság a magyar csúcs

A cívisvárosi sportoló a 4,20 méteres, valamint a 4,40 méteres magasságot is másodjára teljesítette, 4,55 méteren azonban már sok riválisához hasonlóan nem járt sikerrel, így élete első olimpiáján a 25. helyen végett. Bár a finálé eléréséhez a 4,70 méteres szintet tűzték ki, mivel a 4,55 métert is csupán tizenegy versenyző ugrotta át, így a döntőben azok is ott lehettek, akik az utóbbi magasság előtt nem rontottak.

A női rúdugrás aranyérmese végül az ausztrál Nina Kennedy lett (4,90 méter), ezüstérmesként az amerikai Katie Moon (4,85 méter) zárt, míg a dobogó alsó fokára a kanadai Alysha Newman (4,85 méter) állhatott fel.

– Már a júniusi római Európa-bajnokságon is korán kellett kelni, és ez most sem volt másképp. Most az elején még hűvösebb volt, teljes árnyékban voltunk, majd verőfényes napsütésben versenyeztünk. Felkészülten vágtam neki az olimpiának, a bemelegítésem jól sikerült, de aztán sajnos akadtak kisebb problémák. Valaki még a 4,40 méteres ugrásával is bejuthatott a döntőbe, ami hibával, de nekem is sikerült. Azonban jobban fáj, hogy nem ugrottan át a 4,55 méteres magasságot, ami számomra nem volt teljesíthetetlen feladat. 

Ennek ellenére remekül éreztem magam, jónak éreztem a mozgást is. Egy hosszú szezonon vagyok túl, az országos bajnokság óta folyamatosan versenyeztem, de már talán nem voltam ugyanolyan jó formában

– gondolt vissza a selejtezőben nyújtott teljesítményére Klekner Hanga.

Sose felejti el ezeket a pillanatokat

Szó esett róla, hogy Molnár Krisztina tanítványa tavaly a budapesti atlétikai világbajnokságon is megmérettette magát, de az olimpia több szempontból is más volt.

– Mindkettő különleges volt számomra. Egy éve nekünk szurkolt mindenki, az az érzés leírhatatlan, mikor valaki hazai környezetben mutathatja meg a tudását. 

Ezúttal is fantasztikus volt a hangulat, ekkora stadionban pedig még sose versenyezhettem, élveztem minden percét. Különleges, hogy az olimpiai faluban nem csak az atlétákkal, hanem a többi sportág képviselőivel is találkoztam. Életem első olimpiáján amellett, hogy sok tapasztalattal gazdagodtam, sok-sok feledhetetlen élményt szereztem

 – zárta Klekner Hanga, aki az esemény záró ceremóniájáig Párizsban marad, így addig több versenyt is a helyszínen néz majd meg.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában