Labdarúgás

2024.09.04. 07:00

Bárány Donát: Volt némi zavar a fejekben, pozitívan várjuk a közös munkát

A DVSC együttesének edzéseit a héten már Máté Csaba irányítja. A Loki centere, Bárány Donát a közelmúlt benyomásairól beszélt.

Orosz Krisztofer

Bárány Donát fontos játékosa lehet a DVSC következő korszakának

Forrás: NS-archív

Egy héttel ezelőtt hivatalosan is bejelentették, Szrdjan Blagojevics távozik a DVSC kispadjáról. A Loki ZTE elleni bajnokiján így Dombi Tibor vezényelte a Bárány Donát fémjelezte piros-fehéreket. Abból a szempontból könnyű helyzetben voltak a futballisták, hogy a beugró „Bombázót” ismerték, ugyanakkor két esztendőt követően okozhatott nehézségeket az edzőváltás, hiszen a jól megszokott napi rutint váltotta egy másfajta edzésterv. A játékosok mellett szól, hogy simán, 3–1-re verték a ZTE együttesét a Nagyerdei Stadionban, így a cívisvárosi legenda győzelemmel adhatja át a stafétát Máté Csabának, akit kedden be is mutatott a klub

Bárány Donát, DVSC, Loki, Labdarúgás
Bárány Donát: a támadó reméli, bizonyíthat majd az új szakmai stábnak
Forrás: NS-archív

Bárány Donát: motiváltak az új edző miatt 

A magyar futball szerelmesei tudják, Máté Csaba fantasztikus mérleggel zárt a Ferencváros „ideiglenes” kispadján Sztanyiszlav Csercseszov menesztését követően. A Fradi szimpatizánsai ekkor úgy érezték, ő lehet csapatuk következő trénere, ám a történet másképp alakult. Az élet úgy hozta, első vezetőedzői feladatát a DVSC-nél kapja a szakember. Az általa irányított fővárosiak játékából annyira emlékezhetünk, hogy szinte szüntelen rohamozták ellenfeleik kapuját és az új vezetőedző is kedveli a támadófutballt. Bárány Donát az előző szezonban mindvégig a Vasutas első számú centerének számított, összességében jó idényt is futott a közönségkedvenc. Portálunk arról kérdezte a játékost, miként élték meg az előző hetet illetve, hogyan várják a közös munka kezdetét az új szakemberrel. – A mostani edzőváltás egy kicsit más volt, hiszen Blagojevics mester már két éve dolgozott velünk, megszoktuk az edzésmunkát és a napi rutint is. 

Egy párszor látszódott, hogy testidegen a szituáció, némi káosz is volt a fejekben, de szerencsére Tibi összerázott minket, folyamatosan hangoztatta, nyernünk kell. Sikerült is a ZTE elleni találkozó, nagyon izgatottak vagyunk a közös munka miatt.

Tudjuk, hogy a mester jó eredményeket ért el a Ferencváros élén, de egy másik csapatról beszélünk. Bízom benne, hogy tudjuk teljesítei a vezetőedző elképzeléseit. Remélem, kiérdemlem az edzésmunkámmal a bizalmat – kezdte a hajdúsági csatár. 

Rangadókkal kezdhet Máté Csaba, a játékosok átérzik a súlyát a következő meccseknek 

A DVSC új vezetőedzője is tapasztalt már sokat parázs meccsekből és nagy rangadókból az elmúlt évtizedben, hiszen sok-sok FTC–Újpest találkozón ült az aktuális vezetőedző mellett a fővárosiak kispadján. Emellett megfordult vele az együttes a Bajnokok Ligájában is, de kijelenthetjük, egy Békéscsaba–DVSC vagy a Nyíregyháza–DVSC keleti-rangadóknak is megvan a maga pikantériája. Máté Csaba két ilyen parázs meccsel kezd a cívisvárosiak kötelékében, de biztosak lehetnek benne a debreceni drukkerek, hogy Bárány Donáték mindent meg fognak tenni a sikeres kezdés érdekében. A Loki centere elmondta, nem foglalkoznak még az előttük álló két feladattal, ám pontosan tudják, mit jelent ez a szurkolóknak és szeretnék megnyerni mindkét rangadót. – Magán a meccshéten kezdjük majd el valószínűleg foglalkozni a rangadókkal. 

Azt előzetesen persze kimondhatjuk, mindent meg fogunk tenni a sikerért! Tisztában vagyunk vele, mennyit jelentenek a szurkolóinknak a Békéscsaba és a Nyíregyháza elleni meccsek, nekünk az lesz a dolgunk, hogy a felfokozott várakozás közepette is tudjunk teljesíteni, hogy a drukkereink boldogan térhessenek haza

– nyilatkozta a Loki 17-es számú játékosa. 

Teljes a szakmai stáb 

Feltételezésünk igaznak bizonyult, így Máté Csaba szakmai stábjában majd a korábban az FTC utánpótlásában dolgozó Máté Roland, a debreceni legenda, legutóbb Pakson tevékenykedő Éger László foglal majd helyet, de marad Dombi Tibor és Balogh János is, akik a folytonosságot jelentik majd. A szakemberek eddigi edzői pályafutásának mérföldköveiről néhány napja már írtunk. Kiderült még, hogy az erőnléti edző a Lokinál már évek óta tevékenykedő Pallai Zsolt lesz.

A DVSC előbb jövő héten szombaton Békéscsabán vendégeskedik a MOL Magyar Kupában, majd a bajnokságban Nyíregyházára látogat hét nappal később, ahol hosszú esztendők után találkozhat ismét az NB I.-ben ősi riválisával Máté Csaba együttese. 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában