Sakkolimpia 2024

2 órája

Budapesti sakkolimpia: Az utolsó napokban is csúcsformában teljesítene a DEAC kiválósága

Nandin-Erdene Davaademberel boldognak érzi magát, szerinte fantasztikus a hangulat a sakkolimpián. A budapesti sakkolimpia véghajrája következik!

Tóth Huba Elemér

A budapesti sakkolimpia jövő hétfőig tart, a versenyzők pénteken már a 9. fordulóban mérettetik meg magukat. A DEAC kiválósága, Nandin-Erdene Davaademberel kedden és szerdán pihenhetett, de aztán újult erővel vágott neki a véghajrának.

Nandin-Erdene Davaademberel, DEAC, budapesti sakkolimpia 2024,
Nandin-Erdene Davaademberel a budapesti sakkolimpia utolsó versenynapjain is szeretne minél jobb teljesítményt nyújtani
Forrás: Magyar Sakkszövetség/Facebook

Sakkolimpia 2024: Nagyon sokan biztatják a DEAC tehetségét

Nandin a magyar női C csapat tagja, míg nővére, Nomin a mongol válogatottat erősíti. Előbbi versenyző a portálunknak elmondta, mivel a testvére az edzője is, így napról napra még inkább átbeszélik részletesen a történéseket. 

– Bármennyire elfoglalt Nomin, mindig időt szán rám, segít, amiért nagyon hálás vagyok neki. A szüleim is folyamatosan jó tanácsokkal látnak el, ha vége a versenynek, ők az elsők, akiket felhívok. 

A rokonaim, csapattársaim is mindig támogatnak, nagyon jólesik ez nekem, sokat segít. A napokban még a közösségi médiában is többen írtak üzenetet, és biztattak

– hangoztatta Nandin-Erdene Davaademberel, aki azt is megosztotta, hogyan érzi magát a budapesti sakkolimpián. 

Jól jött számára a pihenés, de a budapesti sakkolimpia utolsó napjain is nagyot alkotna

– Nagyon jól érzem magam a versenyen. Megtiszteltetés, hogy részt vehetek a rangos világeseményen, és képviselhetem a magyar színeket

Jól kezdtem, de aztán elfáradtam talán kicsit, éppen ezért jól jött egy kis pihenés. Nem vagyok teljes mértékben elégedett, de ettől még nem vagyok szomorú. Még fontos sakkpartik várnak rám, remélem, jó formába lendülök vissza, és az utolsó versenynapokon jól teljesítek

– tette hozzá. Nandin arról is szót ejtett, hogy nagyon boldognak érzi magát, a sakkolimpián fantasztikus a hangulat. – Örömteli, hogy a csapattal ennyire egységesek vagyunk. A versenyen kívül is együtt mozgunk, ezáltal jól megértjük egymást. A Budapest Bermuda partin mindenki elengedte magát kicsit, feltöltődtünk, és bízunk benne, hogy majd a folytatásban jól teljesítünk – zárta a sakkozó.

A pénteki küzdelmek 15 órától folytatódnak a BOK csarnokban, de az esemény történései online is folyamatosan követhetők.

Mint korábban hírül adtuk, a sakkolimpiát a debreceniek élőben, szakértő kommentár mellett is nézhetik, hiszen a cívisváros is benne van abban a hét vidéki városban, amely online közvetít az eseményről. Ennek helyszíne a Debreceni Egyetem Dóczy utcai sportcampusán található Teniszke II. terme minden nap 15 órától 21 óráig. 

 

  • Nandin-Erdene Davaademberelt itt ismerhetik meg még jobban:
  • Aki még nem hallotta, annak feltétlenül érdemes meghallgatnia a budapesti sakkolimpia hivatalos dalát, a Trojan Wart, amely amely Rose May és Raul kreatív együttműködéséből született:
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában