Sakkolimpia 2024

2024.09.12. 22:08

Nandin-Erdene Davaademberel nagy csatára késztette jóval esélyesebb ellenfelét

Csütörtökön a spanyolok voltak a magyar C-válogatott ellenfele. A DEAC kiválósága, Nandin-Erdene Davaademberel hosszú partiban szenvedett vereséget a budapesti sakkolimpia második napján.

Molnár Szilárd

Második versenynapjukon vannak túl a 45. nyílt és 30. női sakkolimpia résztvevői a BOK Csarnokban. A budapesti sakkolimpia csütörtöki napján a magyar női C-válogatott – soraiban Nandin-Erdene Davaademberellel, a DEAC tehetségével – a 10. kiemelt Spanyolország legjobbjaival mérte össze a tudását. Nandin három csapattársa – Sulyok Eszter, Gombocz Zsófia és Sipos Stefánia – is sajnos elég gyorsan (kevesebb mint 35 lépés után) elvérzett, csak az egyetemi klub kiválósága tartotta magát a jóval előkelőbbre rangsorolt ellenfelével, a 41 esztendő Ann Matnadze Bujiashvilivel szemben, aki végül 112 lépésben megnyerte a partit, így 4:0-ra a hispánok győztek.

budapesti sakkolimpia, sakkolimpia, sakk, Budapest, DEAC, Spanyolország, magyar válogatott, Nandin-Erdene Davaademberel
Nandin-Erdene Davaademberel a budapesti sakkolimpia első napján
Forrás: Magyar Sakkszövetség

Budapesti sakkolimpia: több győzelem mint vereség

A női A-válogatott 3.5:0.5-re verte a második kiemelésű Ecuadort, a B-válogatott ugyancsak 3.5:0.5-re Izlandot. A férfiaknál a magyar A-válogatott 3.5:0.5 múlta felül Perut, a B-csapat 3:1-re kikapott Lengyelországtól, a C-válogatott viszont 3:1-re verte a skótokat. A hat magyar válogatott így a megszerezhető 24-ből 14.5 pontot szerzett csütörökön Budapesten.

Aki még nem hallotta, annak feltétlenül érdemes meghallgatnia a budapesti sakkolimpia hivatalos dalát, a Trojan Wart, amely amely  Rose May és Raul kreatív együttműködéséből született.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában