Labdarúgás

2 órája

Cristiano Ronaldo és a DVSC…

A DVSC és a portugál klasszist ismét egy lapon emlegették. Cristiano Ronaldo az egyetemes labdarúgás egyik legnagyobb alakja, aki a Debreceni VSC történelmében is hagyott maga után nyomot.

Haon.hu

Ugyan ki ne tudná, ki az a Cristiano Ronaldo? Az állítás, miszerint a világ legismertebb embere, sem túlzás, hiszen az egyik közösségi oldalon (Instagram) a portugál klasszist követik a legtöbben – több mint 600  millió ember –, ha futballról van szó, biztosan minden szurkoló hallotta már a nevét. „CR 7” a hetekben szerezte meg profi pályafutása 900. gólját, amellyel a világ legeredményesebb labdarúgója. Egy neves sportoldal összeszedte, mely együttesek/válogatottak ellen talált már be a világ legismertebb hetes mezszámú centere. A klubok között van magyar csapat is, a világsztár bizony a Vasutas kapuját is bevette karrierje legelején.  

Cristiano Ronaldo, DVSC, Loki, Labdarúgás
Cristiano Ronaldo a DVSC ellen is eredményes volt
Forrás: NS-archív

Cristiano Ronaldo, DVSC: közös a történelem 

Az ötszörös aranylabdás portugál klasszis igazán a Real Madridban kezdte el ontani a gólokat, de előtte hazájában és Angliában is letette a névjegyét. A jelenleg a szaúdi Al Nassrban futballozó világsztár kapcsán olyan statisztika látott napvilágot, amelyre a legrutinosabb DVSC-drukkerek biztosan emlékeznek: a Manchester UTD–DVSC Bajnokok Ligája-selejtezőn betalált az akkor húszesztendős luzitán szélső. Ahogy mondani szokás: a többi már történelem.

Arról se feledkezzünk meg, hogy Cristiano Ronaldo több ízben a magyar labdarúgó-válogatottnak is betalált már, például a 2016-os Európa-bajnokságon, amely csoportrangadót az akkori Eb legjobb meccsének is megválasztott. Azt már majdnem biztosra vehetjük, hogy többet nem lő gólt a Lokinak a világ valaha élt legjobb játékosa, de mint tudjuk: a futballban minden, és annak az ellenkezője is megtörténhet…

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában