Magyar Kupa

2024.09.14. 18:41

Nagy csatában maradt alul a DEAC, egy Loki-játékos is beköszönt az egyetemistáknak - galériával, videóval

Nem könnyítette meg az időjárás a csapatok dolgát. Nagyot küzdött a DEAC focicsapata fővárosi ellenfelével, de a DVSC kölcsönjátékosa jó helyzetbe hozta a vendégeket, akik utána be is húzták a meccset.

Molnár Szilárd

Remekül helytállt a DEAC focicsapata

Rendes játékidőben eltüntette az osztálykülönbséget  DEAC focicsapata a BVSC-Zugló elleni kupameccsen, de a hosszabbítás már a vendégek szája íze szerint alakult szombat délután. Veretlen csapatok csatáját hozta Debrecenben a MOL Magyar Kupa 3. fordulója: a házigazda DEAC hibátlan teljesítménnyel vezeti az NB III. Északkeleti csoportját, míg a budapesti kék-sárgák 2 győzelemmel és 4 döntetlennel a másodosztály 5. helyén állnak. Bár egész nap esett az eső, a körülményekhez képest nagyszerűen előkészített pálya fogadta a feleket. Urbin Péter vezetőedző gyakorlatilag az alapcsapatát küldte pályára, és a kék mezes vendégek sem igazán tartalékoltak: korábbi NB I.-es játékosok sorát vonultatták fel a kezdőben. A DVSC három fiatalját is kikölcsönözte erre az idényre a fővárosiaknak, közülük a csatár Batai Tamás az elejétől a pályán volt, a kapus Erdélyi Benedek, valamint a támadó David Nwachukwu ezúttal a kispadon kapott helyet.

deac foci, DEAC, BVSC, Magyar Kupa, kupameccs, deac magyar kupa, deac-bvsc
Ratku Roland, a DEAC focicsapatának kapusa remekül védett

DEAC foci: nem látszott a különbség

A 2. perc hozta az első helyzetet de Batai pár centivel mellé fejelte a beívelést. A 8. percben kiugró Al-Sheraji Rauf-ot buktatta egy vendégvédő, az eredmény egy sárga lap és egy, a sorfalba püfölt szabadrúgás. Az első kapuralövést az első negyedóra cégén jegyezhettük fel, de az lövésecske is alig vánszorgott el Ratku Dániel kapujáig. A 25. minutumban már közelebb járt a gólhoz a BVSC: Zamostny fejelte kapura Pekár beadását, de Ratku résen volt. Aztán Al-Sheraji Rauf ugratta volna ki Tomola Patrikot, de csatár épp másfelé indult – bosszankodott is a DEAC főlelátójának népe. Urbin Péter rezzenéstelen arccal vette tudomásul a történteket. Sőt, akkor sem rebbent a szeme, amikor Zamostny öt méterről húzta kapura a labdát nagy helyzetben, ám szerencsére Ratku megint jól helyezkedett.

Veszélyesebben futballozott a BVSC, nagyrészt irányította a játékot, a hazaiak pedig a megszerzett labdákkal igyekeztek minél gyorsabb támadásokat vezetni.

Gól nélküli döntetlennel végződött az első félidő, fordulás után sem igazán változott a játék képe. Urbin Péter frissített is, Al-Sheraji Rauf helyet az egyik nyári érkező, a Szegedről igazolt fiatal Mikó Vince érkezett a pályára. A vendégek edzője, Csábi József kettős cserével válaszolt, az egyik David Nwachukwu volt, aki éppen Batai Tamást váltotta. A következő dolga a játékvezetőnek Csábi megfegyelmezése volt, az oldalvonalhoz kifutva ecsetelte a szakembernek a békés együttélés előnyeit. Ahogy telt az idő, egyre bátrabb lett a DEAC, közönség pedig minden szép, vagy fontos hazai megmozdulást tapssal díjazott. A hajrában Zamostny lőtt pár méterről teljesen szabadon kapura félfordulattal, de Ratku talán a forduló bravúrját bemutatva ütötte ki a labdát. A közönség tapsolt, Csábi József pedig hol hitetlenkedett, hol dühöngött a kimaradt ziccert látván. Az utolsó pillanatokban megnyerhette volna a mérkőzést a BVSC, de Székely gyengén helyezett lövését magabiztosan fogta Ratku, így következhetett a kétszer 15 perc hosszabbítás a szemerkélő esőben.

Két gól a hosszabbításban

A 95. percben David Nwachukwu bizonyította, hogy miért is fűznek nagy reményeket hozzá a Loki vezetői: egy kipattanót követően szépen lőtte ki a DEAC kapujának jobb oldalát. 0–1.

A kispadról beszállt Kun Ákos bokaérülést szenvedett, Urbin Péter pedig úgy döntött, ha már cserélni kell akkor a maradék három lehetőségét is kihasználja, hiszen már eredménykényszerben volt csapata. A 115. percben aztán eldőlt a DEAC magyar kupa mérkőzése, egy beadás a menteni igyekvő Kelemen Zsoltról került a debreceniek kapujába passzolt.
DEAC-BVSC 0–2, a fővárosiak léptek tovább a következő fordulóba, de megérdemli a dicséretet az egyetemi gárda, mert nagy csatára késztette esélyesebb ellenfelét.

MOL Magyar Kupa 3. forduló
DEAC-BVSC-Zugló 0–2 (0–0, 0–0, 0–1)
DEAC Sportcampus, 1000 néző. Vezette: Ujhelyi T.

  • DEAC: Ratku – Herczku, Vincze, Lakatos – Papp G., Lénárt (Kun 99., helyette Bárány 105.), Soltész (Kelemen Zs., 105.), Sándor (Kónya 105.), Al-Sheraji (Mikó 59.) – Tóth D., Tomola (Szabó L. 72). Vezetőedző: Urbin Péter
  • BVSC: Megyeri - Kovács (Székely, 91.), Vinicius, Ureche (Hesz, 91.), Király - Hidi - Szilágyi (Nemes, 91.), Pekár, Kocsis (Nwachukwu, 62.) - Zamostny (Bacsa, 108.), Batai (Kelemen P., 62.). Vezetőedző: Csábi József 
  • Gól: Nwachukwu (95.), Kelemen (öngól, 115.)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában