DVSC

Tegnap, 12:09

DVSC-MTK: Aranycsaták, drámai győzelmek! Emlékeztek ezekre a meccsekre?

A Loki szombaton az MTK-t fogadja a Nagyerdei Stadionban. A DVSC játékosainak van törlesztenivalója a drukkerek felé.

Orosz Krisztofer

A Debreceni VSC múlt heti vereségét követően javítana az OTP Bank Liga küzdelmeiben. Emlékezhetünk, ez a két gárda hatalmas csatákat vívott a múltban egymással, azt is kijelenthetjük, hogy évekig arról szóltak az NB I. küzdelmei, a kékek vagy a pirosak lesznek a bajnokok? Sajnos már nincs ilyen rivalizálás a klubok között, ugyanakkor az kétségtelen, mennyire fontos a győzelem mindkét együttesnek. A soron következő párosítás (DVSC-MTK) tehát történelmi jelentőségű, portálunk pedig összegyűjtött párat a legendás meccsekből. 

DVSC-MTK, LOKI, Máté Csaba, Labdarúgás
DVSC-MTK: Máté Csaba komoly feladat előtt áll, vajon sikerül legyűrni a fővárosiakat? 
Forrás: Napló-archív

DVSC-MTK: gála az Oláh Gábor utcán 

Mintegy tizenkilenc esztendővel korábban járunk, amikor a magyar futball ezen két együttesről szólt, szerencsére a DVSC ezekben az időkben is sikeresebb volt a budapestiektől. A listán lévő első mérkőzés egy 2006-os Loki-MTK rangadó, amelyet a híres Oláh Gábor utcai Stadionban rendeztek. Sok kérdést nem hagytak a hajdúságiak, Komlósi Ádám, Aco Stojkov és Ibrahima Sidibe góljaival valósággal földbe döngölték a fővárosiakat. A sikerre nagy szükség volt, hiszen a bajnokság végén bajnoki címet ünnepelhetett a Vasutas. 

Felejthetetlen kupadöntő 

A 2012-es Magyar Kupa döntőjét a DVSC és az MTK együttese vívta, a meccs pedig minden valószínűség szerint az egyik legjobb finálét hozta. A régi Puskás Stadionban játszották a találkozót, amelyre rengeteg debreceni drukker kísérte el a csapatot. A 45. minutumban Könyves Norbert juttatta előnyhöz a fővárisiakat, amelyre jött Selim Bouadla bombagólja mintegy 35 méterről. Öt perccel később Szakály Péter talált be, de néhány pillanattal később Nikolov Balázst kiállította a játékvezető. Az emberhátrányban futballozó Vasutas nem bírta a nyomást: Ladányi és Zsidai találataival fordított az MTK. Amikor már mindenki azt hitte, a budapestieké a trófea, jött Szakály Péter, aki egy remek szólót követően lőtte ki a kapu jobb sarkát, hosszabbításra mentve a döntőt. 

A ráadás nem hozott döntést, a büntetőpárbajban pedig Verpecz István lett a hős, aki 8–7-nél hárította Kálnoki Kis tizenegyesét, így a DVSC emelhette magasba a trófeát. 

A 3–3 kedvelt eredmény… 

Időben nagyobbat ugrunk előre, 2018-at írunk, amikor a két rivális a bajnokságban találkozott egymással a Nagyerdei Stadion gyepén. A mindig jó meccseket hozó DVSC-MTK párosítás ezúttal sem maradt adós a gólokkal: az MTK legenda Kanta József találatával a vendégek szereztek vezetést. Bódi Ádámnak sikerült egyenlítenie, de néhány másodperccel később Lencse László ismét előnyhöz juttatta a fővárosiakat. A fordulást követően ismét Lencse volt eredményes. 

A DVSC küzdőszellemét jól mutatja, nem adta fel a Loki: előbb Takács Tamás szépített, majd a 95. percben Szatmári Csaba egalizált. 

A rangadó nem csupán a futball miatt marad emlékezetes, hiszen ez volt az a találkozó, amelyen Erik Cikos ujjáról nem tudták lehúzni a gyűrűt, a jobbhátvéd pedig nem léphetett pályára. 

Azt egyelőre nem tudni, mi lesz a szombati DVSC-MTK meccs kimenetele, de az biztos, hogy a debreceniek mindent bele fognak adni, hogy győzelemmel ajándékozzák meg a drukkereiket, akik a következő meccsen is teljes mértékben a csapat mögött lesznek. 

Az NB I állása 

1. Puskás Akadémia 6 5 – 1 12–5 15 

2. Ferencvárosi TC 5 5 – – 9–2 15 

3. Újpest FC 7 3 1 3 12–7 10 

4. Paksi FC 6 3 1 2 10–10 10 

5. MTK Budapest 6 3 – 3 7–6 9 

6. Diósgyőri VTK 7 2 3 2 5–7 9 

7. Fehérvár FC 7 2 3 2 9–12 9 

8. Debreceni VSC 6 2 1 3 9–9 7 

9. Zalaegerszegi TE 6 2 1 3 8–9 7 

10. Nyíregyháza Spartacus 7 2 1 4 11–16 7 

11. Kecskeméti TE 7 1 2 4 5–9 5 

12. ETO FC Győr 6 1 1 4 5–10 4 

Az előző forduló eredménye: 

Szeptember 20., péntek 

MTK Budapest–Ferencvárosi TC 1–3 

Szeptember 21., szombat 

ZTE FC–Kecskeméti TE 2–1 

Újpest FC–DVTK 0–0 

Nyíregyháza Spartacus FC–DVSC 3–2 

Szeptember 22., vasárnap 

Puskás Akadémia–Fehérvár FC 3–0 

ETO FC Győr–Paksi FC 2–1 

8. Forduló 

Szeptember 27., péntek 

20.00: Újpest FC–ETO FC Győr (Tv: M4 Sport) 

Szeptember 28., szombat 

15.00: DVTK–ZTE FC (Tv: M4 Sport) 

17.00: Kecskeméti TE–Nyíregyháza Spartacus FC (Tv: M4 Sport+) 

19.30: DVSC–MTK Budapest (Tv: M4 Sport) 

Szeptember 29., vasárnap 

15.30: Fehérvár FC–Paksi FC (Tv: M4 Sport) 

18.00: Ferencvárosi TC–Puskás Akadémia (Tv: M4 Sport) 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában