DVSC

2 órája

Álomkezdésből rémálom: kikapott a DVSC a Nyíregyháza ellen

A Loki kiemelten fontos meccset játszott szombaton. A DVSC ezúttal vereséget szenvedett az ősi rivális ellen.

Orosz Krisztofer

Az ősz legfontosabb mérkőzéséhez érkezett a DVSC, hiszen a Nyíregyháza együtteséhez látogattak a debreceniek. A találkozóra már hetekkel korábban elkelt az összes belépő, a Lokit mintegy 1000 néző kísérte el a Szabolcs vármegyei stadionba. A kezdés előtt alaposan kóstolgatta egymást a két tábor, mondhatni kölcsönösen „üdvözölték” a másikat a felek. A cívisvárosi ultrák vonulásától zengtek az utcák, a kezdő sípszó előtt pedig mindkét tábor rákezdett a rigmusokra. 

Ígéretesen indult a mérkőzés, mégis alul maradt idegenben a DVSC
Ígéretesen indult a mérkőzés, mégis alul maradt idegenben a DVSC
Forrás: Kiss Annamarie

DVSC: Jól kezdett a Loki 

A meccset a feketében futballozó hazaiak kezdték, az 5. percben Kovácsréti veszélyeztetett, de Megyeri résen volt. Ferenczi lökete következett, amely szögletre vágódott. Egymás után több szöglettel próbálkozott a fehér mezes hajdúsági gárda, amelynek meg is lett az eredménye: Jorgo Pellumbi góljával megszerezte a vezetést a DVSC! Fantasztikus hangulat uralkodott a vadonatúj arénában, mindkét szurkolótábor kitett magáért. A találat után mindkét együttes visszaállt, próbáltak hátulról építkezni a felek. A rangadó súlyát jól jelzi, egyik vezetőedző sem vette igénybe a kispad székeit, mind Máté Csaba, mind pedig Tímár Krisztián együtt élt a játékkal. Szívmelengető volt látni, milyen sok embert megmozgat a sport, a 22. percre egy üres szék sem volt a stadionban. A 23. minutumban egy bedobást követően Nagy Barnabás egyenlített. 

Megélénkült a játék, a hazaiak próbálták beszorítani a cívisvárosiakat. A 36. percben egy hatalmas védelmi hibát használt ki Navratil, előnyhöz juttatva így a Nyíregyházát. A vendégek próbáltak gyorsan reagálni, Kocsis Dominik kapáslövése azonban elkerülte a kaput. A játékrész utolsó perceiben ekezdték faragni is egymást a játékosok, debreceni részről Szűcs kapott „nagyobb törődést”. A 46. percben Dzsudzsák Balázs tekert, de a lövés a kapufán csattant, aztán kapott egy jókora belépőt is Kovácsrétitől a válogatottsági-rekorder, a nyíregyházi fiatal nem kímélte a magyar futball ikonját. Az állás az első félidőben már nem változott, hazai vezetésről folytathatták a felek. 

Jó iramú első félidőt láthattak a szurkolók
Jó iramú első félidőt láthattak a szurkolók
Forrás: Kiss Annamarie

Csak szépíteni sikerült 

A szünetben cserélt a Loki, Kocsis Dominiket Brandon Domingues váltotta. A játékrész első lehetősége Kovácsréti előtt adódottt, de szögletre pattant a labda. A pontrúgásból is veszélyeztettek a hazaiak, Nagy Dominik ordító helyzetet puskázott el. A DVSC is próbált emelni a fordulatszámon, agresszívan támadtak le a debreceniek. A csapatok kicsit visszább vettek a folytatásba, bár a DVSC igyekezett nyomást gyakorolni a szabolcsiakra. A játék mellett a lelátón is komoly csata dúlt, hol az egyik, hol a másik tábor üzent a másiknak. Máté Csaba kettős cserére szánta el magát, Sztojkovics és Vajda érkezett a Lokiba. A 65. percben megduplázta előnyét a Szpari: Navratil lőtt káprázatos gólt. Az addig is hangos hazai drukkerek fentebb kapcsoltak, nehéz helyzetbe hozva Dzsudzsák Balázsékat. 

A DVSC nem adta fel, igyekezte dolgozni hátrányát a hajdúsági csapat. A fehér mezesek trénere újabb cserékre szánta el magát, érkezett Silué és Djurasek. Két csatáros játékra állt át a hétszeres bajnokcsapat, Bárány és Silué rohamozta Tóth kapuját. A 79. percben szépített a Loki: Dzsudzsák Balázs talált be tizenegyesből! Mindent egy lapra feltéve támadnia kellett a debrecenieknek. A hazaiak egy pontrúgásból betaláltak, de a VAR elvette a gólt. Az utolsó percekre fordulva minden erejével támadt a vendég együttes, de nem sikerült az egyenlítés. 

A tények: 

NB I. 7. forduló Vezette: Berke

Nyíregyháza–DVSC 3–2 (2–1)

Nyíregyháza: Tóth – Baki, Toma, Nagy, Navratil (Pinte 84.) – Keita, Gengeliczki – Kovácsréti, Nagy, Jokic (Keresztes 74.) – Eppel (Ramos 46.) Vezetőedző: Tímár Krisztián. 

DVSC: Megyeri – Kocsis G., (Sztojkovics 63.) Dreskovics, Pellumbi, Ferenczi (Silué 74.) – Lagator (Djurasek 74.), Szűcs – Szécsi (Vajda 63.), Dzsudzsák, Kocsis D. – (Domingues 46.), Bárány Vezetőedző: Máté Csaba. 

Gól: Pellumbi 0–1 (8. perc), Nagy B. 1–1 (22. perc), Navratil 2–1 (36. perc), Navratil 3–1 (65. perc), Dzsudzsák Balázs 3–2 (79. perc), 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában