DVSC

4 órája

„NB II. Keleti csoport”– szólt az ultrák rigmusa, ismét kikapott a DVSC – fotókkal, videóval

Rémálomszerűen kezdett a Loki a Paks ellen. A DVSC simán kikapott a tolnaiak ellen.

Orosz Krisztofer

Ez nem a Loki napja volt

Forrás: Czinege Melinda

A DVSC a válogatott szünetet követően szombaton 15 órától a Paks együttesét látta vendégül a Nagyerdei Stadion gyepszőnyegén. A tolnaiak az FTC legyőzésével hangoltak a meccsre, a Loki pedig biztosan mindent beleadott az elmúlt hetek felkészülésébe. Máté Csaba együttesének mindent meg kellett tennie a pontok megszerzéséért, hiszen egyre közelebb volt a kieső zóna. A debreceni drukkerek ettől függetlenül magabiztosan várták a meccset, igazi futballidő volt a stadionban. 

DVSC, Loki, Paks, Labdarúgás
DVSC: Bognár György taktikája ült az első félidőben
Forrás: NS-archív

DVSC: Teljes összeomlás 

A meccset megelőzően a debreceni klub Dzsudzsák Balázst a 150., míg Kocsist Dominiket az 50. NB I.-es meccse alkalmából köszöntötték. A találkozót a zöldben futballozó vendégek kezdték, a DVSC piros-fehérben játszott. Az első percekben nem mondhatni, hogy hangosak lettek volna a hazai drukkerek, a hajdúságiak a nemrég elhunyt szurkolótársukat, „Kaktuszt” éltették. Sok hibával kezdtek a felek, de az első lehetőség Szűcs előtt adódott, kísérlete azonban elkerülte a kaput. A vendégek szokásukhoz híven igyekeztek minél kevesebb érintéssel a Loki kapuja elé juttatni a labdát. Ennek hamar meg is lett az eredménye – debreceni segítséggel – Vécsei Bálint a 9. percben juttatta előnyhöz csapatát. Rengeteg labdát veszített a Vasutas, majdnem megduplázta előnyét Bognár György együttese. A hazai B közép hangot is adott elégedetlenségének, miszerint hiányzik a tűz a játékosokból. A 19. minutumban életjelt adott magáról a piros mezes csapat, Dzsudzsák szöktette Dominguest, aki középre gurított, de Szabó tisztázott. Érdekeset húzott taktikailag Máté Csaba, Szécsi és Ferenczi megcserélte pozícióját. Kissé leült a meccs a félidő feléhez közeledve, ismét sok technikai hiba csúszott a játékba. Osváth egykori Loki játékosként biztosan nagyon motivált volt, az önbizalom iss megvolt a bekknél, mintegy 17 méteres próbálkozása kis híján beakadt. Windecker Józsefék teljesen más fordulatszámon pörögtek az első játékrészben, de a hazai szurkolók folyamatosan buzdították kedvenceiket. A 32. minutumban Batik hibáját büntette Tóth góllal (0–2). A B közép ezt követően rázendített az „NB II. Keleti-csoport rigmusra”, talán sosem volt ilyen ének az elmúlt 15 esztendőben, amelyet kedvenceiknek szántak a hajdúságiak. A DVSC legnagyobb helyzete Batik fejesénél adódott, a kísérlet négy méterrel kerülte el a kaput. Teljesen szétesett a Loki: Mezei bombagóljával már 0–3 volt az állás a 42. percben. Az állás már nem változott a szünetig, magabiztos paksi előnnyel mehettek az öltözőbe a felek. 

Nem kezdett jól a Loki
Nem kezdett jól a Loki
Forrás: Czinege Melinda

Semmit sem javult a helyzet 

A szünetben négyet változtatott Máté Csaba, bár érdekesség, hogy leginkább a védelembe cserélt a szakember. Némileg agresszívabban játszott a Loki, de a Paksnak nem volt sürgős a magabiztos előny tudatában. A debreceni drukkerek előtt le a kalappal, a folytatásban is drukkoltak kedvenceiknek. Az első ziccert a vendégek alakították ki, Megyeri Balázs hatalmasat védett. A Loki is igyekezett kozmetikázni, a tolnaiak a gólvonalról tisztáztak. Brandon Domingues is közel állt a gólhoz, de Kovácsik Ádám nagyszerűen zárta a területet a Vasutas szélsője előtt. Érződött a frusztráció a játékosokon, a zöldek pedig nyugodtan labdázgattak. A 64. percben jöhetett volna el a DVSC pillanata, de Szűcs Tamás eltörte a labdát ziccerben. A 65. percben Papp Kristóf talált be a debreceni kapuba. A szombati napon egyszerűen semmi sem jött össze a hazaiaknak, kizárólag a Paks akarata érvényesült a meccsen. Az egész stadion zengett a végéhez közeledve a drukkerek véleményétől, nyomasztó hangulat uralkodott a komplexumban. Biztosan nem erre számított a csaknem 5 ezer kilátogató néző… 

Az sem segített a cívisvárosiak helyzetén, hogy gyakorlatilag nem tudott hibázni Bognár György együttese. A 75. percben Kocsis Gergő mentett kézzel a gólvonalról, amiért kiállította Erdős József, a büntetőt pedig Ötvös értékesítette. A szurkolók egy része elindult haza, a B közép pedig követelte a további paksi gólokat. Bognár György úgy döntött, további cseréket eszközöl, nem volt elégedett a mester az állással. Máté Csaba még próbálta motiválni a futballistákat, de ezen a meccsen minden kevésnek bizonyult. Nehéz pozitívumot találni a DVSC Paks elleni produkciójában, de a folytatásban is: „Hajrá, Loki!”. 

A játékosokról lekerültek a mezek
A játékosokról lekerültek a mezek
Forrás: Czinege Melinda

Levetették a mezeket a Loki játékosaival az Ultrák

A meccs végén az Ultrák megelégelték a látottakat, így a játékosokkal levetették a mezeket is. A közösségi oldalukon egy bejegyzést is közzétettek, miszerint elegük van, felelősöket akarnak látni.

A meccs végén a játékosokkal levetettük a mezt, már akiben volt annyi, hogy ezen teljesítmény után kiálljon elénk…

– olvasható a bejegyzésben.

Mint írták, a címerre letett mezeket a közösségi oldalukon árverésre bocsájtják, az abból befolyt összeget pedig jótékony célra ajánlják fel, hogy „legalább ennyi pozitívuma legyen a mai meccsnek”.

A tények: 

Labdarúgó NB I. 10. forduló 

DVSC-Paks 0–5 (0–3)

Nagyerdei Stadion, 4664 néző, Vezette: Erdős József

DVSC: Megyeri – Szécsi (Kocsis G. 46.), Batik, Dreskovics (Pellumbi 46.), Ferenczi – Lagator – Dzsudzsák, Szűcs (Kocsis D. 65.), Szuhodovszki (Sztojkovics 46.) – Silué (Bárány 46.), Domingues Vezetőedző: Máté Csaba. 

Paks: Kovácsik – Osváth, Kinyik, Ötvös – Silye, Szabó – Windecker, Mezei (Varga 65.), Vécsei – Papp (Gyurkits 88.), Tóth (Böde 65.) 

Vezetőedző: Bognár György. 

Gól: Vécsi Bálint 0–1 (9. perc), Tóth 0–2 (32. perc), Mezei Szabolcs 0–3 (42. perc), Papp Kristóf 0–4 (65. perc), Ötvös Bence 0–5 (76. perc), 

Kiállítva: Kocsis Gergő (75. perc)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában